Všechno mi doma probijí Vyřešeno

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Všechno mi doma probijí

Příspěvekod karlos » 20 kvě 2012 11:00

Lehce doplním. U nás v baráku bylo před lety něco podobného. Sešlo se pár stavů, které málem zabily malého kluka, mých přátel. Začalo to tím, že tříletý klučina na balkóně se chytil za zábradlí a začal ječet, jak siréna, přičemž se mu spustila krev z nosu. Kamarád k němu skočil a kluk kňučel, že ho tlouklo zábradlí. Kamarád si ode mě půjčil měřák a nenaměřil nic. Pustil záhadu z hlavy až do cvíle, kdy se opřel o zábradlí on a dostal ránu, že šel do kolen. Popadl měřák a zase nic! Tentokrát však již zábradlí sledoval pravidelně. Vypozoroval, že se na zábradlí objevuje napětí po zhruba hodinových intervalech, vždy na pár minut. Zjistil také, že napětí se mu na zábradlí nacourává přes anténu a k ní přes slučovač ze společné antény. Obcházel sousedy s měřákem v ruce, až nalezl u jednoho z nich mrazák, který si přivezl z Německa z "hromádek", jež při sepnutí pouštěl fázi na kostru. Mrazák by logicky vyhazoval pojistky, ale on jej shodou náhod připojil bastlenou prodlužovačkou bez zapojeného ochranného vodiče. Časem si do této prodlužovačky připojil televizi. A jelikož byl spořivý, byla to stará hajtra, kterou mu daroval jeho známý matla-bastlíř, který jí vybavil třížilovým přívodem. No a na průser bylo zavařeno, okruh byl uzavřen. :-(
Ve tvém případě může hrát roli něco podobného + starý hliníkový rozvod, který nebude mít zrovna funkční ochranný vodič...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Reklama

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Tablet na doma.
    od BigSandy » 20 bře 2025 07:09 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    3
    2653
    od Mety Zobrazit poslední příspěvek
    20 bře 2025 21:12
  • Notebook na doma okolo 12 000.-
    od Kaspo » 17 srp 2024 11:29 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    1
    1251
    od Gerete Zobrazit poslední příspěvek
    17 srp 2024 17:12

Zpět na “Vše ostatní (hw)”