Ahoj, vím, že se to tu řeší stokrát, ale tento problém sem nenašel. Mám externí HDD 3,5 Toshiba 1TB - s napájením připojeno přes USB. Asi 2 roky mi ležel ladem a poté sem ho zapnul, data kopíroval vše OK, najednou se seknul a už sem se na něj nedostal. Po připojení se zobrazí jako nová jednotka kterou lze maximálně tak odebrat.
Po najetí na disk se mi hlásí jako místní disk e:
Občas mi to nahlásí pouze možnost naformátování.
Po najetí do správce disků se mi sekne a pouze když disk odpojím mi správce disků najede.
To samé u jakýchkoliv prográmků pro obnovu dat (recuva, getdataback atd atd...)
Zkusil sem ho vyndat z chassis, jedná so o 1TB WD SATA 8 MB cache disk, zkoušeno napojení napřímo k jinému PC - výsledek nenajetí WIN 7, po odpojení WIN 7 najely.
Disk se zobrazuje v biosu, najdeho i getdataback akorát se vse hned sekne.
Díky za názory, mám tam důležitá data a chci je zpět.
Nenačítání externího HDD Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Nenačítání externího HDD
Pravděpodobně ti nezbyde nic jiného, než zaplatit několik tisíc firmě, která to umí.
Re: Nenačítání externího HDD
Tak nakonec mám positivní záver, byť trochu nečekaný...
Zkoušel sem vše co šlo, co jsem vyčetl, nic nepomohlo...programy pro obnovu padaly a sekaly se, po připojení k PC nenajely WIn jak sem psal. Zkusil jsem tedy HDD regenerátor z CD hirens boot (verze 10.0)...nabootoval sem systém z cd a spustil HDD regenerátor...2 hodiny ukazoval 0,00% opravy vadných sektorů, každopádně běžel, za tu dobu projel jen 70 MB z 1TB disku (který samozřejmě našel). po dvou hodinách sem to ukončil a připojil na další PC, napřímo SATA rozhraní a PC už mi najel, sám si spustil chkdsk a začal opravovat chyby na disku. Po skonceni restart a disk se přihlásil, takže jedu zálohu, pak HD tune a pak uvidím co z něj zbyde.
Ještě doplním co mi napsali z firmy specializací pro obnovu dat:
Dle Vašeho popisu by se mohlo jednat o poškození povrchu datových ploten. U takto poškozených disků, se cena za záchranu dat pohybuje v rozmezí 3 - 9.000,- bez DPH.
nevím jestli sem měl štěstí kazdopádně to jede.
Zkoušel sem vše co šlo, co jsem vyčetl, nic nepomohlo...programy pro obnovu padaly a sekaly se, po připojení k PC nenajely WIn jak sem psal. Zkusil jsem tedy HDD regenerátor z CD hirens boot (verze 10.0)...nabootoval sem systém z cd a spustil HDD regenerátor...2 hodiny ukazoval 0,00% opravy vadných sektorů, každopádně běžel, za tu dobu projel jen 70 MB z 1TB disku (který samozřejmě našel). po dvou hodinách sem to ukončil a připojil na další PC, napřímo SATA rozhraní a PC už mi najel, sám si spustil chkdsk a začal opravovat chyby na disku. Po skonceni restart a disk se přihlásil, takže jedu zálohu, pak HD tune a pak uvidím co z něj zbyde.
Ještě doplním co mi napsali z firmy specializací pro obnovu dat:
Dle Vašeho popisu by se mohlo jednat o poškození povrchu datových ploten. U takto poškozených disků, se cena za záchranu dat pohybuje v rozmezí 3 - 9.000,- bez DPH.
nevím jestli sem měl štěstí kazdopádně to jede.
Zpět na “Problémy s hardwarem”