Dva routery

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior, HW spec team

Jandak
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 125
Registrován: září 09
Pohlaví: Nespecifikováno

Dva routery

Příspěvekod Jandak » 10 říj 2018 10:03

Ahoj,

mám doma dva routery. V prvním routeru (hlavní) mám zapojeny PC a NTB kabelem. Taky je k němu připojený druhy router. Oba routery mají shodný název tak aby druhy router (jako switch) fungoval jako switch. Na druhém routeru je připojena pouze IP televize.

Můj probklém spočívá v tom, že občas se stane, že mi nejde internet v PC a NTB (žlutý trojúhelník) .. když pak na tom druhém routeru odpojim kabel, který vede z prvního routeru (hlavního), tak se pak internet rozjede.. a vše funguje normálně..

Jak je to možné?? jak to nastavit tak aby to jelo v pohodě.

PS: Stáva se to tak jednou za 2 mesíce..



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16444
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Dva routery

Příspěvekod ITCrowd » 10 říj 2018 10:54

Ahoj,
mrkni v mém podpisu - router jako switch.
Máš nastaveno stejně? Případně v čem se nastavení liší?
Uvedené chování by mohlo ukazovat na zapnuté DHCP na druhém routeru.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Jandak
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 125
Registrován: září 09
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Dva routery

Příspěvekod Jandak » 10 říj 2018 11:01

No právě, že je vypnuto.. měl bych to mít stejně jak popisujes

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16444
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Dva routery

Příspěvekod ITCrowd » 10 říj 2018 11:03

Jaký je rozsah IP adres DHCP prvního routeru?
Jakou IP adresu má druhý router?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Jandak
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 125
Registrován: září 09
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Dva routery

Příspěvekod Jandak » 10 říj 2018 11:46

to ted z hlavy nevim odpoledne napisu.. jen jsem asi udelal jednu chybu. Nastavoval jsem to totiz tak, ze jsem pripojil prvni router k PC a k tomu druhemu jsem pak sel pres sit a ne pres pripojeny kabel k PC.. muze to byt timto?

Dodatečně přidáno po 4 hodinách 24 minutách 38 vteřinách:
Takze nastavil jsem to tak.. ze rozsah mam 192.168.0.100 - 199, ip adresu druheho mam 0.99, stejny nazev, stejne security akorat jsem to ted nastavil primo kabelem z PC (ten druhy router).

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16444
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Dva routery

Příspěvekod ITCrowd » 10 říj 2018 16:15

Tedy jsi to přenastavil, nebo to nastavení už takto bylo?
Jinak přímé nastavení z PC, nebo nepřímé by nemělo mít vliv.
Pokud by se závada znovu projevila pak dodej výpis:
ipconfig /all
ping na bránu (1. router)
ping na www.seznam.cz
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Jandak
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 125
Registrován: září 09
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Dva routery

Příspěvekod Jandak » 10 říj 2018 17:06

ano, nastavil jsem to znovu (pro jistotu - ale ty IP ADRESY byly nastaveny podobne, prostem mimo rozsah dhcp). zjistil jsem ze dneska rano byl vypnuty proud. A vzdy se tato situace stane jak ho vypnou... tak uvidime.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 16444
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Dva routery

Příspěvekod ITCrowd » 10 říj 2018 18:28

Pak zkus vypnout a zapnout první router a sleduj, co to udělá. Kdyby nic, tak totéž druhý router. Snad se chyba ukáže.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nejde propojit 2 routery
    od krutik66 » 30 čer 2019 11:50 » v Administrace sítě
    3
    486
    od ITCrowd
    07 črc 2019 18:27
  • Rozcestník s videonávody, radami, WiFi, IP adresy, routery
    od velcash » 03 lis 2018 17:45 » v Internet a internetové prohlížeče
    0
    628
    od velcash
    03 lis 2018 17:45
  • Dva monitory
    od hufi2301 » 20 dub 2019 10:28 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    443
    od zeus
    20 dub 2019 13:52
  • propojit bezdrátově dva routry
    od eRZet » 18 led 2019 17:32 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    4
    401
    od ITCrowd
    18 led 2019 18:28
  • RX 570, Dva dotazy
    od tomthai » 05 bře 2019 19:25 » v Taktování a další úpravy PC
    2
    542
    od xbs
    05 bře 2019 20:08

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti