Vykonné PC - Sekání her

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

BladeCZE
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Vykonné PC - Sekání her

Příspěvekod BladeCZE » 09 kvě 2014 15:14

Dobrý den,
Mám problém se svým PC.. Po přeinstalaci Windows 7 64Bit se mi seká většina her...
Ovladače k GK mám nainstalované, aktuální.
DirectX mám taky aktuální.
Net Framework též aktuální.

HW Info. o PC:
CPU: AMD Phenom II X4 965 Black Edition
GPU: AMD -MSI R9 270 (MS-V305)
Zákl. deska: ASUS M4A77T/USB3
8 GB Ram

Před přeinstalací šlo vše bez jakéhokoliv problému, většina her šla bez sekání i s vyšší kvalitou textůr a rozlišení.

Nyní jsem si nainstaloval Metro. Last Light, které mi jde v nějakých místech plynule... Ale jakmile se objeví více "nepřátel" či čeho, začne se celá hra sekat.... :evil:
Přílohy
Obrázek 1.jpg
Teploty, využití v klidu

Reklama
Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: Vykonné PC - Sekání her

Příspěvekod Karrex » 09 kvě 2014 15:24

No, teploty v klidu toho moc neřeknou, lepší by to bylo v zátěži... Díval si se na kolik máš vytížený CPU při těch zásecích?
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Clorky » 09 kvě 2014 15:27

Zkus zapnout to Metro LL a k tomu ten HWInfo. Jakmile se hra začne sekat, mrkni do HWInfa za a) na teploty, za b) na maximální a stávající zatížení procesoru.

Mimochodem HDD, co má 20 stupňů nemusí časem dopadnout dobře, být tebou, tak ho zkusím nějak zahřát na +30C.

BladeCZE
nováček
Stav:

Příspěvekod BladeCZE » 09 kvě 2014 22:30

5 FPS (By bandicam), přitom tam prakticky nic není...
► Zobrazit spoiler

► Zobrazit spoiler

Screen po zátěži z HW Info. (Asi 2 minuty hraní při 5-14 FPS)

Obrázek
Chtěl bych se zeptat, jestli tato čísla (Vyznačená) neznamenají pamět... Nebo co znamenají?
Protože tato graf. karta má mít 2 GB, které nikde uvedené nevidím. :yawn:

[spoilScreen z nastavení hry.]Screen z nastavení hry.
http://s6.postimg.org/8783fjq3l/Metro_LL_2014_05_09_22_14_13_346.jpg
Obrázek[/spoil]

Clorky, Mám case ve které je několik větráků, ale mám regulátor kterým je lze vypnout (Např. na noc..) většinou ty dodatečny větráky zapínám až při zátěži. HDD vadí nízká teplota? :shifty:

Oxxid
člen BSOD týmu
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod Oxxid » 09 kvě 2014 22:36

Prumerna frekvence GPU core je velmi nizka. Zkus preinstalovat ovladace GK, vyzkouset ji v jinem PC. Jine hry jedou jak?

@Clorky: 20°C je OK...

Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Clorky » 09 kvě 2014 22:39

Obrázek nejde moc dobře vidět, je moc prťavý :-o.

To, co píše HWInfo o pamětech se nezajímej, leda ti to zamotá hlavu.

Pevnému disku dokonce vadí nižší teplota více, než vysoká. Obecně je dobré držet teplotu nad 30 stupňů a pod takových 45 stupňů. Viz studie od Googlu:
http://static.googleusercontent.com/med ... ilures.pdf

A graf počtu vadných HDD při rozdílných teplotách:
Bez názvu.png

@Oxxid: 20 stupňů není OK :-(... je to sice bezpečné, ale dosti drasticky to ovlivňuje lifespan daného HDD.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 09 kvě 2014 22:50

Problem je v tom, ze ten 10 let stary dokument od Google je jediny, ktery neco takoveho ukazuje (navic v nem chybi dost kritickyh udaju, jako k jake zavade doslo).

Z ciste technickeho hlediska k tomu neni zadny duvod, ve spouste Enterprise reseni maji disky teplotu pod 20 stupnu a rozhodne z tech stovek disku co mame nedochazi k nejakym hromadnym selhanim, mame i tisice disku provozovanych pri teplotach do -20 stupnu. Vyrobce take udava v datasheetch teploty 0-50 stupnu. Troufam si tvrdit, ze ten disk pri 20 stupnich neodejde o nic driv nez pri vyssi teplote. To co ovlivnuje provozni teplotu je mazivo - pri nizke teplote ma disk problem se roztocit a motor prekonava vetsi odpor, pri vysoke vyschne mazivo a motor se zadre.

