Potíže s PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

ghans-peter
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Potíže s PC

Příspěvekod ghans-peter » 15 pro 2007 19:28

Zdaravím.Mám tročku obsáhlkejší problém:před nedávnou dobou začal zlobit počítač.Nechtěl se spustit normálním způsobem.Dlouho sobu se nechtěl normální cestou rozběhnou.Zdroj běžel,mechaniky cvakali.Jenom monitor bal stále tamvý.Po řádově několika vteřnin či minut se ozval zvukový ton a počítač se rozběhnul.Pobud se nerozběhnul,pomůže bud vypnutí a zapnutí a nebo restart.Do nějaké době jsem ho rozděla a přišel jsem na to že ventilátor na chipsetu se takřka netočí.Rozděl a vyčistil odprašil.A problém se vyřešil jenom dodatečně.Potom se potíže opakovali.Tudíž jsem zapojil novější větrák.Na nějakou dobu byl pokoj.Ale jak jsem se nestačil zmínit činilo to problémy i u aplikacích co potřebují větší nároky na vykreslování grafické kartě.Aplikace se začali trhat a až počítač vytuhnul a nebylo nazbyt než restart.Takže výměna nic nevyřešila.Dokonce mi odešel zdroj.Nevím jestli je to souvislost či nikoliv s tímhle problémem.Měl jsem problémy se zdroji eurocase 450W.Tak jsem si pořídil jiný typ a nižší výkon od KME 400W.Potíže jsou také stejné.Bud nestihá zdroj a nebo je třeba problém s ramkami?Nebo je na vině procesor?Protože mě zaráží že chaladič na něm je studený.Nevím kde je chyba.Moje vybavení je následující.Procesor Athlon 3700++ socket 939.Grafická karta nVidia 6600GT.Základovka DFI nF3 Ultra -D .Zatížení zdroje ,mám dvě vypalovačky jeden hard disk a disketovku.

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

pozdrav

Příspěvekod memphisto » 15 pro 2007 19:31

tohle bych viděl asi na zdroj
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 15 pro 2007 19:33

Výměnou zdroje EuroCase za KME sis moc nepomohl.Jsou to stejně nekvalitní zdroje. Pokud zdroj nestíhá,zkus odpojit obě mechaniky a přídavné ventilátory,aby hned po startu nebraly energii.Pak napiš jestli to takto naběhne v pohodě.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Fox8
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Fox8 » 15 pro 2007 20:17

skus zdroj forton jsou prej kvalitní on je rozdíl a veliký v tom jestli máš např. euroCase 450w tak forton 400w je lepší kvůli kvalitě
Intel Xeon E5-1650v3, 64GB RAM, GTX970, 1TB SSD, 2TB plotna

ghans-peter
nováček
Stav:

Příspěvekod ghans-peter » 16 pro 2007 11:53

Tak že grafická karta je chlazena přes chladič a má v sobě integrovaný ventilátor.Netuším kolik můžou takové zdroje brát při startu.No vyzkolušel jsem odpojit mechaniku první a drouhou.Zlelšilo se to až po odpojějí všech vdou mechanik.Podle mě je do divné vždyť před rokem když se komponenty kupovali to neblblo.Až teď poslední dobou.Sice se mí zdá ž epo opakováném starstu počítače to stejně nenabíhá rychlkeji,proto jsem projistotu dal butovací sekvenci první hdd aby se urychlil.Vzkoušel jsem test paměti a tam chyba není.vyzkouším další test.A pokud vi někdo o nějakém fakt dobrém dejte vědět.Hlavně aby to bylo na frafikou atd.Jinak typ MB je zde:
http://www.lan-shop.cz/diskuse/zakladni-desky/dfi/22335

Tak mám pocit že to zdrojem není protože v manualje minimum 250W a ideal 300 ale přímo v příručce se je 400W

