Iphone vs jiný mobil

Vše o vašich mobilních zařízeních…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Bejk15
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Iphone vs jiný mobil

Příspěvekod Bejk15 » 19 čer 2016 11:24

Ahoj, chtěl bych se poradit o koupi telefonu. Dotaz se bude skládat ze 2 otázek. Chtěl bych se zeptat, jak si myslíte, že klesne cena Iphone SE, nebo 6, jestliže teď stojí SE 13k a 6 14k, tak jak myslíte, že do Vánoc cena klesne. Někdy má ještě vyjít Iphone 7, tak nevím kolik mám našetřit :D . Ještě bych se chtěl zeptat, jestli mi Iphone vůbec doporučíte. Když se tak dívám na parametry, tak to není žádná sláva. Přijde mi, že za tu cenu mohu mít daleko lepší mobil, viz. Huawei P9. Mám dojem, že Iphone má prachbídnou baterii. Iphone jsem nikdy neměl proto se vás chci zeptat, jestli se mi za ty peníze vyplatí koupit jiný telefon. Předem děkuji za odpověď. :-)

Reklama
WinDroid
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Re: Iphone vs jiný mobil

Příspěvekod WinDroid » 19 čer 2016 11:28

Mám iPhone 6S, s výdrží se dostanu klidně na 2 dny (na poloviční jas). S výkonem nemám problém. Zatim za půl roku se mi ani jednou neseknul.
Cena by mohla klesnout, ale podle mě třeba jen o 1k nebo tak.. Nějak moc né..

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 19 čer 2016 11:41

Řekl bych to takhle, pokud chceš iPhone, tak o čemkoli jiném nemá cenu uvažovat. Prostě pokud ho chceš, tak ostatní ti nemá co nabídnout, ale zase na druhou stranu Android/MS nabízejí jiné věci, co by ti na iOS mohli chybět, ale pokud jsi naň zvyklý, tak ti zas bude sousta věcí chybět v těch druhých dvou...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 19 čer 2016 12:25

Slabá kompatabilita zařízení s iOS, nutnost dokupovat různé adaptéry atp, větší výběr aplikací na android (****** :lol:).
(Dřív tuším nešlo spojit bluetooth s androidem, nevím, jestli to už jde?)

Ano, kamarád, co s námi jel na dovolenou, poslouchal v autě hudbu tak o polovinu času méně, než ostatní, jenom kvůli baterce v iPhonu, o jeho nečitelném displeji (snížený jas kvůli baterce) ani nemluvím. Nemožnost SD karty...
Pro mě to mluví za vše. Prostě k čemu takovej mobil nemobil.

Pro prudiče (ano, měl jsem iPhone, naštěstí jen chvíli).
Naposledy upravil(a) Martab dne 19 čer 2016 12:28, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Toto tady opravdu nepodporujeme, moc dobře to víš...
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

Aolorn
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Aolorn » 20 čer 2016 09:54

Na to si musíš odpovědět ty, podle vlastních preferencí a očekávání. Hlavní rozdíl mezi Androidem a iOS vidím osobně v tom, že Android si přizpůsobíš podle sebe, ale iOS se musíš přizpůsobit ty.

iOS je odladěný, blýskavý, módní, má fajn ekosystém, ale nemůžeš s ním provádět až takové psí kusy. Jsou tam omezení a ustálené principy, které se musíš naučit respektovat i když tě to může občas pěkně štvát. A i když papírově nemá takový hardware, tak ho mít nemusí. Je hrstka podporovaných modelů, na které se vyvíjí a musí to na nich fungovat, jinak by to nemělo projít do appstoru. Na druhou stranu ale musíš brát, co dávají. Když Apple řekne, že nepotřebuješ 3.5mm jack nebo větší baterku než 1000 mAh, tak se s tím budeš muset smířit, nebo opustit krám a to se lidem moc nechce, jakmile se dostatečně hluboko ponoří do toho rozsáhlého a uzavřeného ekosystému Apple.

Android ti nabízí větší možnost svobody. Máš přehršel tvarů, značek, materiálů, velikostí, technologií... stačí si jen vybrat dle osobních preferencí a finančních možností. Podobně se software. Spousty funkcí, vychytávek, vzhledů... nekonečné možnosti vybrat si přesně to, co se ti líbí a pak si to doladit přesně dle svého gusta. Ale tahle svoboda má i svou cenu. Platforma je silně fragmentovaná jak po hardwarové, tak po softwarové stránce, takže se hůř zajišťuje optimální chod aplikací i samotného OS. Konkurence tlačí na rychlé nahrazování modelů a kvůli jejich množství pak dostávají další softwarové updaty jen ty vrcholové a ty nejpopulárnější. A samozřejmě je tu ten problém že "je to Android, takže se to po pár měsících začne sekat." Co můžu usoudit z chování svého telefonu a z telefonů lidí v mém okolí... nepřijde mi, že by to sekání byla nějaká inherentní vlastnost Androidu. Spíš mi to opět přijde jako daň za větší svobodu. Android ti toho dovolí opravdu hodně. Ale dovolí ti i věci, které můžou vážně ohrozit stabilitu a bezpečnost systému, jemu je to fuk. Takže si ho můžeš velmi snadno pěkně dodrbat, pokud pořádně nevíš, co děláš a to ví dneska málokdo, takže většina lidí spíš najde jistotu a oporu v iOS a WP, které "prostě fungují" i bez nějakých znalostí a zásahů ze strany uživatele.
CPU i5-6600k
ASUS Z170 Pro Gaming
GeForce 8800GT 512MB 256bit DDR3
2x 8000MB RAM

Bejk15
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Bejk15 » 20 čer 2016 12:19

Díky všem za odpovědi, výběr si nechám projít hlavou :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Q4OS či Zorin nebo jiný CZ Linux?
    od IMB » 26 lis 2024 17:17 » v LiNuX a ostatní alternativní OS
    4
    3183
    od faraon Zobrazit poslední příspěvek
    02 pro 2024 10:34
  • iOS 18 iPhone XS Max
    od Søren » 18 zář 2024 20:29 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    8
    4582
    od Søren Zobrazit poslední příspěvek
    19 zář 2024 21:59
  • iPhone 16 Pro Max
    od Søren » 04 srp 2024 02:33 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    0
    3399
    04 srp 2024 02:33
  • iPhone 16 Pro Max oplati sa?
    od Søren » 20 zář 2024 00:27 » v P: Vše ostatní
    2
    3904
    19 říj 2024 12:29
  • Přenesení dat iphone
    od Arnold91 » 01 říj 2024 14:54 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    5
    3107
    od falco_dee Zobrazit poslední příspěvek
    02 říj 2024 11:25

Zpět na “Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení”