Byl můj notebook napaden? Vyřešeno

Vše ostatní o bezpečnosti…

Moderátoři: memphisto, Mods_senior, Security team

toux
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Byl můj notebook napaden?  Vyřešeno

Příspěvekod toux » 03 bře 2013 12:01

Ahoj, včera večer se mi stalo toto -byl jsem na facebooku, zničeho nic naskočila černa obrazovka a v levém horním rohu 3x bliknul kurzor(jako příkazy v dosu), stránka s facebookem zmizela a na ploše byly všechny ikony zpřeházené. Byl napaden můj notebook? Mám HP-g91, win 7 originál, eset 4-krack, neaktulizovano, dále micr.sec. essentials, chráněnou wifi - O2 službu. Nehohlo to bít tím, že nedávno jsem podruhé měnil baterii-neoriginál, a občas se mi stane, že se na 2-3 sekundy blokne notebook a při přehrávání se film začne sekat. Oba antiviry nic nezaregistrovaly! díky předem.
Naposledy upravil(a) Ltb dne 03 bře 2013 21:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu

Reklama
556996324
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: útok????????

Příspěvekod 556996324 » 03 bře 2013 12:06

Jen dodám, že výměnou baterie to určitě nebude :D a pak nesmíš mít 2 antivir (eset 4 a MSE) takže si jeden smaž. (Ten cracklý)

E: Jinak tohle je nejlepší stáhneš si dobrovolně crack, který může obsahovat vir a pak se divíš ? :wtf:
Naposledy upravil(a) 556996324 dne 03 bře 2013 12:11, celkem upraveno 1 x.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 03 bře 2013 12:06

OT:
1) Je hovadina prvního stupně mít dva antiviry. Je to jako najmout si ke klubu 2 ochranky a neříct jim o sobě navzájem. Ty se pak budou zajímat každá o tu druhou a útočník spíš projde, protože si navzájem polezou do zelí.
2) K čemu ti je cracklý antivir? Chráníš se dobrovolně před někým aplikací, kterou on sám upravil? O tom neaktualizování raději ani nemluvím...
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

pigi14
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod pigi14 » 03 bře 2013 12:18

OT:
Studentská verze ESET Smart Security stojí 524 Kč. Je to asi 1,4 Kč denně dát si na stranu. Nevim co lidi vede k tomu, aby si počítač a veškerá data v něm chránily takovými odpady "cracknutými". A pak se diví.
Nejdřív si to po sobě pořádně přečti!

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 03 bře 2013 13:17

Nehledě na to, že jsou dostupné zdarma free verze antiviru - na př. Avast.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

toux
nováček
Stav:

Příspěvekod toux » 03 bře 2013 15:59

do teď s dvěma antiviry nebyl problém, a creknutá verze byla přezkoušena antivirem na jiném pc, vše bylo ok. A ten esential se pak přisral sám v jedné aktualizaci win. Studen nejsem, a antiviry legalní a zdarma, jsou shity, pár jsem už odzkoušel, a některé pustili i malwery atd. A legalní preferuji jen eset, jenže nemám na to kupovat každý rok licenci-stupidní systém. Avast a norton nedosahuje takových kvalit, jako eset, když jsem měl licenci, tak byl supr. Jinak na to jsem se neptal. Do včera bylo vše ok, než jsem jsi zřídil facebook cca 2 měsíce, od té doby to nějak hapruje.

tomasosi
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod tomasosi » 03 bře 2013 16:48

Nainstaluj nějaký free. Např. Comodo, mse
CPU: Intel core 2 Quad Q9550 2,83ghz @ 3,61ghz chladič Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2
GPU: Nvidia GeForce GTX 650ti OC 1gb Gigabyte
RAM: 6gb DDR2 1066mhz
HDD: Seagate Barracuda 500gb Sata 6gb/s
Zdroj: Eurocase PFC 400w ( chystá se upgrade )

divine
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod divine » 03 bře 2013 16:51

Když máš 2 antiviry, tak je vždy problém. Mlátí se mezi sebou! Když máš cracknutý antivir, tak je ti úplně k h***u, protože se neaktualizuje. Tím pádem nemáš žádnou ochranu. A s tvrzením, že free antiviry jsou shit nemohu souhlasit. Na domácí použití běžně stačí. Já mám např free Avast a nemohu si stěžovat.