Uvidím,já to zatím testuji pomocí nějakého programu,ale je to na dlouho.Hodnoty se mění.Takže zatím jsem naměřil tohle při zatížení Prime95: fan1 3309RPM ,fan2 5114 RPM ,temp1 51C
temp2 42C,temp3 34C,local 42C,remote 0C,local 35C,remote 40C,HD0 37C,temp1 40C, Vcore1 1.33V,
Vcore2 1.62V,+3.3 3.23V,+5 5V,+12 11.71V, -12 -9.48V,-5 -0.53V,+5 4.97V,Vbat 2.98V

ghans-peter
nováček
Stav:

Příspěvekod ghans-peter » 25 pro 2007 19:46

Tak problém s pomalím nabíháním systému se vyřešil.Vyměnil jsem mechaniku a je to v pořádku,ale problém s kousnutím aplikace přetrvává.Jak jsem se zmínil už minule.Tak jsem procesor testoval pomocí prime95 ale ten nic neodhalil.Zdá se že je problém s procesorem i když moc teplý není.Každý říkal že je to vpořídku,ale zdá se že bude problém právě s ním.Otestoval jsem procesor pomocí HNetInfo a zde jsou vysletky porovnání:
Můj test procesoru 6274 Athlon 3700++ a 7804 Intel Celeron Tualatin 1.4 GHz FCPGA a 4651 AMD Athlon XP 3000++ mobile

*** HnetInfo Benchmark Report ***
Created on: 25.12.2007 18:31:11

** CPU **
2199,99 MHz
Výrobce : AMD
Typ : OEM or Retail Processor
Model : AMD Athlon(tm) 64 Processor 3700+
Family: 15 Model: 7 Stepping ID: 1
Kód : s/n: not available

Integer index: 833
FPU index: 3333
Pi index: 5128
Matrix index: 6274
Prime index: 1702
Dhrystones: 0
Whetstones (MWIPS): 1200
ALU/MMX Integer: 1608
ALU/MMX Float: 1607
ALU/MMX Double Int: 1538
ALU/MMX Double Float: 1540
SIMD 3DNow!, SSE(2): 5037
SIMD 3DNow!, SSE(2) Float: 850

* CPU Features *
FPU built in CPU: yes
Virtual mode extension: yes
Debugging extension: yes
Memory page size extension: yes
Time stamp counter: yes
Model specific registers: yes
Physical address extension: yes
Machine check exception: yes
CMPXCHG8B instruction (64-bit compare): yes
Multiprocessor support (APIC enabled): yes
Fast system call supported (SYSENTER/SYSEXIT): yes
Memory type range registers: yes
Global page extension: yes
Machine check architecture: yes
CMOV instruction: yes
Page attribute table: yes
36bit page size extension: yes
Serial number: no
MMX: yes
Fast save and restore (FP/MMX/SSE): yes
IntelStreaming SIMD extension (SSE): yes
* Extended AMD Features *
Fast system call (SYSCALL): yes
Partial SSE support: yes
Cyrix extended MMX: yes
AMD extended 3DNow!: yes
AMD 3DNow!: yes

Málem bych zapomněl při spouštění zde uvedeného programu to hlasí chybu Access violation at address 7C901010 in module ntdll.dll.Read of address 00000034

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 25 pro 2007 20:11

Uvedený soubor je součástí SP1 - máš jej nainstalován, případně SP2? Mrkni se ještě na teplotu grafické karty.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

ghans-peter
nováček
Stav:

Příspěvekod ghans-peter » 26 pro 2007 12:53

Dodatečně se vyřešil problém s tím proč po zapnutí počítače neraguje.Dneska byl počítač vypnutý přes noc opět se nechtěl rozběhnout.Asi to vypadá s problémy se základovkou.Možná s baterkou či paměti ROM na BIOS.Co myslíte,možná i ovladače na základovou desku?

No nemyslím si že by to bylo s problémem teploty grafické karty když mám novou a dělá to stejně.Jestli vidím dobře tak grafická bude ted nezatižená cca 40°C

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 26 pro 2007 12:57

Zkontroluj kondenzátory zda nejsou nafouklé či vytečené...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Zpět na “Problémy s hardwarem”