Rychlost internetu najednou klesla Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Rychlost internetu najednou klesla Vyřešeno
Ahoj.. Včera a dneska v noci jsem si stahoval Hry o trůny a vše jelo v pořádku.. Průměrná rychlost 850kb/s ale od 4 hodin odpoledne jsem si chtěl stáhnout 2 serii a rychlost stahování je průměrně 150kb/s nevíte někdo co s tím ?
Re: Rychlost internetu najednou klesla
Klesla rychlost internetu - nebo te jedne konkretni sluzby ze ktere stahujes, kterou ale nezname?
Jedna z moznosti je ze ti to sekl tvuj poskytovatel internetu - proste FUP.
Jedna z moznosti je ze ti to sekl tvuj poskytovatel internetu - proste FUP.
Není uveden poskytovatel a ani typ připojení, takže nelze dohledat podrobnější informace a v podstatě se dá jen vařit z vody.
Je tady více možností, co se mohlo stát:
1) Agregace - internet je sdílen s více uživateli a ve dne je rozhodně aktivních mnohem více uživatelů, než v noci.
2) FUP - poskytovatel třeba může snížit automatikou rychlost stahování po překročení určitého objemu dat.
3) Někteří poskytovatelé taky mohou při dlouhodobém stahování dočasně omezit rychlost (a v noci to omezení může být vypnuté).
4) Zdroj, ze kterého jsi stahoval nebyl schopen posílat více dat.
Je tady více možností, co se mohlo stát:
1) Agregace - internet je sdílen s více uživateli a ve dne je rozhodně aktivních mnohem více uživatelů, než v noci.
2) FUP - poskytovatel třeba může snížit automatikou rychlost stahování po překročení určitého objemu dat.
3) Někteří poskytovatelé taky mohou při dlouhodobém stahování dočasně omezit rychlost (a v noci to omezení může být vypnuté).
4) Zdroj, ze kterého jsi stahoval nebyl schopen posílat více dat.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Poskytovatel internetu je Grape SC..
Typ připojení: Nevím jak to popsat.. Mám prostě kabel v pc který vede z routeru do mého usb v pc..
Já jsem na síti ale bratr je na WiFi a i přes den když si stahuju něco menšího tak mi to hlásí průměr 850 kb/s Prostě celý den to takhle běží.. Ale teď to najednou to blbe
Typ připojení: Nevím jak to popsat.. Mám prostě kabel v pc který vede z routeru do mého usb v pc..
Já jsem na síti ale bratr je na WiFi a i přes den když si stahuju něco menšího tak mi to hlásí průměr 850 kb/s Prostě celý den to takhle běží.. Ale teď to najednou to blbe
Tak abychom si to ujasnili. Těch 850 kb/s asi nebudou kilobity, ale kiloBAJTY, že? Takže 850 kB/s - asi 6.6 Mbps.
Dál k tomu typu připojení - myslel jsem tím, jakým způsobem ten poskytovatel zřídil připojení u vás.
Ale když už znám rychlost připojení a znám poskytovatele, tak si troufnu odhadovat, že jde o WiFi připojení, tarif G.Home Basic s rychlostí 8 Mbps.
Poskytovatel má ve smlouvě uvedenou zajímavou pasáž:
Takže mohou v přídade většího stahování zpomalit rychlost internetu - to je to FUP, o kterém tady už padla řeč.
Dál k tomu typu připojení - myslel jsem tím, jakým způsobem ten poskytovatel zřídil připojení u vás.
Ale když už znám rychlost připojení a znám poskytovatele, tak si troufnu odhadovat, že jde o WiFi připojení, tarif G.Home Basic s rychlostí 8 Mbps.
Poskytovatel má ve smlouvě uvedenou zajímavou pasáž:
6.5 Poskytovatel si vyhrazuje právo zavedení Fair-User-Policy a zabránit tím nerovnoměrnému
zatěžování sítě a připojení k internetu jedním Uživatelem či skupinou Uživatelů na úkor ostatních.
Takže mohou v přídade většího stahování zpomalit rychlost internetu - to je to FUP, o kterém tady už padla řeč.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Dobře, děkuji :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě - 6
- 4737
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
26 lis 2024 12:48
-
-
-
Snímač otisku najednou nefunguje, laptop Příloha(y)
od frisby » 17 srp 2024 22:18 » v Problémy s hardwarem - 1
- 1672
-
od frisby
Zobrazit poslední příspěvek
18 srp 2024 10:46
-
-
- 1
- 12796
-
od pikaso.andreas