Zdravím, přátelé,
dostal jsem se k routeru, který sice není nejnovější, ale slibuje o něco víc, než ty klasické spotřebitelské. Nasadil jsem do něj nejnovější firmware DD-WRT a chci se zeptat - mám možnost nastavení 2 sítí (jedna na 2,4 GHz a druhá 5 GHz). Ovšem pokud tyto obě aktivuji v AP módu, je dostupná pouze ta první - 2,4 GHz (zkoušeno bez připojení kabelu od poskytovatele netu).
Dále se chci zeptat - internet budu mít pro tyto účely - stahování, správa webu, hraní her citlivých na ping. Myslíte, že by bylo dobré počítače jedoucí na takový ten běžný způsob (prohlížení netu, videa, ...) hodit do té 2,4 GHz sítě a ty náročnější počítače do té 5 GHz?
Dík za odpovědi.
DD-WRT a Netgear WNDR3700
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: DD-WRT a Netgear WNDR3700
Zalezi na tom, jake pocitace.
Stolni pocitace je potreba pripojit kabelem, davat wifi do stolniho pocitace neni dobry napad.
Notebooky a dalsi zarizeni ktera to podporuji pripojit pres 5 GHz, protoze u toho pasma je nejmensi pravdepodobnost ruseni dalsimi sitemi.
Cim mene wifi zarizeni bude vysilat, tim lepe jak pro uzivatele, tak pro okoli (dalsi site).
Stolni pocitace je potreba pripojit kabelem, davat wifi do stolniho pocitace neni dobry napad.
Notebooky a dalsi zarizeni ktera to podporuji pripojit pres 5 GHz, protoze u toho pasma je nejmensi pravdepodobnost ruseni dalsimi sitemi.
Cim mene wifi zarizeni bude vysilat, tim lepe jak pro uzivatele, tak pro okoli (dalsi site).