Win7 pět iso DVD - jak z nich přeinstalovat

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Sampodkrkonosak
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Win7 pět iso DVD - jak z nich přeinstalovat

Příspěvekod Sampodkrkonosak » 15 úno 2015 12:18

Ahojda, když jsem pořídil svůj ntb ASUS K53S, systém se mě zeptal, zda chci vytvořit záložní kopii systému. Teď mám na disku 5 iso souborů jako DVD1-5. Moje představa je, že bych je rád nahrál na externí disk a z něj nainstaloval Win7 na nový interní disk v NTB. Nevíte, jak na to ? Na netu ani v helpu nemůžu nic najít.

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Win7 pět iso DVD - jak z nich přeinstalovat

Příspěvekod Pic » 15 úno 2015 12:38

Nejspíše vypálit na DVD jako obraz disku a z nich obnovit.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Sampodkrkonosak
nováček
Stav:

Příspěvekod Sampodkrkonosak » 15 úno 2015 12:43

A opravdu to nepůjde přes externí disk, jak jsem psal výše ? Starý systém už téměř nefunguje a tak ani nevím, jestli se mi podaří isa vypálit...

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 15 úno 2015 12:47

Teoreticky by to jít mělo, ale zkušenst nemám a osobně bych to také vypálil na DVD.

Sampodkrkonosak
nováček
Stav:

Příspěvekod Sampodkrkonosak » 15 úno 2015 13:00

tak v nouzovém režimu mi dvd mechanika napíše, že disk neumí přečíst (zkoušel jsem několik dvd, ani jednonepřečte), takže bych potřeboval skrz to USB....to mi neříkejte, když win7 sami nabídli tu možnost vytvořit nějakou tu zálohu, že teď nikde nenajdu návod, jak s tím pracovat !!!

guest

Příspěvekod guest » 15 úno 2015 13:03

Mohlo by to být popsáno manuálu, případně i na stránka MS. Jak jsem psal, zkušenost s tím nemám, ale jít by to mohlo. Zkusil jsem to jenom cvičně na svém relativně novém Lenovu a chtělo to zadat cestu ke kopii. Dál jsem to nepokoušel, abych si to nerozhasil.

Google si ze septal ?

Sampodkrkonosak
nováček
Stav:

Příspěvekod Sampodkrkonosak » 15 úno 2015 13:11

Samozřejmě, googlím to tady celou noc, všude ale počítají s jedním ISO souborem. Zkusil jsem přes deamontools zkopírovat obsah ISO souborů na USB disk, bootování z něj ale nejede. V manuálu ? On se ještě dnes k notebookům dávám manuál ?:D Zkoušel jsem to hledat v nápovědě, samozřejmě taky nic.

guest

Příspěvekod guest » 15 úno 2015 13:13

Jedno jestli s jedním nebo deseti. pokud se ti podaří spustit obnovu z toho prvního, potom budeš vyzván abys vložil další atd.

Sampodkrkonosak
nováček
Stav:

Příspěvekod Sampodkrkonosak » 15 úno 2015 13:20

Všude se člověk dočte jen o tom Windows 7 USB DVD Download tool. Tam když vložím ten první dvd.iso sobour, tak mi to ale napíše, že je invalid. Tak proč o tom nikde nic nepíšou, když to byla první věc, kteoru mi tenkrát ten notebook nabídl ?

--- Doplnění předchozího příspěvku (15 Úno 2015 13:32) ---

Tak teď jsem se dočetl, že je to tzv. bitová kopie systému, což je nástroj, přes který můžu pak systém obnovit, pokud se v něm něco podělá. To ale zřejmě mohu udělat jen na stejném disku. Nevím, jak z této bitové kopie přeinstalovat windows ! Možná je to na nové téma ?

guest

Příspěvekod guest » 15 úno 2015 13:38

Bitová kopie je právě od toho, abys vše mohl obnovit na nový disk, pokud ten starý odejde.

Sampodkrkonosak
nováček
Stav:

Příspěvekod Sampodkrkonosak » 15 úno 2015 13:40

No tak bezva - a teď klíčová otázka...JAK ?:) Bitovou kopii mám tedy jak ve formátu DVD1-5.iso na jednom externím disku a nebo mám data z těchto iso souborů na druhém externím disku. Vložím do ntb nový, čistý disk a co teď ?:-)

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 15 úno 2015 13:46

Z disku na disk to nejspíš nepůjde. Jak by jsi to chtěl spustit, když na PC není žádný OS. Již sám název napovídá, jak to požít (DVD).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”