S problémem ti tady musí pomoct virobijci. Každopádně bych si založil téma tady a požádal o kontrolu LOGu.
Pokud píši bez diakritiky, tak jsem na mobilu!

Návod na základní diagnostiku počítače

556996324
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod 556996324 » 03 bře 2013 21:39

toux píše:do teď s dvěma antiviry nebyl problém, a creknutá verze byla přezkoušena antivirem na jiném pc, vše bylo ok. A ten esential se pak přisral sám v jedné aktualizaci win. Studen nejsem, a antiviry legalní a zdarma, jsou shity, pár jsem už odzkoušel, a některé pustili i malwery atd. A legalní preferuji jen eset, jenže nemám na to kupovat každý rok licenci-stupidní systém. Avast a norton nedosahuje takových kvalit, jako eset, když jsem měl licenci, tak byl supr. Jinak na to jsem se neptal. Do včera bylo vše ok, než jsem jsi zřídil facebook cca 2 měsíce, od té doby to nějak hapruje.

Radši avast zdarma než placenej eset :sick:
A placený antiviry nejsou shity na to si přišel jak ?
A pokud na facebooku klikneš na každou pit** se nediv.

toux
nováček
Stav:

Re: Byl můj notebook napaden?

Příspěvekod toux » 04 bře 2013 12:18

Dnes jsem se dozvěděl, že sestře se stalo něco podobného. Ta samá wifi ona v jiné místnosti a asi cca5 min potom, jí zablikala obrazovka, ale nezčernala, internet se jí na chvíli sekl, vše pak šlo normálně. Má veškerý softwer legální a jeden antivir-Micr.sec.essential. Avast a podobné jim, mi pustili do pc i malwer, jak jsem psal, eset nikdy, proto shity z toho tůvodu jsou zdarma!!!!!! A na facebooku -jen komunikuji s kamošema Z TOHO DŮVODU JSEM SI HO UDĚLAL, z tama nic neodbírám!
A MÁ OTÁZKA ZNÍ-MOHLO SE JEDNAT O ÚTOK -NABOURANÍ? JAK TO LAICKY ZJISTIT? NEHLEDĚ NA ANTIVIRY. POKUD MOŽNO, MÁM NĚJAKÉ SOFTWEROVÉ ZNALOSTI, ALE PROGRAMÁTOR NEJSEM.

divine
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod divine » 04 bře 2013 12:27

Jak jsem psal: založ si téma tady viewforum.php?f=70 a požádej o kontrolu.
Budu se opakovat, ale free antiviry nejsou shity. Ale tak když myslíš, že cracklý eset je lepší.
Pokud píši bez diakritiky, tak jsem na mobilu!

Návod na základní diagnostiku počítače

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 04 bře 2013 12:33

MSE se běžně umisťuje na chvostu tabulky ochrany. Sebelepší antivir je v rukou "špatného" člověka bezmocný. Avast používám 4 roky a o žádném viru nemůže být řeč. To ti ale nemá cenu vysvětlovat.
Na FB nemusíš nic odebírat, spousta nákaz je právě přes zprávy s ostatními přáteli. Někdo to chytne a pak formou obrázků, fotek a odkazů na zajímavé weby nevědomky šíří dál, protože to on nepíše. Takže ano, klidně se o útok jednat mohlo, vyloučit to nelze. Kontrolou HJT lze zjistit víc. Počítej ale s tím, že dokud tu cracklou ochranu neodstraníš, žádná kontrola nebude. Nemá cenu řešit následky a neodstraňovat příčinu

P.S. Nevím, proč by programátor měl vědět, jestli ho napadli
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (bezp)”