už nějakou dobu se snažím rozjet projekt a Minecraft server ve verzi Harryho Pottera.
Jelikož hlavní plugin na kouzla je ve verzi 1.7.9 tak jsem u ní i zůstal a na celé této verzi poběží pluginy i server.
Zatím mám ve složce plugins: PermissionsEx,Essentials, EssentialsSpawn, EssentialsChat, EssentialsAntibuild - tudíž i vytvořené složky k nim: Essentials, PermissionsEx, PluginMetrics, Updater.
Jako první se chci vrhnout na nastavování permisí.
Otevřu si tedy složku permissions.yml (plugins/PermissionsEx/permissions.yml) kde mám prozatím napsané toto:
Kód: Vybrat vše
groups:
default:
default: true
prefix: ''
permissions:
- modifyworld.*
ReditelBradavic:
prefix: 'Reditel Bradavic'
permissions:
- permissions.*
- essentials.*
NebelvirI:
prefix: 'Nebelvir - I.'
permissions:
- modifyworld.*
NebelvirII:
prefix: 'Nebelvir - II.'
permissions:
- modifyworld.*
NebelvirIII:
prefix: 'Nebelvir - III.'
permissions:
- modifyworld.*
users:
Roidoc:
group:
- ReditelBradavic
permissions:
- permissions.*
Podle toho je jasné, že Reditel Bradavic má neomezené možnosti a ostatní (tj. NebelvirI, NebelvirII, NebelvirIII a default) mají základní permise jako obyčejní hráči.
Celkem tam bude 28 groupů, ale nedělal jsem to hned, protože nevím zda to mám správně.
Pod users mám dáno, že Roidoc je Reditel Bradavic a tudíž má neomezené možnosti.
Po připojení by měl mít normální hráč svůj nick a možnosti jako obyčejný hráč. Já bych měl mít po připojení prefix Reditel Bradavic, ale mám jenom červený nick jako OP, nic jiného.
Kde je chyba?
Díky, R.
Dodatečně přidáno po 1 hodině 5 minutách 55 vteřinách:
Takže, místo přes soubor v plugins to dělám celé přes konzoli, kdo by nevěděl jak, tak zde je návod:
Kód: Vybrat vše
pex group Guest create // vytvoří skupinu jménem [i]Guest[/i]
pex set default group Guest true // dá skupině základní nastavení
pex group Guest add modifyworld.* // opět základní nastavení
pex group Guest prefix "Guest " // nastaví skupině prefix (tj. co se bude zobrazovat před jménem)
pex group Guest suffix " the Visitor" // nastaví skupině suffix (tj. co se bude zobrazovat za jménem)
pex group Guest rank 1000 // dá skupině základní hodnotu (místo 1000 můžete použití [i]ladder[/i])
Vyřešeno.