Přetaktování (vyřešeno)
- majkll
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No asi budu vypadat jak de*il ale nějak se do biosu nemůžu dostat.
MSI P45 Neo | CORE2DUO E6750 2,9GHZ | Ram 2X1GB 1066Mhz A-DATA extreme edition | HDD WD 250Gb + 1TB externí WD | 8800 GS 384MB | Fortron 400W | Windows 7 Ultimate + 22" full HD SAMSUNG
--->Pravidla Pc-Helpu<---
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nechci Tě podceňovat, ale s Tvými znalostmi počítače se raději do podobných podniků raději nepouštěj, pokud nemáš v pokladničce na nový počítač. Nejlépe, jak již Ti bylo raděno, si nejprve něco o přetaktování nastuduj. Na netu toho najdeš hafo!
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- majkll
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
No dovol, já jenom potřebuju poradit jak se dostanu do biosu,prostě si na to nevzpomenu
MSI P45 Neo | CORE2DUO E6750 2,9GHZ | Ram 2X1GB 1066Mhz A-DATA extreme edition | HDD WD 250Gb + 1TB externí WD | 8800 GS 384MB | Fortron 400W | Windows 7 Ultimate + 22" full HD SAMSUNG
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
majkll píše:A myslíte že když si koupím novou grafiku tak mi půjdou i některý nový hry když mám 256 ramku a 1ghz procesor?
Záleží na konkrétní hře ale spíš ne, nebo pouze v nejnižším rozlišení a bez efektů (a ještě to bude škubat...)
BTW občas se u procesorů stává (minimálně v jednom případě) že pokud jde na dobře odbyt určitá řada a vyšší nikoliv, procesory se označí tou nižší a jako takové se prodají, to se to potom taktuje... :)
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- cybernovi
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
majkll píše:No dovol, já jenom potřebuju poradit jak se dostanu do biosu,prostě si na to nevzpomenu
Ne že bych byl nějaký odborník, to fakt ne, ale s prominutím člověk, kterej ,,zapomene" jak se dostat do biosu, by si s taktováním neměl asi moc zahrávat

- majkll
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
V pohodě,už mi to jde,měl jsem tu jen menší problem. Tak na co se teda mám kouknout?
hold máš slabej pc, místo nějakýho vylepšování doporučuji rovnou koupit novej... já chtěl ze svýho taky vyždímat až až, ale zjistil jsem, že to víc nejde, ke všemu mi bios ani taktovat nedovolil, žádné takové volby tam nebyly, jen pro RAM, vyřešil jsem to nákupem nového pc, teď to je něco jiného, asi se mi i snížil tlak...
, protože když jsem chtěl na tý 800Mhz Celeron šunce s 384 MB RAM a 32 MB grafikou, 20GB hlučným diskem něco najít na netu, zkusit nějakou starší hru, programovat, tak vše bylo o nervy, samé čekání a rachtání, občas zásek po kterém následoval restart a neuložená práce byla v prd*li...

- majkll
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Avalanche píše:Nejdřív bych si zjisti, zda máš odemčenej násobič. Podívej se do BIOSu pod položkou Frequenci voltage control (nebo tak nějak), zda se nedá zvíšit CPU Ratio.
No mám tam nastaveno 7.5 x 133 a šlo by tam ještě 8 x 133. tak co? a co to taktování?
- majkll
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Minor píše:hold máš slabej pc, místo nějakýho vylepšování doporučuji rovnou koupit novej... já chtěl ze svýho taky vyždímat až až, ale zjistil jsem, že to víc nejde, ke všemu mi bios ani taktovat nedovolil, žádné takové volby tam nebyly, jen pro RAM, vyřešil jsem to nákupem nového pc, teď to je něco jiného, asi se mi i snížil tlak..., protože když jsem chtěl na tý 800Mhz Celeron šunce s 384 MB RAM a 32 MB grafikou, 20GB hlučným diskem něco najít na netu, zkusit nějakou starší hru, programovat, tak vše bylo o nervy, samé čekání a rachtání, občas zásek po kterém následoval restart a neuložená práce byla v prd*li...
No jo jenže já mám 128 grafiku narozdíl od té co jsi měl tech 32 a disk mám tichej. A na nový pc nemám prachy