Výběr nového telefonu Vyřešeno

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

Darth Vader
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Výběr nového telefonu

Příspěvekod Darth Vader » 18 říj 2013 21:00

Nevim přesně, na co Tholus naráží, ale ve WP jsou okraje kolem klávesnice v landscape módu (na šířku), aspoň u L920. Nevim proč to tak je, ale člověk aspoň nemusí šmátrat písmenka v rozích.

Ta L520 má ale 8GB místa, ona chce víc.
„Vždycky než něco udělám, ptám se sám sebe: Udělal by tohle idiot? A když ano, nedělám to.” -Dwight Schrute
__It's time to #switch!__ |

Reklama
Tholus
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Tholus » 18 říj 2013 21:12

A proto jí tu tedy všichni nabízejí telefony s 4 GB? :D

kika10
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod kika10 » 18 říj 2013 22:35

Thouls: Já tomu pořádně nerozumím, dokážu si porovnat různé velikosti jako je paměť atd, ale jaký je standartní hodnota, kolik baterka vydrží když píšou že má tolik toho a tolik toho nevím. Proto jsem poprosila o radu. Ok nějací lidé nepíšou odborné recenze k telefonu ,ale to jsem spíše ráda ,alespoň tomu rozumím když někdo napíše: " seká se, má malou paměť, špatnej foťák, špatná výdrž baterie" a nikdo mi nevypisuje něco co stejnak nevím co je ..Jinak nechápu větu:
"Klávesnice nemá žádný okraje"... K těm recenzím: U L520 ,jsem četla dost negativní příspěvky, vím možná pro tebe to nic neznamená ,ale já potřebuji mobil aspoň na 3 roky, ne ,že za půl roku mi nebude stačit a máma mi zacáluje novej, proto se ptám který je vhodnější. jinak jsem psala ,že OS bych chtěla android ,ale L520 nemá android ne ? omlouvám se zda se pletu :-)
Deny: Koukám, že mají prodejnu v Ústí n. L. ,tak to si asi dojedu, potom se poštovné logicky neplatí že? :smile:
"Stand up for what you believe in, even if it means standing alone"- Andy Biersack
Postav se za to, v co věříš, i když to znamená stát osamoceně.

Darth Vader
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Darth Vader » 18 říj 2013 23:07

Když se podíváš na Heurece, hodnocení lidí je:

L520 (81%) -- http://mobilni-telefony.heureka.cz/noki ... 0/recenze/
Y300 (80%) -- http://mobilni-telefony.heureka.cz/huaw ... 0/recenze/

Na co si lidi nejvíc stěžujou:

L520 - nespokojenost s Windows Phone, "nemá Android"
Y300 - vrzající konstrukce a celkově špatné zpracování, úplné zasekávání telefonu, přehřívání, špatná nástavba na android, neplynulost

Jestli chceš telefon na obyčejný používání, jak píšeš, je ta L520 (Nokia Lumia 520) lepší, je kvalitnější a má dvakrát víc prostoru na hudbu, fotky a tak. Bude hlavně příjemnější na používání a nebudeš se s ní muset nijak "zlobit". Můžeš si jí taky koupit v azurový, žlutý, bílý a černý barvě.

Na tohle video by ses možná měla podívat - jsou v něm oba telefony, jak Y300 tak L520. Je v něm vidět jak porovnání vzhledu a plynulosti systémů, tak vzhled a zpracování telefonu. Ten (Huawei) Y300 stojí za to vidět na videu, protože to si člověk z fotek snad ani nedovede představit.

http://www.youtube.com/watch?v=Mkk5bnkrWCs
„Vždycky než něco udělám, ptám se sám sebe: Udělal by tohle idiot? A když ano, nedělám to.” -Dwight Schrute

kika10
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod kika10 » 18 říj 2013 23:15

Ok. Začnu tedy přemýšlet o Nikii L., ale jaké mínusy jsou tedy když nemá android ? :smile:
"Stand up for what you believe in, even if it means standing alone"- Andy Biersack

warcraftan
Master Level 7
Master Level 7
Stav:

Příspěvekod warcraftan » 18 říj 2013 23:31

myslím, že na 2. straně dole to je napsáno.
PS: ano, je škoda, že v této nízké cenové relaci se nevyplatí kupovat android :-) bude se Ti zasekávat, na android už spíš ty dražší železa. Lumie je v klidu telefon, nikdo nezminil nic o designu, tak já zmíním: má pěkný (barvy: modra apd.)...Mě by akorát štvalo, že W8 nemá ikonky jako android...ale stejně bych šel za ty peníze do W8.
"You don't need to say sorry, it's poker" Antonio Esfandiari
"Poker actually isn't about winning or losing, poker is about making a right decision" Doyle Brunson

kika10
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod kika10 » 18 říj 2013 23:34

tak asi pujdu ,ale v tom videu co poslal Dearth Vader se mi zdá taková nepřehledná, když chci najet na hudbu a na videa a vůbec i ostatní.. Je to tak skutečně nebo jen můj dojem z videa ? :)
Jinak čtu teď dole ty klady a zápory a můžu se zeptat co znamená:"audio přehrávač bez equalizéru" ?
Jinak ještě :"výběr vyzvánění pro SMS,mejl a upozornění lze pouze z předehraných tónů" ,to jako že bych si musela vybrat vyzvánění z tech strašných pípáků ? :D Já bych spíše chtěla nějakej svůj tón, jako třeba písničku nebo něco staženýho..

