Ahoj,
mám problém s grafikou, na který jsem ještě nikdy nenarazil. Před týdnem jsem kupoval novou grafiku ( MSI R9 280X GAMING 3G - na Aukru a už nemá reklamační lhůtu). Po nainstalovaní do PC bylo vše v pořádku, ale protože systém měl už lecos za sebou, tak jsem se jal jej přeinstalovat. No a poté se mi objevil můj problém, kdy se obraz na monitoru rozsynchronizuje? (nvm jak to správně nazvat). Udělal jsem screen, ale vidno, jakmile je obraz normální, tak i screen vypadá dobře (přiložil jsem fotku). Nicméně to vypadá jako kdyby barvy skočily do palety 256. No ale všiml jsem si, že problém není, když jsem v Biosu. Vlezl jsme tedy do nouzového režimu a ejhle problém zmizel. Odinstalace ovladačů nepomohla. Po přeinstalování OS to samé, pak jsme si uvědomil, že W8 automaticky stahují ovladače. Takže jsme znovu reinstaloval a veškeré aktualizace vypl. Od té doby je klid, ale musím být na MS ovladačích, což není žádná sláva. A starší ovladače mi taktéž nepomáhají. Narazil jste někdo na tento problém? Ještě zkusím do PC nainstalovat starou GPU, pak ovladače a opětovně vložím novou (aspoň to tak před první reinstalací fungovalo).
Díky
GPU - problém s obrazem Vyřešeno
- Magnat
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
GPU - problém s obrazem Vyřešeno
Naposledy upravil(a) Magnat dne 06 pro 2014 20:22, celkem upraveno 1 x.
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"
-Friedrich Nietzsche-
-Friedrich Nietzsche-
-
- Level 2.5
- Bydliště: Podíváte-li se roku 2023 na oblohu, tak na té planetě více v pravo
- Pohlaví:
- Stav:
Re: GPU - problém s ovladači
Zkus nainstalovat jednu z těchto aplikací (nalezneš na http://www.zive.cz/clanky/nejlepsi-nast ... fault.aspx) - třeba nalezne onen "správný" ovladač.
- Magnat
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: GPU - problém s ovladači
Tyto programy nemám rád, nicméně u grafik jsou k ničemu, tam jsou v zásadě dvě jasné distribuce ovladačů. Zatím mi nepomohly instalace starších ovladačů, zkusil jsem již i výměnu monitorů/kabeláže. Ještě mi zbývá zkusit kartu v jiné sestavě,ale k tomu se hned tak nedostanu. Podle mě je to reakce na nějakou z technologií po instalaci ovladačů. Bohužel nvm, jak toto zkontrolovat (třeba metodou pokus-omyl). Měl jsme v plánu zkusit i flashnout BIOS karty, ale nedaří se mi z flashek dostat do MS-DOSu. Vždycky problikne kurzor a hned to skočí do načítání OS (možná to způsobuje nějaké urychlení bootu, zkusím to ještě prozkoumat).
--- Doplnění předchozího příspěvku (Sob Pro 06, 2014 9:05 pm) ---
Tak na pondělí mám domluvený test na jiné sestavě, ale i přesto zřejmě raději na Aukru koupím novou. 280 se teď prodávají za dobré ceny. Nicméně rád bych zjistil příčinu. Vzhledem k tomu, jak se choval screen obrazovky, který nevykazoval chyby při dobrém zobrazení, bych to viděl na kabel, monitor (to jsme testy vyloučil) a nebo na problém s konektorem? Ještě se mi enstalo, aby karta bez problémů fungovala, ale takto kazila obraz.
--- Doplnění předchozího příspěvku (Sob Pro 06, 2014 9:05 pm) ---
Tak na pondělí mám domluvený test na jiné sestavě, ale i přesto zřejmě raději na Aukru koupím novou. 280 se teď prodávají za dobré ceny. Nicméně rád bych zjistil příčinu. Vzhledem k tomu, jak se choval screen obrazovky, který nevykazoval chyby při dobrém zobrazení, bych to viděl na kabel, monitor (to jsme testy vyloučil) a nebo na problém s konektorem? Ještě se mi enstalo, aby karta bez problémů fungovala, ale takto kazila obraz.
"Pro zdravé jsou největším nebezpečím nemocní, silným hrozí zkáza nikoli od silnějších,nýbrž od těch nejslabších"
-Friedrich Nietzsche-
-Friedrich Nietzsche-
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3410
-
od lukas222