Jake je zatizeni procesoru pri hre? Je hra nastavena stejne jak byla predtim - hlavne rozliseni a detaily? Podle popisu to vypada ze v rusnych momentech jednoduse nestiha procesor. On zas ten Phenom zas tak vykonny neni.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 09 kvě 2014 23:09, celkem upraveno 1 x.

Clorky
Moderátor / člen HW týmu
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Clorky » 09 kvě 2014 23:09

Sedm let... :) od té doby se toho snad tolik nezměnilo.

Určitě tuto informaci potvrdí i jiné zdroje, ale je třeba hledat.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 09 kvě 2014 23:10

Mno hledat, behem par minut googleni se kazdy jen odkazuje na to PDFko z roku 2007. Ani tam neni uvedeno jakych disku se to tyka, dovedu si predstavit vyssi procento selhani u disku ktere maji vysokou interni teplotu nekterych casti, zvlast motoru (10-15 tisiciotackove disky) a jsou aktivne chlazeny, takze je velky rozdil teplot. Ale jak rikam, v diskovych policich je tech disku treba 50 vedle sebe, z kazde strany jedno chlazeni a disky maji 15-20 stupnu a bezi nonstop.

Jsem zvedav, kdy si nekdo patentuje ohrivac disku (chladice uz mame) a zacne ho seriove vyrabet. Nicmene to zcela urcite nebude pricina popisovaneho problemu.

V tuto chvili by me zajimalo zatizeni cpu a gpu: "Ale jakmile se objeví více "nepřátel" či čeho, začne se celá hra sekat."

BladeCZE
nováček
Stav:

Příspěvekod BladeCZE » 10 kvě 2014 01:32

V tuto chvili by me zajimalo zatizeni cpu a gpu: "Ale jakmile se objeví více "nepřátel" či čeho, začne se celá hra sekat."

To je v tom screenu co jsem tu dal dřív... - ODKAZ na obrázek
Pokud znáš (znáte) lepší program pro monitorování zátěže, sem s ním.. Tady ten je vcelku nepřesný a není moc konkrétní...
OBRAZEK
► Zobrazit spoiler

Jake je zatizeni procesoru pri hre? Je hra nastavena stejne jak byla predtim - hlavne rozliseni a detaily? Podle popisu to vypada ze v rusnych momentech jednoduse nestiha procesor. On zas ten Phenom zas tak vykonny neni.

Tudle hru jsem dřív nezkoušel (To metro)
Ale zkoušel jsem GTA:SA-MP, které mezi přeinstalací se sekalo tzm poté co jsem musel OS přeinstalovat - teď (= 2 Dny) to mám přeinstalované znova, a šlo stabilně - Bez sekání... No, tak už nevím.
On zas ten Phenom zas tak vykonny neni - Doteď jsem neměl jakýkoliv probém se hrou aby se sekala... Ale možná to bude tím samotným Metrem, který je na ten můj CPU už moc. :silent:

Prumerna frekvence GPU core je velmi nizka. Zkus preinstalovat ovladace GK, vyzkouset ji v jinem PC. Jine hry jedou jak?

Jiné PC nemám (Ne v tudhle dobu :D - Možná známý, později.), a dál mám Rainbow Six Vegas 2, které jde stabilně na 60 FPS na nejvyšší kvalitu.

Ještě teď zkouším Unigine 'Heaven' DX11 Benchmark 4.0... (Asi moc nenáročný :shock:, stáhl jsem ho pro jeho velikost - 250mb.. Nemám moc rychlý internet :oh: )
FPS: 76.5
Score: 1927
Min FPS: 8.8
Max FPS: 148.6

Settings
Render: Direct3D11
Mode: 1440x900 fullscreen
Preset: Custom
Quality: High
Tessellation: Disabled

Takže, nejspíš to bude tím CPU jak psal petr22. Ještě zkousím nějakou hru, jen jí musím najít... :dontgetit:

- Stahuju 3D Mark 1.2.362 (Aktuální), zapnu to i s tím HW Info a uvidím(e). :evil:

11:08 - 10.5.2014
Tak jsem ten 3D mark vyzkoušel, a dalo to pěkných 4737, mezi Gamming laptop a High End :bigups: ODKAZ
Ještě zkousím něco pro změření CPU... Možná ten můj závěr, že je něco v nepořádku bylo způsobené Metrem, a vyřešilo se to přeinstalací (Před těmi 2 dny).

Obrázek Obrázek
Screeny z HW Info PC byl do te doby vypnutý, proto můžou být nízké teploty.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • sekání, trhání CS2...
    od Elbeckho » 06 úno 2025 20:40 » v Hry
    1
    3148
    od Mety Zobrazit poslední příspěvek
    15 úno 2025 09:57

Zpět na “Problémy s hardwarem”