Darth Vader
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Darth Vader » 18 říj 2013 23:39

Nevýhoda je v tom, že to vypadá jinak (menu jsou ty barevný čtverečky), což prostě někteří lidi nedokáží překousnout. Nemůžeš tolik zasahovat do systému (nemůžeš si s telefonem dělat úplně co chceš, ale možností přizpůsobení je spousta) a není tolik aplikací a her jako na Android.

Tady si o tom můžeš něco přečíst:

- tohle píše nějaká holka, která měla telefon s Androidem a teď si koupila telefon s Windows Phone - ČTI TADY

- text přímo od Microsoftu, přechod z Androidu na Windows Phone. Můžeš si tam i poklikat, je tam toho víc - ČTI TADY

- komentář o levných telefonech s Androidem a s WP8 - ČTI TADY

--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Říj 2013 23:41) ---

Tady je hlubší srovnání, ale v angličtině

http://myphonedeals.co.uk/blog/33-the-s ... ison-chart

kika10
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod kika10 » 18 říj 2013 23:41

Ok, díky, zítra si to přečtu..
Jinak šli by stahovat takový ty doplňky jako u androidu, třeba jak je google play ,je něco i pro Lumii ? :-)

Tholus
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Tholus » 18 říj 2013 23:44

Zde: http://www.windowsphone.com/cs-cz/store

--- Doplnění předchozího příspěvku (Pát Říj 18, 2013 11:51 pm) ---

kika10 píše:tak asi pujdu ,ale v tom videu co poslal Dearth Vader se mi zdá taková nepřehledná, když chci najet na hudbu a na videa a vůbec i ostatní.. Je to tak skutečně nebo jen můj dojem z videa ? :)
Jinak čtu teď dole ty klady a zápory a můžu se zeptat co znamená:"audio přehrávač bez equalizéru" ?
Jinak ještě :"výběr vyzvánění pro SMS,mejl a upozornění lze pouze z předehraných tónů" ,to jako že bych si musela vybrat vyzvánění z tech strašných pípáků ? :D Já bych spíše chtěla nějakej svůj tón, jako třeba písničku nebo něco staženýho..

Ekvalizér - http://cs.wikipedia.org/wiki/Ekvaliz%C3%A9r
Stručně řečeno: nástroj, který reguluje basy, středy a výšky (tzn. že si nastavíš v písničce třeba větší basy a více ti pak "duní".

Vyzvánění si můžeš nastavit svoje, třeba z písničky. Stačí danou hudbu umístit do složky určené pro vyzvánění.

kika10
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod kika10 » 19 říj 2013 08:28

Ok, díky. Ale jinak s těma písničkama, jak píšeš ,že si můžu nastavit ty basy atd. tak aniž bych to musela ňák nastavovat hraje to dobře i tak ?

Tholus
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod Tholus » 19 říj 2013 13:59

Jasně. :D Reproduktor je celkem slušný. Na hudbu jako je třeba BVB ( :D ) dostačuje krásně. Když si to tak vemeš, tak ani PC nemá v základu žádný ekvalizér, když si pustíš hudbu.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výběr telefonu pro tchyní
    od HelFix » 03 lis 2024 15:32 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    3
    2986
    od richchie Zobrazit poslední příspěvek
    04 lis 2024 19:28
  • Výběr chytrého telefonu pro Taťku
    od klimA. » 04 pro 2024 02:40 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    3
    2045
    od Zivan Zobrazit poslední příspěvek
    04 pro 2024 14:28
  • Výběr nového PC - 30k budget 1080p
    od RoOfli » 20 zář 2024 15:01 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    5272
    od RoOfli Zobrazit poslední příspěvek
    25 zář 2024 16:29
  • Pomalé, žádné nabíjení telefonu Příloha(y)
    od muffin105 » 23 lis 2024 21:37 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    9
    3939
    od muffin105 Zobrazit poslední příspěvek
    24 lis 2024 14:41
  • Pomoc s výběrem herního telefonu kolem 10 tisíc Kč
    od Tazator » 14 bře 2025 13:02 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    4
    5999
    od Tazator Zobrazit poslední příspěvek
    17 bře 2025 12:41

Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”