Zdar! Nedávno jsem si pořídil optiku (konečně!) a byl mi k tomu dán přednastavený router se slovy, že tenhle router je na tu optiku prostě lepší a nemusím pohnout ani prstem, že jen zapojím a jedu. Router se nazývá GPON ONT ZXHN F600 a je od nějakého ZTE (nikdy jsem o této společnosti neslyšel). Tak fajn, řekl jsem si, mám router zadara a prej lepší, než ten můj Wi-Fi router za tři stovky - bohužel "fajn" bylo moc silný slovo. Počítač musím po každém jeho zapnutí připojit a odpojit od routeru jak blbec, z nějakých neznámých důvodů. To by mi jakože ještě nevadilo, ale dneska jsem zkusil se podívat do nastavení, jestli ten router nepodporuje UPnP nebo jestli budu muset dělat port-forwarding ručně. Samozřejmě jsem narazil na problém, že mi nebyla dána ani krabice ani manuál, do kterého bych mohl nahlédnout, abych zjistil, jaké je adresa, username a heslo k získání přístupu do routeru. V tom mi na čele začal rašit pot. Já blbec se samozřejmě zapomněl optat toho týpka, co mi sem tu optiku přišel natáhnout, na krabici/manuál/atd. k tomu routru. No, nevadí, snad to je typické admin/admin, řekl jsem si. Šel jsem teda do příkazového řádku a pomocí zásraku jménem "ipconfig" si zjistil adresu výchozí brány (která je, jestli nejsou mé znalosti úplně omezené, zároveň přihlašovací adresou, kterou se dostanu po jejím napsání do prohlížeče do nastavení mého routeru). Samozřejmě to nefungovalo. Zkusil jsem všechno možné, ale ani za boha se nemůžu dostat ani k té tabulce, do které mám zadat jméno a heslo, abych se dostal do nastavení routeru.
Byl bych rád, kdyby mi tedy tady někdo napsal krok po kroku, jak se mám dostat do svého routeru, protože jinak mi z toho hrabne, vyhodím ten router z okna a vrátím se ke svému WI-FI routeru za tři stovky, i kdyby mi to mělo brzdit rychlost připojení k internetu o 50%!
Jo, a na stránkách oficiálního výrobce routeru (tedy ZTE) není ani h****.
Děkuji za případné rady.
(router)ZTE GPON ONT ZXHN F600 nemůžu se dostat do nastavení
-
- Pohlaví:
Re: (router)ZTE GPON ONT ZXHN F600 nemůžu se dostat do nasta
A ten kdo ti ho dal manuál a potřebné info nemá?
Pokud je to správná stránka, potom ZDE jsou nějaké dokumenty ke stažení, ale vyžadují registraci.
Pokud je to správná stránka, potom ZDE jsou nějaké dokumenty ke stažení, ale vyžadují registraci.
Právě na to jsem se zapomněl zeptat.
Jinak na té stránce právě že nic nevidím. Nikde tam nevidím nic na stažení, nic.
Jinak na té stránce právě že nic nevidím. Nikde tam nevidím nic na stažení, nic.
-
- Pohlaví:
Špatně koukáš. 
A ještě jsem neoznačil Manuals

A ještě jsem neoznačil Manuals
Hmm... tak tam se asi neregistruju.
Chce to po mě všechno možné, od jména až po jméno společnosti, která má být partnerem ZTE či co...
-
- Pohlaví:
A co kliknout na to Manuals, tam je něco bez registrace (já momentálně na hledání nemám čas)
Díval jsem se všude. V Manulas jsou akorát manuály na nějaké mobily, data karty, ale nic na routery.
-
- Pohlaví:
Pak nevím. Třeba někdo bude vědět.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Je v poradku, ze se do toho nedostanes, je to bridge, tedy s buhvijakou adresou.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
To je fajné no.... a hele, už to letí z okna ven!
EDIT: Neletí, protože ten můj router nemá PON přípojku, do které bych zapojil ten optikabel. Do háje zelenýho už!
EDIT2: Tedy asbolutně neexistuje nějaké řešení na můj problém? Chtěl bych např. otevřít pár portů pro různé programy atd., ale vzhledem k tomu, že se nedostanu do nastavení routeru, tak nemám absolutně potuchy, jak to udělat.
EDIT: Neletí, protože ten můj router nemá PON přípojku, do které bych zapojil ten optikabel. Do háje zelenýho už!
EDIT2: Tedy asbolutně neexistuje nějaké řešení na můj problém? Chtěl bych např. otevřít pár portů pro různé programy atd., ale vzhledem k tomu, že se nedostanu do nastavení routeru, tak nemám absolutně potuchy, jak to udělat.
Naposledy upravil(a) Drakasin dne 28 bře 2013 18:15, celkem upraveno 2 x.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1296
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
07 led 2025 14:15