Nestabilní internet

...

Moderátor: Mods_senior

hllava
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Nestabilní internet

Příspěvekod hllava » 10 zář 2015 16:43

Dobrý den,

viewtopic.php?f=45&t=160762

po koupi nové siťové karty, routru, kabelů jsem zkoušel přes pingplotter pak cmd trasa provider je asi naštvaný, protože na mail nereaguj.

Nerozumím tomu. Podle providera není problém u nich, ale přitom, když si jdu zahrát nebo si ani zahrát nemusím a prostě to vyletí z krásných 60ms na SWE najednou na 120, 200+ a pak chvíli a pak to zase padne a pak to vyletí tak někde asi chyba být musí. Začalo mi to dělat, když "upgradovali" 2 připojovací body. Takže osobně si myslím, že je někde chyba na trase.

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Nestabilní internet

Příspěvekod petr22 » 10 zář 2015 17:00

Ty hrajes ty hry na Seznamu?

Protoze jestli ne, tak to spojeni musis merit mezi tebou a hernim serverem a ne mezi tebou a seznam.cz, coz jde uplne jinudy.

Pingplotter ano, ale na IP nebo adresu toho serveru se kterym jsou problemy.

hllava
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod hllava » 10 zář 2015 17:36

petr22 píše:Ty hrajes ty hry na Seznamu?

Protoze jestli ne, tak to spojeni musis merit mezi tebou a hernim serverem a ne mezi tebou a seznam.cz, coz jde uplne jinudy.

Pingplotter ano, ale na IP nebo adresu toho serveru se kterym jsou problemy.

Jenže ono není problém s jedním serverem, ale v různou dobu se všemi.

Takhle by to mělo ject a to se mi libi, je to pohoda. Jenomže pak někde nastane chyba a prostě neni všude 120+ protože se mi to pomalejc refreshuje, ale takhle to zůstane nějakou dobu, pak to padne a pak zase nahoru,atd. konkrétně server je ve Švédsku. Nicméně ping do Holandska, Francie je +- stejný kolem 35-50, ale jak to začne blbnout, tak je jedno, kde hraju ať ten server je kdekoliv ping je stejny 250+ a finito pro mě.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 10 zář 2015 17:48

Udelej z toho logy a posli je je poskytovateli pripojeni - at se k tomu vyjadri.

Idealni by byly logy od jineho cloveka co ma stejneho poskytovatele, jestli to dela take.

hllava
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod hllava » 10 zář 2015 18:35

petr22 píše:Udelej z toho logy a posli je je poskytovateli pripojeni - at se k tomu vyjadri.

Idealni by byly logy od jineho cloveka co ma stejneho poskytovatele, jestli to dela take.

Dobře. Nikoho jiného neznám, kdo by měl stejného poskytovale v oblasti.
Děkuji

hllava
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod hllava » 11 zář 2015 12:24

No naštval jsem svého poskytovale což se mu ani tak moc nedivím. Protože jsem jediný, který nejvíc tahá a nejvíc si stěžuje. Což bude nejspíše pravda.
Nicméně nejspíše jsem to fixnul změněním MTU ve W7 z 1500 na 1464. Pozoruju to půl dne a vypadá to, že jsem tím fixnul lagy.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 11 zář 2015 12:32

To, ze nejvic tahas je problem poskytovatele :-)

Prodava urcitou konektivitu a zarizeni infrastruktury tak aby to fungovalo je jeho problem. I kdybys stahoval plnou rychlosti 24h denne, nemuze nic rict.

hllava
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod hllava » 11 zář 2015 21:56

petr22 píše:To, ze nejvic tahas je problem poskytovatele :-)

Prodava urcitou konektivitu a zarizeni infrastruktury tak aby to fungovalo je jeho problem. I kdybys stahoval plnou rychlosti 24h denne, nemuze nic rict.

No jo, ale nechce se mi s ním hádat. Vypadá jako férovej človek.
Měřil mi pingy, trasy, má logy a já nevim, co všechno. Nic jsem od něj posílat nechtěl. Nicméně jsem to MTU nefixnul. Zlepšil, ale nefixnul. Teďka jsem si přitáhl kabel od O2, abych to zkusil jestli to neni přeci jen někde v mém PC nicméně jsem hrál v klidu dál bez výpadků.
Takže výsledek je takový, že chyba někde je, ale nikdo neví kde což mě dost mrzí, protože ten chlap, co to provozuje je mi sympatickej a nasrat jsem ho nechtěl.

Myslel jsem si, že je to třebas tim 25m kabelem, co vede z antény do routru, tak jsem zkoušel i jiny kabel na kterým teďka běží O2 takže v tom kabelu taky chyba neni. Já bych si typl, že je to možná v té anténě nebo mezi anténou a vysílačem, ale tam je vzdálenost jen 250m což je super. Už se mi mu ani nechce psát, protože se mi nechce tu smlouvu nechce rozvazovat páč v okolí je toho hodně, ale je to tragedie. Tady aspoň ten internet frčí, ale nezahraju si u ostatních nejde ani ten net :D. Takže se s tím nějak smířím. Už teďka u něj vypadám jako pruďas a člověk, co jen buzeruje a neni mu nic dobrý takže se to třeba časem nějakým magickým momentem samo spraví.

hllava
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod hllava » 13 zář 2015 12:54

Teďka mě ještě tak napadá jesli mám sprácně nacvaknuty kabel resp. konektory.

Z antény do POE; z POE do routru; z routru do PC.
Na všech mám typ bílo-oranžová, oranžová, bílo-zelena, modrá, bilo-modra, zelena, bílo-hnědá, hnědá. Na obou koncích kabelu. Což by měli být nekřížové ne? Tím pádem v kabelech by v tomdle směru taky neměl být problém nebo se mýlím?

Děkuji za odpověď.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 13 zář 2015 12:58

Kdyby byla chyba v konektorech, tak to nebude fungovat vubec.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • 1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
    od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet)
    6
    4864
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    14 srp 2024 12:30
  • Nefunkční internet po výpadku proudu
    od Neferivet » 15 zář 2024 23:31 » v Sítě - hardware
    2
    3137
    od Alferi Zobrazit poslední příspěvek
    16 zář 2024 08:53
  • Padá internet, vadný modem?
    od Signalista97 » 03 říj 2024 18:45 » v Sítě - hardware
    3
    3290
    od Signalista97 Zobrazit poslední příspěvek
    04 říj 2024 17:44
  • Náhrada za Windows 7, Windows XP pro MS Office a internet CZ - Obdobný podobný Windows 7 OS pro 64bit. a 32bit. PC
    od IMB » 28 črc 2024 15:25 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    6
    8229
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    05 srp 2024 15:30

Zpět na “Vše ostatní (inet)”