Zdravím,
mám problém zřejmě se základní deskou. Upgradoval jsem svoje PC vyměnil jsem procesor (Athlon 64 1,9GHz na Athlon 64 X2 2,8GHz) a navýšil RAM. Při této výměně jsem si všiml, že kondenzátory kolem procesoru jsou nafouklé. Při pokusu spustit upgradované PC to končilo modrou smrtí. Kondenzátory kolem procesoru jsem tedy vyměnil. Teď už PC zapnout jde, ale většinou až napodruhé. Když je PC déle v nečinnosti a zapnu ho, začnou se normálně načítat Windows, ale při přechodu mezi černou obrazovnou s létajícíma barevnýma koulema(Windows 7) a obrazovkou s barevným pozadím se PC okamžitě vypne, bez jakékoliv hlášky. Myslel jsem si, že by to mohl být zdroj (390W), ale ten vypadá docela zachovale. Ted si mylím, že by to mohl být ještě nějaký kondenzátor na základní desce, ale nevím, kde začít. Pomohlo by mi kdybych věděl co přesně windows při přechodu mezi těmi obrazovkami dělají?
Díky
S pozdravem R.M.
//upraven nadpis. d1amond
Základní deska po opravě - systém nenabíhá, vypíná se*
Základní deska po opravě - systém nenabíhá, vypíná se*
Naposledy upravil(a) spratek dne 04 říj 2014 11:23, celkem upraveno 1 x.
Re: Porucha MB
Pri spousteni pocitace mackej F8 a vyber moznost "zakázat automaticky restart", uvidis jestli to padne do bluescreenu.
Re: Základní deska po opravě - systém nenabíhá, vypíná se*
Dovolil jsem si upravit tebou upravený nadpis
, protože se systém při načítání vypne.Takže to nastaveni restartu nemá na nic vliv.
R.M.

R.M.
Zkus jinej zdroj. Ono je pěkný že vypadá zachovale, ale auto taky může vypadat jako nový, přitom nemusí jezdit. Stejný to může bejt s tím zdrojem.
Just Fucking Google It!
-
- Pohlaví:
Vadné kondenzátory mohly zdroj odpálit!
Zdrojem to neni, to jsem vyloucil. Prekontroloval jsem vetsinu elitu na desce a vsechny vypadaji OK. V zachvatu beznadeje, jsem zkusil v biosu zmenit napětí na CPU z puvodnich 1,3V na 1,35V a je po problemu.
Pedpokladam, ze problem bude v tech novych elitech, parametry maji sice stejne jako ty originaly, ale tvar maji jiny. Zrejmě budou mit jiny odpor nebo nevim co.
Ale stejne by me stale zajimala moje puvodni otazka, co provadeji Windows pri prechodu mezi temi obrazovkami, ale mozna je to dotaz spis do sekce software.
R.M.
Pedpokladam, ze problem bude v tech novych elitech, parametry maji sice stejne jako ty originaly, ale tvar maji jiny. Zrejmě budou mit jiny odpor nebo nevim co.
Ale stejne by me stale zajimala moje puvodni otazka, co provadeji Windows pri prechodu mezi temi obrazovkami, ale mozna je to dotaz spis do sekce software.
R.M.
Windows nedelaji nic jineho, nez ze na pozadi nacitaji soubory z disku. Ta obrazovka je tam jen aby se uzivatel nenudil.
Co se tyce zavady, v mnoha pripadech nejsou kondezatory to jedine co je na desce vadne.
Co se tyce zavady, v mnoha pripadech nejsou kondezatory to jedine co je na desce vadne.
To co delaji si muzes zobrazit tak, ze misto animace si v msconfig nastavis textovy vypis.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 29
- 4728
-
od Sirkosta
Zobrazit poslední příspěvek
23 kvě 2025 11:04
-
-
Základní deska k AMD 7 9800X3D
od viktorsavo » 06 led 2025 13:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 6
- 1932
-
od viktorsavo
08 led 2025 15:47
-
-
- 3
- 2851
-
od pcmaker
11 pro 2024 07:59
-
-
[RADA] Základní deska k AMD Ryzen 5 5600
od CyberCodeDroid » 07 pro 2024 17:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 11
- 2762
-
od CyberCodeDroid
08 pro 2024 10:26
-
-
- 6
- 2267
-
od buchtik