sdílení internetu pres AP Ovislink a 2 pc

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

dezz
nováček
Příspěvky: 1
Registrován: srpen 05
Pohlaví: Nespecifikováno

sdílení internetu pres AP Ovislink a 2 pc

Příspěvekod dezz » 23 srp 2005 17:24

Zdravim
Mam mensi problem,vim ze sdileni netu mezi 2 pc uz tu bylo ... Mam pc pripojene pc k netu pres Ap Ovislink tzn do pc pres sitovku. A ted chci pripojit 2 pc Mam switch(hub) pro 5 pc tak bych to chtel pres ten switch(hub) poradi mi nekdo jak obe pc nastavit ? predem dik dezz



Reklama
2funky
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: září 05
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod 2funky » 08 zář 2005 17:21

taky mam ovislink a rad bych take pripojil dalsi PC,

v prvnim pripade mam internet zadarmo, bez IP, v ovislinku musi bejt nastavane mac stejne jako ma sitovka. tady potrebuji pripojit druhe PC, tak, aby na kazdem sel internet, i kdyz jeden z nich nepobezi

v druhem pripade mam internet placenej, a potrebuju pripojit dalsi dva PC pres LAN.

Jak na to ?

Uživatelský avatar
Charlie.v
Tvůrce článků
Level 3
Level 3
Příspěvky: 400
Registrován: únor 05
Bydliště: Praha - Kunratice
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Charlie.v » 08 zář 2005 20:44

jsem tady pro vás, holky :lol: :lol:

to dezz: je to jednoduché. do PC ke kterému máš přes síťovku připojené APčko a net musíš koupit druhou síťovku. na ní nastavíš IP na 192.168.0.1 a odtud povedeš kabl přímo do switche, z něj další kábly do těch kompů kde chceš net, a na těch kompech nastavíš IP adresy v rozsahu 192.168.0.2 a dále ať má každý jinou...
potom ve Windowsu zaškrtneš sdílení netu pro ostatní PC (nevím, jestli to je i jinde než v XP ale myslím, že ne), pokud nechceš takto řešit, doporučuju použít software, tzv. proxy server, o něm (CCProxy) jsem tady psal už snad stokrát, takže kdyby něco, obrať se na mě. kdyby nic, tak napiš, jestli to jede

UPDATE:
ještě mě napadla jedna věc, tak budeš muset mít to PC s netem pořád zapnuté. pokud to nechceš, povedeš kablík z AP do routeru (musíš koupit) a z něj rovnou do kompů a pořád bude zaplé akorát to APčko a router, snad se nepletu, dlouho jsem s tím nedělal...
Naposledy upravil(a) Charlie.v dne 08 zář 2005 21:08, celkem upraveno 1 x.
nic normálního mě nenapadlo

Uživatelský avatar
Charlie.v
Tvůrce článků
Level 3
Level 3
Příspěvky: 400
Registrován: únor 05
Bydliště: Praha - Kunratice
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Charlie.v » 08 zář 2005 21:05

to 2funky:

1. to samé co předchozí, dáš z APčka kabel do routeru a od tama dva kably do dvou PC

2. pokud chceš jet nezávisle na hlavním pc kde je net, tak to samé co 1 akorát zapojíš o komp více, pokud chceš mít 1 PC jako server, tak z AP do kompu, ten to routuje, z něho do switche a od něj do jednotlivých PC

jasné všechno?
nic normálního mě nenapadlo

2funky
nováček
Příspěvky: 2
Registrován: září 05
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod 2funky » 09 zář 2005 15:56

uz to chapu schanim i informace po netu.

jaky router poridit (napr.)

neviresilo by trochu poladit ovsilink treba tohe: http://www.appro.cz

pak mam zapojeni na smichove, tam je zadarmo wifi internet, kdyz pripojim pc, nastavim ap, do ap prijde mac ze sitovky. tam to funguje tak ze ip si vycucne ze site, to je na 12h (asi ochranastahovani) uzivatel se prihlasuje pomoci jmena a hesla na jejich strankach, zde chci pripojit dalsi pc, aby kazde makalo nezavisle, kdyz pridam dalsi PC aby bezelo porad, tak by se muselo prihlasovat asi z tohodle PC

Uživatelský avatar
Charlie.v
Tvůrce článků
Level 3
Level 3
Příspěvky: 400
Registrován: únor 05
Bydliště: Praha - Kunratice
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Charlie.v » 09 zář 2005 17:30

k tomu routeru, pro tvůj případ domácí využití si myslím, že to je celkem i jedno

ten případ smíchova nechápu. jak konkrétně probíhá připojování k netu? pokud jde jen o tu MAC tak některé routery (nevím jestli všechny) mají možnost nastavit vlastní MAC adresu, takže bys za APčko šoupl router, nastavil mu MAC adresu tvého kompu a jedeš...

jinak to APPro je hodně zajímavé!
nic normálního mě nenapadlo


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Chybová hláška při sdílení sešitu "...došlo k narušení sdílení"
    od Marťafiixek » 26 bře 2020 10:51 » v Kancelářské balíky
    0
    989
    od Marťafiixek
    26 bře 2020 10:51
  • Občas slabý zvuk přes TV, když pouštím film přes flash
    od Speedhack » 04 čer 2020 10:35 » v Vše ostatní (hw)
    1
    287
    od mmmartin
    04 čer 2020 11:41
  • Notebook - teploty CPU přes 90 a GPU přes 60
    od Jirin » 02 led 2020 22:10 » v Problémy s hardwarem
    6
    524
    od nixxis
    03 led 2020 02:27
  • Sdílení her
    od Fjúčuring » 24 led 2020 16:21 » v Hry
    18
    1249
    od drobino
    25 led 2020 12:31
  • Sdílení programu
    od Heretic » 09 dub 2020 18:31 » v Sítě - hardware
    0
    248
    od Heretic
    09 dub 2020 18:31

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti