Nekonečný cyklus vs Cyklus s podminkou

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

gore227
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Nekonečný cyklus vs Cyklus s podminkou

Příspěvekod gore227 » 11 črc 2014 16:06

Ahoj. Dělám pár projektů v C, C# a když jsem si chtěl něco vyhledat, tak jsem narazil na pár komentářů na jednom webu orientovaným na programování... Tam jsem se dočetl, že použití nekonečného cyklu je špatné, když lze vymyslet cyklus s podmínkou. Dost to bylo kritizováno. Chtěl bych se teda zeptat na váš názor a vysvětlit proč to zrovna není ideální řešení, i když obě řešení fungují stejně a správně. Děkuji.

Reklama
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Nekonečný cyklus vs Cyklus s podminkou

Příspěvekod faraon » 11 črc 2014 18:26

A k čemu potřebuješ nekonečný cyklus? Jsi si jistý že tvůj program opravdu nikdy neskončí?

Samozřejmě že je možné použít nekonečný cyklus a vyskočit z něj na libovolném místě pomocí break, ale když budeš mít ukončovací podmínku v hlavičce cyklu (jedno jestli while na začátku nebo do na konci) tak prostě na první mrknutí uvidíš co ti ho ukončí, zatímco nějakou podmínku a break schované uprostřed desítek (v lepším případě) řádků kódu budeš dost těžko hledat.

Jinak v Céčku můžeš nekonečný cyklus udělat velmi snadno, buď klasickým while(1), nebo elegantněji pomocí for(;;). A když už bys něco takového použil, tak to velmi podrobně okomentuj, protože až se k tomu programu jednou v budoucnu vrátíš a budeš v něm něco upravovat...

Ale mnohem horší než nekonečný cyklus je nekonečná rekurze, to je bestie! :lol:
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

Zpět na “Programování a tvorba webu”