Nehrají zadní reproduktory - WIN 10

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

PlumJelinek
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Nehrají zadní reproduktory - WIN 10

Příspěvekod PlumJelinek » 03 dub 2020 20:43

Ahoj, mám takový zvláštní problém - nepřehrává se mi zvuk přes zadní reproduktory.

Na desce mám pomocí AUXů zapojeny 2 hifi věže - jedna je zapojena do zdířky pro přední reproduktory, druhá je zapojena do zdířky pro zadní reproduktory.

Pokud si spustím nastavení zvuku ve Windows 10, tak je vše v pořádku - při "testu" jde zvuk i z předních, i ze zadních reproduktorů.

Pokud ale zapnu hudbu, video nebo přehrávání čehokoliv přes internet, tak jde zvuk jen přes přední reproduktory...

Dělám něco špatně? V ovládacích panelech mám nastavený kvadrofonní zvuk (při testu ok) a hlasitost není ztlumená.

Předem děkuji
Vše, co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek, odlož to na pozítří a máš dva dny volna.

Reklama
mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: Nehrají zadní reproduktory - WIN 10

Příspěvekod mmmartin » 03 dub 2020 21:45

Zřejmě přehráváš pouze dvoukanálový signál, který žádný zvuk pro zadní reproduktory neobsahuje.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

PlumJelinek
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod PlumJelinek » 03 dub 2020 22:23

Pokud by to tak bylo, lze nějakým způsobem nastavit, aby zvuk šel ze všech reproduktorů? Na předchozím starém PC jsem to měl stejně (ještě s WIN 7) a při přehrávání hudba šel zvuk odevšad...
Vše, co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek, odlož to na pozítří a máš dva dny volna.

martin.100
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod martin.100 » 07 dub 2020 16:53

Ve správci zvuku po výběru 5.1 výstupu také vybrat "Doplnění reproduktorů". Nevím jak přesně to mají desky jiného výrobce, ale postup bude zřejmě stejný
Spravce zvuku.jpg

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”