Zdravím,
mám problém se svým notebookem, vlastním již třetím rokem Lenovo Y580 s i5 3210M, 8 GB RAM a s nVidií 660M. Problém spočívá v tom, že se mi poslední týden objevují v náročnějších hrách zvláštní polygony a hra spadne. Pokud zapnu notebook a hraji třeba něco nenáročného, u čeho se moc nezapotí, tak jede bez problémů, taky v Oknech, nebo při jakékoli kancelářské práci. Problém nastane, když se zvýší teplota, tedy při větší zátěži. Hry zapnu v pohodě, dokonce je můžu i chvíli hrát, ale pak se objeví na monitoru pruhy, nebo spíš polygony směřující do středu monitoru, vypadá to, jakoby se rozbil nějaký 3D model a pár pixelů se začalo rozebíhat mimo model, takže to vytvoří takové polygony, které se chvíli hýbou a pak se hra zhruba po vteřině sekne a naskočí černá obrazovka. Původně jsem si myslel, že by to mohlo být HDDčkem, zkusil jsem jej přeinstalovat, ale bez úspěchu, problém se nijak nezměnil. Navíc když se to stane, tak není problém vyjet na plochu a přez správce úloh tu hru vypnout, takže jsem usoudil, že kdyby to byl HDD, tak bych neudělal nic, popřípadě by mi naskočila BSOD.
Chci vás požádat, jestli někdo náhodou nemá nějakou takovou zkušenost, jestli neví, čím by to mohlo být, děkuji za každý komentář.
Pravděpodobně problém s GK Vyřešeno
Re: Pravděpodobně problém s GK
Až ta situace nastane vyfoť jí přes PrintScreen.
A dej sem teploty při hraní nějaké té náročné hry (program HWmonitor).
Tak už asi vím, čím to je. Dělal jsem benchmarky všech komponent a pokaždé, když jsem spustil 3DMark, tak mi to do 30 vteřin spadlo, s tím, že se restartoval grafický driver. Takže, bohužel, je to neopravitelný problém vzhledem k tomu, že se ta grafika už nedá koupit...
- Marduk
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
Velká zátěž, vysoké teploty a špatné chlazení notebooku nikdy životnosti GK nesvědčí takže není divu, že po 3 letech tak GK odešla do křemíkového nebe.
CPU: i7-3770k
GPU: Gigabyte GeForce GTX 770
RAM: 2xG.SKill F3-12800CL9D-8GBXL
PSU: Corsair HX750
HDD: 2xWD Caviar Black FZEX 1TB
SSD: Crucial BX100 250GB
MB: ASUS P8Z77-V PRO
CASE: CoolerMaster HAF X
Monitor: BenQ XL2420T, BenQ GL2460HM
GPU: Gigabyte GeForce GTX 770
RAM: 2xG.SKill F3-12800CL9D-8GBXL
PSU: Corsair HX750
HDD: 2xWD Caviar Black FZEX 1TB
SSD: Crucial BX100 250GB
MB: ASUS P8Z77-V PRO
CASE: CoolerMaster HAF X
Monitor: BenQ XL2420T, BenQ GL2460HM
Re: Pravděpodobně problém s GK Vyřešeno
Neříkám, že se tomu divím, jen jsem potřeboval zjistit který komponent to dělá...
Bohužel právě grafika je jeden z těch, které stojí nejvíc, tudíž si již nezahraji
Minimálně teda na tady tomhle notebooku 
Bohužel právě grafika je jeden z těch, které stojí nejvíc, tudíž si již nezahraji

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3390
-
od lukas222
Zobrazit poslední příspěvek
05 lis 2024 13:36