Dobrý den.
Mám na vás dotaz ohledně náhlého vypínání PC, jako když vypnou proud. Závada se začala projevovat od doby co u nás v obci vypnuli náhle proud. V tu dobu bylo PC vypnuté ,ale o té doby se začal počítač nepravidelně náhle vypínat jako když ho někdo odpojí od elektřiny. PC většinou slouží k hraní her a i při hře se to náhle vypne. A následný pokus o znovu zapnutí taky nejde. Musím PC odpojit od elektriky a nechat cca 1 hodinu odpojené. Pak ho normálně spustím a běží do doby než se zase náhle vypne. Myslel jsem že se PC přehřívá ,tak jsem ho nechal vyčistit od prachu. I když tam pomálu žádný nebyl, protože to čistím pravidelně a nanesl novou tep. pastu mezi procesor a chladič. Potom sem nahrál nejnovější verzi BIOS a veškeré ovladače co jsem sehnal. Při testech byla v zátěži teplota na CPU kolem 50 stupňů , MB 38 stupňů a grafická karta 71 stupňů. Po tomhle vydrželo PC běžet 2 dny a pak se závada zase ukázala. Jediné co mi napadá, že je něco se zdrojem nebo základní deskou. Nebo s elektřinou, protože teď dost často nejde v celé obci. Naštěstí mám pokaždé PC vypnuté. Jinak ještě jsem si vzpomněl ,že poslední dobou i když jsem PC vypnul normálním způsobem ,tak jsem ho nemohl za 10 min znovu zapnout, protože jsem něco zapomenul na něm dodělat. Ale až třeba za 30 min šlo zapnout. Prosím o vaši radu a předem děkuji.
MB: ASUS MAXIMUS VI HERO - Intel Z87
CPU: Intel Core i5-4670K
RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB (2x8GB) DDR3
PSU: Seasonic SS-750RM 750W
GPU: ASUS STRIX-GTX980Ti-DC3OC-6GD5-GAMING
HDD: Seagate Desktop HDD -3TB
SSD: Kingston HyperX 3K 240GB
Problém s náhlým vypínáním PC
Re: Problém s náhlým vypínáním PC
Ahoj.Jestli je to možné vyzkoušel bych jiný zdroj.
Ahoj.Vyzkoušet jiný zdroj bohužel nemohu.I když mám doma jiný zdroj, ale ten už je starý 8 let.Je to prostě veterán.
Jinak budu rád,když mi doporučíte při případné koupi nového zdroje značku a typ.
Jinak budu rád,když mi doporučíte při případné koupi nového zdroje značku a typ.
Zdroj můžeš zkusit reklamovat.
CPU: AMD Ryzen 5 5600x, Cooling: NZXT Kraken x63, 2x NZXT Aer RGB 2 120mm, MB: Asus ROG Strix B550 - A Gaming, RAM: 4x Corsair Vengeance RGB PRO 8GB, GPU: Gigabyte Vision RTX 3060Ti, Storage: Samsung SSD 980 250GB, Samsung SSD 980 1TB, PSU: Asus ROG Strix W650, Case: NZXT H510i
-
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
No eště než začneš plašit s novým zdrojem by bylo vhodné otestovat zásuvku případně komplet všechny v domě,protože pokud se PC takto vypíná a zároveň není přehřáté a monitor a repro jsou dole taky,tak je závada jinde.
Závada na zdroji být může,ale projevuje se dost podivným způsobem.
Desku bych vyloučil.Ta vydrží hodně.
Závada na zdroji být může,ale projevuje se dost podivným způsobem.
Desku bych vyloučil.Ta vydrží hodně.
Připojit do zásuvky voltmetr a v případě, že to nejde zapnout, změřit napětí...
Dobře. Zkusím ještě nechat ty zásuvky zkontrolovat a pak se uvidí co dál.
Zdravím.
Tak jsem nechal zásuvky zkontrolovat a jsou OK. PC mi skoro 3dny šlo bez náhlého výpadku až dnes se to stalo zase.Je teda pravda ,že jsem ty 3 dny nehrál hry nějak moc dlouho. Maximálně tak hodinu a zbytek jsem jen koukal na filmy nebo dělal jinou práci na PC. Tak asi bude možná ten zdroj pryč. Jen teď nevím co mám koupit za značku a hlavně za typ a výkon.Můžete mi prosím poradit?
Tak jsem nechal zásuvky zkontrolovat a jsou OK. PC mi skoro 3dny šlo bez náhlého výpadku až dnes se to stalo zase.Je teda pravda ,že jsem ty 3 dny nehrál hry nějak moc dlouho. Maximálně tak hodinu a zbytek jsem jen koukal na filmy nebo dělal jinou práci na PC. Tak asi bude možná ten zdroj pryč. Jen teď nevím co mám koupit za značku a hlavně za typ a výkon.Můžete mi prosím poradit?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 3989
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
28 lis 2024 10:06