nelze zapnout pc

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

zaky
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 144
Registrován: srpen 12
Pohlaví: Nespecifikováno

nelze zapnout pc

Příspěvekod zaky » 16 pro 2019 10:20

DObrý den, dnes jsem si koupil nové reproduktory k pc a rozdvojku(2500w, 10A) jelikož jsem už repráky neměl kam zapojit, zapojil jsem do rozdvojky pc, monitor a repráky a začal zapínat pc, počítač vydával takovy divny zvuk (jako kdyby byl někde špatně propojenej kabel a "prošlehávala" elektrika, tak jsem tlačítkem počítač vypnul, vyhodilo to pojistky v bytě, tak jsem je nahodil, od té doby pc vůbec nejde zapnout, počítač nereaguje na startovací tlačítko, ani v jiné zásuvce, nerozeběhnou se ani ventilatory, myslíte že byla vadná rozdvojka a odešlo něco na pc ? popřípadě co ? ráno počítač normalně běžel. zdroj enermax 450w(kupován 12/2013), možná to byla blbá shoda náhod a zrovna odešel. spec: zdroj enemarmax 450w 3770k i7, 16gb DDR3 . za případné rady díky.



Reklama
Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18120
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: nelze zapnout pc

Příspěvekod xbs » 16 pro 2019 11:23

copa je to za setup, hlavně zdroj?

zaky
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 144
Registrován: srpen 12
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: nelze zapnout pc

Příspěvekod zaky » 16 pro 2019 11:35


Uživatelský avatar
xbs
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18120
Registrován: prosinec 17
Bydliště: mezi venuší a marzem
Pohlaví: Muž

Re: nelze zapnout pc

Příspěvekod xbs » 16 pro 2019 13:28

pokud se po zapnutí nic neděje, tak holt bude zdroj kaput, jen doufat že sebou nevzal ostatní komponenty... zdroj pude defakto jakejkoliv ATX, ovšem vzal bych spíš tenhle...

https://www.czc.cz/be-quiet-system-powe ... 75/produkt

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 43155
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: nelze zapnout pc

Příspěvekod petr22 » 16 pro 2019 14:38

Nekvalitni stary zdroj a prodluzovacka zapojena do rozdvojky, ach joooo.

Presne stejne sousedka odpraskla televizi.

Priste nezapojuj do sebe dve prodluzovacky nebo dokonce prodluzovacku do rozdvojky.

Ze je ten zdrok KO je jiste, ale nahradil bych ho necim kvalitnejsim, treba
Sesonic Focus Plus nebo Corsair, ale vyssi rady jako RM.

A opravdu doufej, ze ten zdroj neznicil zakladni desku, procesor nebo disky v PC.

zaky
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 144
Registrován: srpen 12
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: nelze zapnout pc

Příspěvekod zaky » 16 pro 2019 15:32

DIky za odpovědi, zdroj byl opravdu ko, vzal jsem ten corsair vs550, potřeboval jsem to akutně a nic jinyho na pobočce neměli, myslím, že to bude furt lepší než ten starej enermax, rozdvojku jsem dal přímo do "zdi" do zásuvky, přes žádný prodlužováky. Je nějakej kvalitní prodlužovák, kterym nic nezkazím? nebo to je ve finale jedno

zaky
Level 1.5
Level 1.5
Příspěvky: 144
Registrován: srpen 12
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: nelze zapnout pc

Příspěvekod zaky » 17 pro 2019 17:29

Tak po výměně zdroje pc ožil, ale byla chyba ještě v SSD (hdd nemám, jedu vše na SSD), po několika marnych pokusech opravit windowsy jsem to vzdal a pc reinstaloval několikrát, ale od té doby je furt něco špatně, např jsem vypozoroval, že pokud jsem v biosu, nic neudělám, a pak normalně zapnu pc tak při kliknutí na nějakou ikonu se mi ta věc smaže, nainstaloval jsem ovladače zakladní desky, ovladače grafiky, comodo, malwarebytes, samsung magician(na kontrolu ssd, udajně v dobrém stavu) při benchmarku vše normalně funguje, když chci zapnout nějakou hru (např world of tanks) tak se vše seka, někdy uplně zamrzne, nepustí mě to ani do hry, zamrzne vše v menu, slyším, že se rozeběhne ventilator na grafice i na cpu, ale pc je zamrznuty, nevíte někde v čem by mohl byt problém ? Chvíli mi dělalo problém nainstalovat ovladače grafiky, nedařilo se. Ted jsem ještě vypozoroval, že když ve hře na něco kliknu, tak hra zamrzne, a když chci na klávesnici skočit na windows, tak v tuchvíli co vyskočím ze hry se hra odsekne a takhle pořád dokola. Další věc, pokud hraju v režimu "v okně" a ne "fullscreen" tak hra běží mnohem plynuleji


CPU: I7 3770K
GPU: asus radeon rx 570
MB: GIGABYTE GA-B75-D3V - Intel B75
SSD: Samsung 860 EVO
zdroj: Corsair VS550 White Certified
ram : 4x HyperX 4GB DDR3 1600MHz (16GB)


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • nelze zapnout
    od bugicek7lpCZ » 12 dub 2020 10:42 » v Problémy s hardwarem
    8
    352
    od xbs
    12 dub 2020 12:02
  • PC nelze zapnout tlačítkem
    od Michálek » 22 říj 2019 02:32 » v Problémy s hardwarem
    4
    979
    od Michálek
    22 říj 2019 23:58
  • Nové díly - nelze zapnout PC
    od autoprd » 30 pro 2019 01:41 » v Problémy s hardwarem
    8
    479
    od xbs
    30 pro 2019 12:25
  • Notebook nelze zapnout - bliká capslock
    od Bushido1 » 18 kvě 2020 21:25 » v Problémy s hardwarem
    3
    302
    od finwe
    19 kvě 2020 18:38
  • PC nejde zapnout
    od Ezrix » 18 led 2020 10:02 » v Problémy s hardwarem
    3
    353
    od Ezrix
    18 led 2020 12:46

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Google Adsense [Bot] a 3 hosti