Adsl nebo gprs

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

alexvs
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Adsl nebo gprs

Příspěvekod alexvs » 19 dub 2007 22:44

Ahoj!

Prosím o radu, jaký spojenie lepší s internety využívat – adsl nebo gprs. Rozumím, že adsl je rychlejší, ale bude nutná telefonní připojení (nemám ho ještě), když gprs může užít jen mobilní telefon (už používal tmobile neomezený gprs).

Reklama
James_Radlle
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod James_Radlle » 19 dub 2007 22:52

V zasade mas pravdu, ale rozhodne bych se moc dlouho nezmyslel a vzal bych adsl pokud nemas jeste jine moznosti. Obavam se ze gprs je samo osobe limitovano svoji technologii na ktere funguje. Takze bych ho bral spise jako posledni moznost - zachrannou brzdu :smile: :wink:
Počítač: ANO! :bottle:

Damned
Tvůrce článků
Master Level 9
Master Level 9
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Damned » 19 dub 2007 22:52

Každé připojení má své pro a proti. Obecně ADSL2++ je nejrychlejší. Pokud však není možnost takováho připojení, je potřeba se mrknout po připojení CDMA,WI-FI nebo tedy GPRS.
Každý poskytovatel má ale na netu své stránky kde popisuje dostupnost své služby, ale jsou také stránky porovnávací. Připojení je potřeba si vybrat dle místních na finančních možností.

Třeba Zde http://speedtest.zive.cz/. Si můžeš zkusit rychlost d/u. A porovnat dle služby. Není to ale berná mísa
Naposledy upravil(a) Damned dne 19 dub 2007 22:57, celkem upraveno 1 x.
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner

petr.s
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod petr.s » 19 dub 2007 22:56

jenom bych chtěl říct že jsem jednu dobu gprs používal, ale její rychlost je opravdu strašlivá, zkus najít lepší alternativu, jelikož používat internet s připojením gprs je ze začátku v pohodě ale potom tě to čekání určitě omrzí, což i u toho nejlevněšího paušálu nějakýho adsl je mnohokrát příjemnější
Notebook : HP Pavilion dv6000 2x512MB DDR2, Procesor Intel Celeron M420 1,61 GHZ, 100 GB HDD, Mobile Intel(R) 945GM Express Chipset, Windows MC Edition SP2
:alian:

Damned
Tvůrce článků
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Damned » 19 dub 2007 23:00

petr.s píše:jenom bych chtěl říct že jsem jednu dobu gprs používal, ale její rychlost je opravdu strašlivá, zkus najít lepší alternativu, jelikož používat internet s připojením gprs je ze začátku v pohodě ale potom tě to čekání určitě omrzí, což i u toho nejlevněšího paušálu nějakýho adsl je mnohokrát příjemnější

Ano, všeobecně je pravda,že GPRS je nejpomalejší
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner

James_Radlle
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod James_Radlle » 19 dub 2007 23:22

Damned píše:
petr.s píše:jenom bych chtěl říct že jsem jednu dobu gprs používal, ale její rychlost je opravdu strašlivá, zkus najít lepší alternativu, jelikož používat internet s připojením gprs je ze začátku v pohodě ale potom tě to čekání určitě omrzí, což i u toho nejlevněšího paušálu nějakýho adsl je mnohokrát příjemnější

Ano, všeobecně je pravda,že GPRS je nejpomalejší

A take vice mene nejdrazsi k pomeru svemu vykonu.

Jinak bych jeste pisateli poradil at se zamysli k cemu chce inet vyuzivat - obcasne cteni emailu ci vyhledani jizdniho radu staci pevna linka (vytacene) ale pokud nechces u pc zestarnou ci snad zesedivet, zezelenat a pak se z ty rychlost po** zblaznit, tak si porid adsl a jine.

Zejmena se poohledni po okoli zde nekdo neprovozuje wifi sit a mohl by jsi se s nim domluvit.
Obecne nejlepsi pripojeni je kabel ci mistni firma co si udela vl. nezavisle rozvody a jede si po svem.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 20 dub 2007 06:44

Jsem bývalý telefoňák a ještě se nikomu nepovedlo mě přesvědčit, že je nějaká jiná technologie lepší na přenos informací, než drát, nebo ještě lépe optické vlákno. Proto jednoznačně ADSL a když už to jinak nejde, tak i za cenu paušálu za pevnou od O2 :cry: :evil: :evil: :x

James_Radlle, to po**zblaznit, je co za slovo? Znám spoustu sprostých slov a ve svém verbálním projevu je i velmi často používám, ale toto mi nic neříká. To je nějaký krajový výraz? :lol: :lol: :lol:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

guest

Příspěvekod guest » 20 dub 2007 06:56

O2 má vcelku dobrý připojení, problém je ta pevná. Drát (za tou optikou) je jistě nejrychlejší a nejspolehlivější. GPRS jsem používal asi půl roku a bylo to něco šílenýho. To už je lepší poštovní holub. A to jsem platil za datovou simku 850,-/měsíc. Bylo to sice nomezený, ale taky se nic nestáhlo. Leda ten jízdní řád a počasí.

petr.s
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod petr.s » 20 dub 2007 15:38

tak ono u toho vytáčenýho spojení je to daleko víc nebezpečnější (hacker se může připojovat na vaší linku) prej i přes zahraničí, ale u 24h spojení toto nehrozí, vy akorát platíte paušál a né jako u vytáčenýho že platíte tolik podle toho jestli jste se připojil večer nabo ráno na hoďku nebo dvě, ikdyž právě toto může být pro někoho kdo nepoužívá net celej den výhodou, ale furt je tu ta možnost platit pak obrovský účty od telefonních společností díky nějakému tomu hackerovi
Notebook : HP Pavilion dv6000 2x512MB DDR2, Procesor Intel Celeron M420 1,61 GHZ, 100 GB HDD, Mobile Intel(R) 945GM Express Chipset, Windows MC Edition SP2

:alian:

James_Radlle
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod James_Radlle » 21 dub 2007 14:51

karlos píše:Jsem bývalý telefoňák a ještě se nikomu nepovedlo mě přesvědčit, že je nějaká jiná technologie lepší na přenos informací, než drát, nebo ještě lépe optické vlákno. Proto jednoznačně ADSL a když už to jinak nejde, tak i za cenu paušálu za pevnou od O2 :cry: :evil: :evil: :x

James_Radlle, to po**zblaznit, je co za slovo? Znám spoustu sprostých slov a ve svém verbálním projevu je i velmi často používám, ale toto mi nic neříká. To je nějaký krajový výraz? :lol: :lol: :lol:

To jsem nechtel byt az tak sprosty a nechat tam jen hvezdicky :D :lol:

alexvs
nováček
Stav:

Příspěvekod alexvs » 21 dub 2007 22:31

Myslím, že může existovat některý škoda pro zdraví, protože gprs použijet vysokofrekvenční kanál, jak mobilní telefon… Budu oceňovat cena\ryhlost kdypak budu znát více o gprs a adsl.

briza
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod briza » 22 dub 2007 02:33

Inu,pokud bys neměl tu možnost zavést ADSL,tak je spousta jiných alternativ...wi-fi,cdma,4G... GPRS bych se zdaleka vyhnul.Tam už ani nejde o surfování.Spíš se jen tak pohupuješ na hladině a čekáš,jestli zafouká,nebo přijde nějaká velká vlna.Jenže...ONA NEPŘIJDE!!! :lol: :evil:
Chcete zažít teror?Pořiďte si JEZEVČÍKA!!!

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”