http pomocí příkazového řádku Vyřešeno

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16987
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

http pomocí příkazového řádku

Příspěvekod ITCrowd » 22 čer 2018 12:51

Ahoj,
mám internetovou aplikaci nastavenou tak, že mi přijímá příkazy pomocí http Např. (http://ovladani.server.cz@vypni).
Pokud text napíšu do browseru, příkaz se provede. Potřeboval bych to ale přes příkazovou řádku windows. Zatím mě napadl jen vbs pomocí objektu "InternetExplorer.Application". Ale třeba někdo z vás bude vědět lepší, či jednodušší řešení.
Díky


Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Reklama
zeus
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 9442
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: http pomocí příkazového řádku

Příspěvekod zeus » 22 čer 2018 14:12

Potrebujes tedy poslat http request v urcitem tvaru, ze?
wget, curl a pod (Win32 GNU binarky)
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16987
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: http pomocí příkazového řádku

Příspěvekod ITCrowd » 22 čer 2018 14:32

vidíš, o tom jsem nikdy neslyšel, dík za tip, uvidím...
Nicméně - měl bych použít pouze nástroje OS windows... Pokud to jinak nepůjde, bude to asi cesta.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1456
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: http pomocí příkazového řádku

Příspěvekod Microsheep » 22 čer 2018 14:56

Mohl by stacit powershell, Invoke-WebRequest nebo vyse zminene. Neni to teda primo cmd.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16987
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: http pomocí příkazového řádku  Vyřešeno

Příspěvekod ITCrowd » 22 čer 2018 21:01

Tak nakonec script :-)
Funkční kód zde, kdyby se to někdy někomu hodilo :-)

Kód: Vybrat vše

Option Explicit
Dim WshShell, http, URL

Set WshShell = WScript.CreateObject("WScript.Shell")
Set http = CreateObject("Microsoft.XmlHttp")

On Error Resume Next

URL="http://jmeno:heslo@ovladani.server.cz/device/blok3-100"
http.open "GET", URL, False
http.send ""

set WshShell = Nothing
Set http = Nothing

Díky za příspěvky a uzavírám.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • jak mít nejlepší zvuk s pomocí nastavení nebo s pomocí nějakého softwaru
    od ibro79 » 28 pro 2018 19:43 » v Taktování a další úpravy PC
    53
    4688
    od richchie
    25 led 2019 20:08
  • HTTP server - port forwarding
    od Petrfoo » 20 led 2019 13:02 » v Administrace sítě
    1
    565
    od ITCrowd
    20 led 2019 13:41
  • excel - označení řádků
    od Rexlopek » 24 črc 2019 08:27 » v Kancelářské balíky
    4
    549
    od d1amond
    24 črc 2019 13:44
  • Excel - překopírování vybraných řádků
    od Michremi » 19 črc 2019 14:09 » v Kancelářské balíky
    1
    442
    od MePExG
    19 črc 2019 14:39
  • Podmíněné skrývání řádků v Excelu
    od Michal1 » 05 pro 2018 19:34 » v Kancelářské balíky
    1
    695
    od xlnc
    06 pro 2018 11:24

Zpět na “Programování a tvorba webu”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů