http pomocí příkazového řádku Vyřešeno

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18102
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

http pomocí příkazového řádku

Příspěvekod ITCrowd » 22 čer 2018 12:51

Ahoj,
mám internetovou aplikaci nastavenou tak, že mi přijímá příkazy pomocí http Např. (http://ovladani.server.cz@vypni).
Pokud text napíšu do browseru, příkaz se provede. Potřeboval bych to ale přes příkazovou řádku windows. Zatím mě napadl jen vbs pomocí objektu "InternetExplorer.Application". Ale třeba někdo z vás bude vědět lepší, či jednodušší řešení.
Díky


Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Reklama
zeus
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9565
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: http pomocí příkazového řádku

Příspěvekod zeus » 22 čer 2018 14:12

Potrebujes tedy poslat http request v urcitem tvaru, ze?
wget, curl a pod (Win32 GNU binarky)
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18102
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: http pomocí příkazového řádku

Příspěvekod ITCrowd » 22 čer 2018 14:32

vidíš, o tom jsem nikdy neslyšel, dík za tip, uvidím...
Nicméně - měl bych použít pouze nástroje OS windows... Pokud to jinak nepůjde, bude to asi cesta.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1521
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: http pomocí příkazového řádku

Příspěvekod Microsheep » 22 čer 2018 14:56

Mohl by stacit powershell, Invoke-WebRequest nebo vyse zminene. Neni to teda primo cmd.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18102
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: http pomocí příkazového řádku  Vyřešeno

Příspěvekod ITCrowd » 22 čer 2018 21:01

Tak nakonec script :-)
Funkční kód zde, kdyby se to někdy někomu hodilo :-)

Kód: Vybrat vše

Option Explicit
Dim WshShell, http, URL

Set WshShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell")
Set http = CreateObject("Microsoft.XmlHttp")

On Error Resume Next

URL="http://jmeno:heslo@ovladani.server.cz/device/blok3-100"
http.open "GET", URL, False
http.send ""

set WshShell = Nothing
Set http = Nothing

Díky za příspěvky a uzavírám.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • excel - označení řádků
    od Rexlopek » 24 črc 2019 08:27 » v Kancelářské balíky
    4
    1080
    od d1amond
    24 črc 2019 13:44
  • vložení prázdného řádku - makro
    od stejzi » 10 kvě 2019 22:47 » v Kancelářské balíky
    5
    883
    od stejzi
    14 kvě 2019 12:44
  • Excel - překopírování vybraných řádků
    od Michremi » 19 črc 2019 14:09 » v Kancelářské balíky
    1
    877
    od MePExG
    19 črc 2019 14:39
  • Opakování řádků záhlaví nefunguje
    od pee.tr » 15 lis 2019 14:23 » v Kancelářské balíky
    0
    329
    od pee.tr
    15 lis 2019 14:23
  • Třídění řádků na různé listy
    od Rexlopek » 17 črc 2019 15:15 » v Kancelářské balíky
    5
    1174
    od MePExG
    18 črc 2019 20:09

Zpět na “Programování a tvorba webu”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host