Notebook se zapne ale nic nedělá
Notebook se zapne ale nic nedělá
Zdravím, včera mi začal blbnout notebook. Nejprve se několikrát freeznul (popsal bych to něco jako BSOD), musel jsem restatovat a pak ještě udělal několikrát to samé...dnes problém pokračoval. Potom se jednou takhle freeznul, vypl jsem ho a když jsem ho chtěl znovu zapnout tak už nedělá absolutně nic (na monitoru se nic nezobrazí). Říkal jsem si, jestli to není diskem, tak jsem ho vyndal, připojil do stolního PC a disk je v pohodě. Tak jsem zkusil notebook připojit k monitoru, jestli to náhodou není displayem a taky nic. Mám podezření, jestli to není grafikou. Poslední dobou se nezvykle přehříval procesor (při obyčejném používání internetu 60°C+). Grafiky to má 2 - integrovanou intel a dedikovanou nVidii, řekl bych, že odešla ta integrovaná možná i s procesorem..nebo nvm, když dám notebook zapnout, tak se roztočí větrák i harddisk, rozsvítí se kontrolky jakože je zapnutý atp., ale nic prostě nedělá
Nějaký rady? Budu rád za cokoliv...Jinak jedná se o Lenovo Z580.

- WinDroid
- Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Notebook se zapne ale nic nedělá
Zkus připojit ten notebook k monitoru, jestli to tam naběhne. Třeba to je shoda náhod, že se ti to začalo sekat a k tomu se ti rozbil monitor 

To jsem zkoušel, nic to nedělá, i když monitor vypíše cable connected. :)
- WinDroid
- Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
V podstatě nic moc jinýho než procesor to být nemůže..
Ve vsech pripadech kdy mi nekdo donesl notebook ktery se choval takto tak byla vadna zakladni deska. Bezolovnate pajeni, vysoke teploty - a grafika nebo chipset to nevydrzel.
Vadny procesor to nebyl nikdy.
Jeste to muze zpusobit vadna baterie, ale to se snadno overi spustenim bez baterie.
Vadny procesor to nebyl nikdy.
Jeste to muze zpusobit vadna baterie, ale to se snadno overi spustenim bez baterie.
Spuštění bez baterie jsem taky zkoušel se stejným výsledkem. Pravděpodobně to bude něco na základovce no, nevím jestli procesor, možná studenej spoj, nevím...nicméně asi s tím nic neudělám co? xD
- WinDroid
- Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak zrovna nedavno se stalo nevlastnímu tátovi v podstatě to samý. Notebook co kupoval se mu prostě jednou při používání sekl, neřešil to. Podruhý se mu to seklo a už to nenaběhlo. Zapl to a nic se nedělo, jen slyšel větráčky, zapínání hdd. Když to dal na reklamaci, řekli mu, že je vadný procesor a vyměnili mu kus za kus. Z toho tedy momentálně vycházím. Každopádně máš o dost víc zkušeností než já, takže asi máš pravdu. (byl to nějakej zenbook z roku 2015)
Hmm každopádně se asi uvidíme v křemíkovém nebi... nebo dá se s tím ještě něco provést? Je přes 3 roky starý, takže v záruce není...
Po technicke strance jde opravit vsechno, pokud to neni rozkousane nebo rozemlete na kousky.
Jen na analyzu zavady co chce aspon multimetr a osciloskop.
Prvni bych vymontoval zakladni desku a vizualne zkontroloval zda neni nekde poskozena - neco ohoreleho, neco upadleho, vytekle kondenzatory.
Jen na analyzu zavady co chce aspon multimetr a osciloskop.
Prvni bych vymontoval zakladni desku a vizualne zkontroloval zda neni nekde poskozena - neco ohoreleho, neco upadleho, vytekle kondenzatory.
Tak jsme dneska společně s kámošem notebook rozložili (včetně vyndání procesoru ze socketu) a zase složili...na základovce nic nebylo, procesor taky vypadal v pohodě, tak jsme to dali zase dohromady a zase to nějakým záhadným způsobem funguje
Vůbec netuším co to mohlo být, možná nějakej povytaženej konektor, netuším
Nicméně díky za rady :)

Tohle znam 
Nicmene to znam i obracene, kdy po slozeni nefunguje to, co pred rozlozenim fungovalo.
Ted je jen otazka, jak dlouho to bude fungovat. Nespolehal bych moc na to, ze to bude nejaka definitivni oprava.

Nicmene to znam i obracene, kdy po slozeni nefunguje to, co pred rozlozenim fungovalo.
Ted je jen otazka, jak dlouho to bude fungovat. Nespolehal bych moc na to, ze to bude nejaka definitivni oprava.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
PC se zapne když se zvednu ze židle Příloha(y)
od rohlicek1 » 05 led 2025 09:43 » v Problémy s hardwarem - 16
- 4006
-
od Kogaku
Zobrazit poslední příspěvek
10 led 2025 22:13
-
-
- 2
- 1977
-
od meda2016