Naprogramování aplikace, v čem.

Místo pro dotazy a rady ohledně programovacích jazyků (C++, C#, PHP, ASP, Javascript, VBS..) a tvorby webových stránek

Moderátor: Mods_senior

Weeun
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: listopad 12
Pohlaví: Nespecifikováno

Naprogramování aplikace, v čem.

Příspěvekod Weeun » 09 bře 2020 19:24

Zdravím,

Chtěl bych si do práce naprogramovat jednoduchou aplikaci. Šlo by o to, že by se do kolonky zadalo trojčíslí a vyjel by seznam dílů, který pod to trojčíslí patří.Ten seznam by obsahoval asi 20 položek, vždy název dílu a 4 čísla. Můžete mi prosím poradit v čem bude nejjednodušší to naprogramovat ? Rád tomu věnuji svůj čas, abych to dokončil. Všem děkuji za rady. Martin



Reklama
Uživatelský avatar
CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8785
Registrován: srpen 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Naprogramování aplikace, v čem.

Příspěvekod CZechBoY » 09 bře 2020 19:32

Muze to byt klidne i v javascriptu v prohlizeci. U takovych mini aplikaci to je vicemene jedno.
PHP, Nette, MySQL, C#, LESS, TypeScript
PhpStorm, Docker, WinSCP, Opera browser, Windows 10
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)

Uživatelský avatar
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19038
Registrován: květen 07
Pohlaví: Muž

Re: Naprogramování aplikace, v čem.

Příspěvekod X » 09 bře 2020 23:28

Excel * Pure Basic, ...

zxretrosoft
nováček
Příspěvky: 36
Registrován: květen 14
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Naprogramování aplikace, v čem.

Příspěvekod zxretrosoft » 10 bře 2020 10:01

Pokud by to měla být aplikace webová, pak třeba SpiderBasic (tj. webová alternativa zmíněného PureBasicu). V tom se to udělá opravdu velmi snadno.

https://www.spiderbasic.com

P. S. Cena je sice 49€, ale zase je to doživotní licence a velmi to usnadní práce tohoto druhu.

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 6946
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: Naprogramování aplikace, v čem.

Příspěvekod faraon » 10 bře 2020 16:33

Python, to dneska zvládnou i děcka.

Ale zeptal bych se, kde vezmeš data do toho programu? Máš v plánu tam ten sklad naťukat ručně celý, nebo použiješ už existující databázi vytvořenou jiným softem?
Je právě SECHS hodin!

Weeun
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: listopad 12
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Naprogramování aplikace, v čem.

Příspěvekod Weeun » 11 bře 2020 20:02

Děkuji všem za odpovědi, zkusím tedy ten Python... k dotazu Faraona - Máme kusovník, který je v excelu, takže to budu přepisovat z něj. I kdybych obíhal sklad a ťukal to tam jeden po druhém, tak v práci na to mám času víc než dost :D

Uživatelský avatar
CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8785
Registrován: srpen 08
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Naprogramování aplikace, v čem.

Příspěvekod CZechBoY » 11 bře 2020 20:11

Možná by bylo lepší to číst z toho Excelu nebo přímo udělat VBA skript kterej bude přímo v tom Excelu.
PHP, Nette, MySQL, C#, LESS, TypeScript
PhpStorm, Docker, WinSCP, Opera browser, Windows 10
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 6946
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: Naprogramování aplikace, v čem.

Příspěvekod faraon » 11 bře 2020 20:32

Jo, skript přímo v tom Excelu by na to mohl stačit také.

Případně tu tabulku z něj můžeš vyexportovat do textového souboru, a data z něj potom snáze načteš jiným programem.

Já jsem teda spoustu mých prográmků napsal právě proto, abych nemusel něco dělat ručně :lol:
Je právě SECHS hodin!

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2454
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Naprogramování aplikace, v čem.

Příspěvekod atari » 12 bře 2020 08:58

Pokud není těch pložek velké množství, tak to VBA bude asi nejsnadnější.

Upozorňuji však, že Excel není databáze, takže při velkém počtu položek se Excel moc nehodí. Databázové systémy se špatně programují ve VBA. Pak by byl už lepší ten Python.

Zivan
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1459
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Naprogramování aplikace, v čem.

Příspěvekod Zivan » 12 bře 2020 12:35

Pise o 20 polozkach, pokud se nebudou menit, tak je to uplne jedno.

A pokud se budou menit, tak by to chtelo co nejjednodussi moznost editace. Ne to cpat do DB treba SQL skripty :D

Uživatelský avatar
atari
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2454
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Naprogramování aplikace, v čem.

Příspěvekod atari » 12 bře 2020 12:43

Jasně, 20 položek lze ošetřit i přes Excel bez VBA, ale pak každá změna je vopruz, to celé předělávat.

Pokud to udělá přes VBA, tak to je přehledné, a budoucí změny jsou snadné.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Herní aplikace
    od swain » 20 led 2020 06:18 » v Hry
    4
    475
    od Michael850
    20 led 2020 11:34
  • Windows 10 - aplikace
    od zuhud » 27 říj 2019 19:14 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    683
    od martin.100
    27 říj 2019 20:57
  • Aplikace Teams
    od pztre » 20 kvě 2020 11:05 » v Vše ostatní (sw)
    5
    276
    od pztre
    20 kvě 2020 23:29
  • Aplikace Youtube reklamy
    od temat012 » 24 lis 2019 12:29 » v Vše ostatní (sw)
    2
    470
    od louth
    24 lis 2019 16:49
  • Nový SSD - aplikace neodpovídaj
    od Montes » 16 kvě 2020 18:14 » v Vše ostatní (sw)
    7
    300
    od atari
    17 kvě 2020 20:48

Zpět na “Programování a tvorba webu”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů