Dobrý den,
chtěl bych Vás touto cestou poprosit o pomoc.
V práci máme 1 kabel (kroucená dvojlinka), který vede z firemního routeru (firma má prej internet s optickým kabelem... asi nějaké dsl). Dosud jsem internet využíval sám a bylo to v pohodě. Měl jsem pevně danou IP, Bránu, Masku, DNS 1,2, + přihlašovací jméno a heslo do sítě. Takže jsem to tam naťukal, připojil kabel a internet fungoval.
Teď tady zamnou přišla kolegyně a potřebovali bychom se připojit k internetu oba přes onen jediný kabel (admin mi sdělil, že by to mělo jít). Koupil jsem tedy v elektru tento switch - http://www.asus.com/cz/Networking/GX1005B_V5/. Na krabici je napsané, že není potřeba nic nainstalovat. Switch má 5 portů : VIP a 2-5. Když jsem zapl náš internet do switche a připojil jen jeden noťas (jakýkoliv), tak fungoval. Když jsem připojil oba, fungoval vždy jen ten, který jsem zapojil jako první. Mohl by mi prosím někdo zkušený poradit, jak postupovat? Případně mě odkázat na nějaký užitečný návod?
Notebooky mají Win8 a druhý Win7
Děkuji moc.
David
Prosím pomoc - 1 výstup z netu a 2 počítače
Re: Prosím pomoc - 1 výstup z netu a 2 počítače
Osobne bych sel za adminem, at to nastavi on. Je to prece jeho prace - takze zadne melo by to jit, ale vybrat zarizeni, zapojit a nastavit.
Z ciste technickeho hlediska bude nejspis povolene pouze jedno zarizeni na routeru, ale to je zase prace admina to nastavit.
Z ciste technickeho hlediska bude nejspis povolene pouze jedno zarizeni na routeru, ale to je zase prace admina to nastavit.
Dobrý den, určitě by to bylo nejsnadnější i pro mě... ale dělá to externí firma, na kterou se čeká klidně i 2 týdny a ještě si vezmou za hodinku práce litr. Docela na to spěcháme, tak jsem to chtěl nějakým způsobem zkusit s Vaší pomocí.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jsi si jistý, že je to switch s routrem a nikoliv jen obyčejný switch? Díval jsem na popis a nejsem z toho zrovna moudrý co to vlastně je. To chování co popisuješ pasuje na switch a s tím dvě PC na net současně nepřipojíš. Mám silné podezření, že sis pořídil jen switch, jenž ti je pro daný účel k ničemu.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
dejvko3 píše:Měl jsem pevně danou IP, Bránu, Masku, DNS 1,2, + přihlašovací jméno a heslo do sítě.
A jake udaje jsi pouzil u kolegyne? Pokud stejne, pak je jasne, proc oba soucasne nefunguji.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud máte strukturu založenou na Cisco, doporučuji vyčkat na ext. firmu.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Jaka je smlouva s tou externi firmou? Vetsinou je tam i cosi o tom ze pokud za to zopdovida tak se jim v tom nesmi vrtat nikdo dalsi.
Abych pravdu řekl, nechal jsem si s tím zařízením poradit v ElectroWorldu, popsal jsem mu daný problém a prodavač mně to doporučil, že by to mělo fungovat. Říkal, že router bych si měl kupovat, jen kdybych to chtěl jako wi-fi bezdrátově. Nejsem v tomto moc zběhlý.
U kolegyně jsem použil stejné údaje jako u mě (to fungovalo, jen když byl počítač připojen samotný, nebo jako první), zkoušel jsem i automatické DHCP, ale to nepomohlo. Někde jsem se dočetl, že je potřeba na jednom pc vytvořit server a druhý pc na něj pak nějak napojit, nevíte o tom něco?
No, chlápek když to tady zapojoval, tak mně ještě říkal: "Tady máš přihlašovací údaje a IP adresu (+ bránu atd.) kdybys tu chtěl připojit další počítač."
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Zář 2014 09:31) ---
Smlouva - Práva a povinnosti odběratele - Odběratel se zavazuje, že k vedení bude připojovat pouze přístroje homologované pro provoz v ČR. V případě, že bude k internetovému vedení připojeno zařízení bez homologace, je poskytovatel oprávněn toto zařízení okamžitě odpojit. Zákazník je připojen na internet online bez omezení 24 hodin denně a stahuje neomezené množství informací. Připojení je provedeno pomocí optického kabelu v licencovaném pásmu s garantovanou příchozí i odchozí rychlostí.
U kolegyně jsem použil stejné údaje jako u mě (to fungovalo, jen když byl počítač připojen samotný, nebo jako první), zkoušel jsem i automatické DHCP, ale to nepomohlo. Někde jsem se dočetl, že je potřeba na jednom pc vytvořit server a druhý pc na něj pak nějak napojit, nevíte o tom něco?
No, chlápek když to tady zapojoval, tak mně ještě říkal: "Tady máš přihlašovací údaje a IP adresu (+ bránu atd.) kdybys tu chtěl připojit další počítač."
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Zář 2014 09:31) ---
Smlouva - Práva a povinnosti odběratele - Odběratel se zavazuje, že k vedení bude připojovat pouze přístroje homologované pro provoz v ČR. V případě, že bude k internetovému vedení připojeno zařízení bez homologace, je poskytovatel oprávněn toto zařízení okamžitě odpojit. Zákazník je připojen na internet online bez omezení 24 hodin denně a stahuje neomezené množství informací. Připojení je provedeno pomocí optického kabelu v licencovaném pásmu s garantovanou příchozí i odchozí rychlostí.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zadej u kolegyne IP o jednu vyssi/nizsi nez u sebe.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 1719
-
od PioMan
Zobrazit poslední příspěvek
06 pro 2024 04:43