Soud s The Pirate Bay, ACTA, SOPA, PIPA, etc.
Re: Soud s The Pirate Bay začíná
Radix
To mě podrž – v článku se píše, že zahltzili vysokorychlostní síť. Kontextová reklama přispěla s neuvěřitelně černým vtipem:
To mě podrž – v článku se píše, že zahltzili vysokorychlostní síť. Kontextová reklama přispěla s neuvěřitelně černým vtipem:
odkazy adFOX píše:Nebojte se radarů
Platíte pokuty za rychlost? Kupte si antiradar a jezděte v klidu. Jsme tu s Vámi již 15 let!
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.

Heh, mě jen vadí, že když jsem řekl na svém jednom tématu, že mám hru přepálenou od kámoše, tak mi to admini blokli se slovi, že toto není žádný wárez. A tady 61% návštěvníku (mě nevyjímeje) tvrdí, že jsou to hrdinové. Z toho vyplívá, že asi někdy taky něco nelegálně stáhli. To mi tedy pak nedává smysl. 

-
- Pohlaví:
Samozřejmě že to smysl má. Je rozdíl dělat něco nelegálního anebo tuto činnost prezentovat na fóru, kde je to zakázané.
No jó, ale prostě na mě tak vyjekli, jakoby oni nikdy nic neukradli. 

Krádež je jen pokud něco fyzicky sebereš a ono to zmizne z onoho místa k tobě. Kopírování je jiná věc. Nenechte si do hlav nalévat nesmysly od korporací a jejich psů.
Boobsss:
Nejde o to, jestli někdo něco (ne)ukradl, ale o dodržování pravidel tohoto fóra.
Jednou jsou nastavena tak jak jsou, jednou je dáno, že na dotazy typu „nefunguje mi crack“ se neposkytují odpovědi a basta. Přes to zkrátka nejede vlak.
I kdyby většina moderátorů měla doma jen a jen warez a nic jiného, na tomto fóru jsme se zavázali dodržovat nějaká pravidla, která nemají s naším soukromím vůbec nic společného.
Zkrátka se s tím smiř; leda bys ukecal Ltb, aby pravidla změnil
Nejde o to, jestli někdo něco (ne)ukradl, ale o dodržování pravidel tohoto fóra.
Jednou jsou nastavena tak jak jsou, jednou je dáno, že na dotazy typu „nefunguje mi crack“ se neposkytují odpovědi a basta. Přes to zkrátka nejede vlak.
I kdyby většina moderátorů měla doma jen a jen warez a nic jiného, na tomto fóru jsme se zavázali dodržovat nějaká pravidla, která nemají s naším soukromím vůbec nic společného.
Zkrátka se s tím smiř; leda bys ukecal Ltb, aby pravidla změnil

- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Pohlaví:
X píše:Krádež je jen pokud něco fyzicky sebereš a ono to zmizne z onoho místa k tobě. Kopírování je jiná věc. Nenechte si do hlav nalévat nesmysly od korporací a jejich psů.
To X tohle přece nemůžeš myslet vážně?

Myloš to jasně doplnil.
Samozřejmě, že duševní vlastnictví se dá zcizit. Třeba jeden hastrman vlastní v hrníčcích duše, a druhý hastrman mu je zcizí.
Takový příklad snad pochopí každý.
Takový příklad snad pochopí každý.
Blue Spirit:
O tom, co je/není krádež, by se daly vést hodiny zbytečných a nikam nevedoucích sporů.
Uvedu ti to na příkladu tebou zmíněného duševního vlastnictví (nediskutuju tady o tom, zda něco takového existuje či ne).
Vyjděme z nelegálního kopírování softwaru – řekl bys, že je to krádež, protože si bezplatně přivlastňuji plod cizího duševního úsilí; budiž.
A co hudba/film? Jsou země, kde si je nesmím zkopírovat ani pro vlastní potřebu, neboli pokud je kopíruji v těchto zemích, pak si nelegálně opatřuji plod cizí duševní práce, neboli kradu.
Naopak zde (ČR) si je mohu zkopírovat legálně, takže buď je v zákonech dovolena krádež, nebo to krádež není.
A klidně si dovedu představit zemi, podle jejíchž zákonů je i kopírování softwaru legální. Byla by to v té zemi krádež?
Nechci tu rouzpoutat flame; jen jsem chtěl říct, že jsou naše výroky mnohdy hodně černobílé.
Hádat se o tom, že to je/není krádež, je imho mrhání časem (jako je sebevražda odejmutí sobě samému život, tohle by mohla být autokrádež času
.
Stačí, když se shodneme na tom, že je neoprávněné kopírování postaveno mimo zákon; to snad stačí, ne?
O tom, co je/není krádež, by se daly vést hodiny zbytečných a nikam nevedoucích sporů.
Uvedu ti to na příkladu tebou zmíněného duševního vlastnictví (nediskutuju tady o tom, zda něco takového existuje či ne).
Vyjděme z nelegálního kopírování softwaru – řekl bys, že je to krádež, protože si bezplatně přivlastňuji plod cizího duševního úsilí; budiž.
A co hudba/film? Jsou země, kde si je nesmím zkopírovat ani pro vlastní potřebu, neboli pokud je kopíruji v těchto zemích, pak si nelegálně opatřuji plod cizí duševní práce, neboli kradu.
Naopak zde (ČR) si je mohu zkopírovat legálně, takže buď je v zákonech dovolena krádež, nebo to krádež není.
A klidně si dovedu představit zemi, podle jejíchž zákonů je i kopírování softwaru legální. Byla by to v té zemi krádež?
Nechci tu rouzpoutat flame; jen jsem chtěl říct, že jsou naše výroky mnohdy hodně černobílé.
Hádat se o tom, že to je/není krádež, je imho mrhání časem (jako je sebevražda odejmutí sobě samému život, tohle by mohla být autokrádež času

Stačí, když se shodneme na tom, že je neoprávněné kopírování postaveno mimo zákon; to snad stačí, ne?
- Mýliti se je Myloš.
Blue Spirit píše:X píše:Krádež je jen pokud něco fyzicky sebereš a ono to zmizne z onoho místa k tobě. Kopírování je jiná věc. Nenechte si do hlav nalévat nesmysly od korporací a jejich psů.
To X tohle přece nemůžeš myslet vážně?Někdo se měsíce lopotí s nějakým softem, pak mu ho nějakej "chytrák" zkopíruje a prodá a tomu tvůrci to v PC zůstane to není krádež? A co krádež duševního vlastnictví?
Myloš to jasně doplnil.
No jo, ale vem si jaký ceny si u nás prodejci účtujou (dejme tomu, že nová hra stojí 1300Kč ). No a v jinej zemí nová hra třeba za 300 v přepočtu na naší měnu ( třeba Rusko ). A vyhodit 1300 za hru, která mně třeba pestane bavit za týden je hloupost. Já to třeba dělám, tak že hru stáhnu a pokud mně baví tak jí eventuálně koupím.
Zpět na “Vše ostatní (Off topic)”