Ahoj,
předem píšu, že už jsem prošel nespočet webů a tento problém řeším už více jak 3 měsíce. Mám procesor i7 3,4 GHz 2600, základní desku Asrock Fatal1ty Pro Gen 3 ( BIOS 2.2), SSD Mushkin Chronos 120 Gb, 24 GB DDR3 RAM Kingstone a nVidia 470 GTX.
Můj problém spočívá s nestabilitou systému po updatování BIOSu z 1.3 na 2.2. Bohužel jsem přehlídl, že update je pro CPU s IVY BRIDGE a já mám bohužel SANDY BRIDGE, pokud se nepletu. Stále mi se mi zobrazuje modrá smrt. Paměti ram jsem testoval 46 hodin a vše OK. Testoval jsem i HDD a grafiku a taky OK. Takže problém bude s kompatabilitou BIOSu s CPU. Zkoušel jsem si dát na flashku starší verzi BIOSu ( 1.30 ) a když jsem v UEFI, tak ten flash nedokáže najít.
Takže mám pár otázek:
Lze nějakým způsobem vrátit BIOS na původní verzi?
Existuje nějaké řešení formou ovladačů?
Budu muset vyměnit základní desku nebo procesor, který už má IVY BRIDGE?
Děkuji za reakce a odpovědi.
--- Doplnění předchozího příspěvku (18 Kvě 2014 19:46) ---
Prosím,
najde se tu někdo, kdo by mě pomohl? Potřeboval bych dostat zpátky BIOS s verzí 1.30.
Problém s kompatabilitou HW
-
- Pohlaví:
Re: Problém s kompatabilitou HW
Vítej na PC-HELP!
Zde jsem našel BIOS 1.30 i pro Windows a DOS. http://www.downloadsource.net/1760979/A ... Gen3-BIOS/
Stáhni si Hirens boot cd, nabootuj. Zkus zda naběhne miniXP, pokud ano, zkus spustit BIOS pro Windows. Pokud miniXP nenaběhne, zvol DOS a zkus flash po DOSem.
A neodpustím si dodatek, že nejdřív se čte a potom zkouší.
Zde jsem našel BIOS 1.30 i pro Windows a DOS. http://www.downloadsource.net/1760979/A ... Gen3-BIOS/
Stáhni si Hirens boot cd, nabootuj. Zkus zda naběhne miniXP, pokud ano, zkus spustit BIOS pro Windows. Pokud miniXP nenaběhne, zvol DOS a zkus flash po DOSem.
A neodpustím si dodatek, že nejdřív se čte a potom zkouší.
To se mi nezda - podle dokumentace BIOS 2.1 pridava podporu pro Ivy Bridge (treti generace). To ze neni urcen pro Sandy Bridge je podle me nesmysl ani to neni nikde uvedeno. Ten problem zcela urcite nebude v BIOSu.
Stalo by za to videt dump nebo aspon hlasku ktera je pri te modre smrti.
Stalo by za to videt dump nebo aspon hlasku ktera je pri te modre smrti.
Diky za reakce!
Tak jsem si s tim pohral a zatim to vypada, ze problem je v ovladacich. Zkousel jsem vse postupne a vyslo mi, ze je problem s USB 3.0.
Pres usb mam zvukovou kartu m-audio fasttrack pro. Po nainstalovani ovladacu z CD mi to hazeli modrou obrazovku a kdyz ne, tak se to zaseklo pri vypinani nebo restartu. Tak jsem sosnul nejnovejsi driver na asmedia usb 3.0 a zatim to maka. Pokud bude problem, tak zkusim vratit bios zpet podle toho co mi psal itcrowd.
Tak jsem si s tim pohral a zatim to vypada, ze problem je v ovladacich. Zkousel jsem vse postupne a vyslo mi, ze je problem s USB 3.0.
Pres usb mam zvukovou kartu m-audio fasttrack pro. Po nainstalovani ovladacu z CD mi to hazeli modrou obrazovku a kdyz ne, tak se to zaseklo pri vypinani nebo restartu. Tak jsem sosnul nejnovejsi driver na asmedia usb 3.0 a zatim to maka. Pokud bude problem, tak zkusim vratit bios zpet podle toho co mi psal itcrowd.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3483
-
od lukas222
Zobrazit poslední příspěvek
05 lis 2024 13:36