Nefunkcni net - po kabelu i wifi

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

kadell
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Nefunkcni net - po kabelu i wifi

Příspěvekod kadell » 16 úno 2013 20:36

Zdravím, včera jsem mámě oživil nový notebook, čistá instalace W7. U mě jsem se připojil k ADSL modemu přes kabel, stáhl ovladače k wifi a později jsem jel přes wifi. Win si stáhl aktulizace a notebook dal mámě. Máma má připojení od UPC a aby jí chodila po bytě wifina, tak jsem použil starej wifi modem na ADSL, kde jsem vypnul DHCP. Takže z UPC modemu táhnu kabel do zdířky 1 v ADSL modemu, ze zdířky 2 vedu kabel do stolního PC a ze zdířky 3 kabel do stávajícího notebooku, starej notebook wifi u mámy nevidí, ale ostatní v baráku ano, ale to není problém, už se naučila tahat za sebou kabel. :-) Tak a teď k věci. Když jsem připojil nový notebook ke kabelu, tak to psalo žádné připojení, připojil jsem zpátky starý notebook a vše šlapalo. No nic, chtěl jsem net rozchodit přes wifi, ale připojení je omezené (se žlutým vykřičníkem), takže taky smolík. Notebook jsem teda vzal domu a u wifi stejný problém, ale to jsem nakonec doma rozchodil ručním zadáním DNS a vypnutím IPv6, teď už to šlape i na automatické DNS. Ale net po kabelu chodí u mě doma bez problému. Zítra ještě zkusím ruční zádání DNS i u mámy (jak pro kabel, tak i pro wifi), tak uvidím, ale obávám se, že to chodit nebude. Nevíte, kde by mohl být problém když starý notebook jede aspoň přes kabel? Předem děkuju

EDIT: Jestli to pomuze, tak se jedna o Lenovo G580 a Zyxel 660

A jeste jsem zjistil jednu vec, kdyz odpojim sotlni PC od modemu, yapojim do noveho nb kabel a resetnu modem, tak nb jede, ale stolni pc ne.

Obrázek
Obrázek

Reklama
kadell
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Nefunkcni net - po kabelu i wifi

Příspěvekod kadell » 17 úno 2013 20:13

Dneska jsem po trech hodinach badani prisel na to, ze po restartu modemu UPC se mi pripoji maximalne 2 pocitace. Takze stav je nasledujici, mam pripojeny stolni PC, novy NB a stary ma smolika. Pokud pripojim kabel do stareho NB a noveho, restartnu modem UPC, tak se mi taky pripoji. Myslel jsem, ze problem u poskytovatele, nicmene ten mi tvrdil, ze nema zadne omezeni, ale ze si mysli, ze s modemem ADSL, kterej pouzivam jako rozbocovac (nevim, jestli se tomu rika router, switch, atd.) to muze chodit max. na jednom pocitaci a at jsem rad, ze mi chodi pocitace 2. Mam si koupit opravdovej router nebo od UPC wifi modem s vyce vystupy. Co vy na to? Melo by to chodit s tim starym ADSL modemem?

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Nefunkcni net - po kabelu i wifi

Příspěvekod zeus » 18 úno 2013 15:21

Ano, zakup opravdovej router (staci za 500 Kc), to tvuj problem (vice vystupu) vyresi. Ten od UPC by taky sel, ale da se sehnat levneji.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nefunkční WiFi na Androidu
    od HxxxV » 26 črc 2024 20:59 » v Administrace sítě
    10
    28570
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    22 led 2025 21:47
  • Výběr kabelu pro natažení internetu po domě
    od Ondras66 » 26 lis 2024 22:26 » v Sítě - hardware
    3
    3425
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    03 pro 2024 07:38
  • Notebook Lenovo Y50-70 prodloužení FFC kabelu klávesnice Příloha(y)
    od SGvagon » 07 led 2025 01:46 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    8
    2746
    od SGvagon Zobrazit poslední příspěvek
    28 led 2025 22:19
  • Hodinový manžel instalace pokládky internetového kabelu
    od p3v4x » 26 lis 2024 20:56 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    2
    2966
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    27 lis 2024 14:52
  • i3 8100 nefunkční turboboost
    od Baggy » 05 zář 2024 01:40 » v Problémy s hardwarem
    8
    5412
    od Baggy Zobrazit poslední příspěvek
    29 zář 2024 22:11

Zpět na “Administrace sítě”