PC v garáži Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
Baggy
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1433
Registrován: srpen 12
Pohlaví: Muž

PC v garáži

Příspěvekod Baggy » 24 črc 2021 14:53

Zdravím ,
Mám v garáži počítač- athlon x4 635 oc na 3,5ghz , gtx 460 talon attack 1gb oc na 975mhz/2100mhz , 16gb ram.
Při hraní gta online to běží na 20-30 fps. Proc ? Cpu jede do 80% a gpu nejde přes 30. Jak přijít na to kde je zakopaný pes ? Díky moc
CPU:Ryzen 5 3600x @4,35GHz Cooler:Gelid Phantom MB:Gigabyte Aorus x570 Elite RAM:2x8GB Corsair RGB Pro 3200Mhz SSD:Gigabyte Aorus 500GB PCIe 4.0 PSU:Corsair RM650 GPU:Gigabyte Aorus 5700XT @2070Mhz 8GB @1800Mhz CASE:Corsair iCue 220T
MOUSE:Razer DeathAdder Esentials KEYBOARD:Razer Blackwidow Elite(orange switch)
AUDIO:Skytec SPL 400 + Tesla ARS 744

Reklama
Uživatelský avatar
extrem
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1165
Registrován: leden 15
Pohlaví: Muž

Re: PC v garáži

Příspěvekod extrem » 24 črc 2021 18:33

Protože ti chybí výkon, ten počítač víc nedá
Ryzen 5 1600AF, GTX 1650 Super, 16GB 3200 Mhz

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48225
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: PC v garáži

Příspěvekod petr22 » 24 črc 2021 19:10

Prehistoricky slaboucky procesor, prehistoricka slaboucka grafika co ma jen 1 GB VRAM.

Celkova zatez cpu je nezajimava, je treba zkoumat vyuziti jader. Pokud grafiku pocita 1 jadro,
tak z toho vic fps nedostanes a ostatni jadra nemaji co delat.

Pokud kriticky task zatizi jadro na 100%, tak zbytek jader procesoru a grafika ceka, ceka, ceka.....

Uživatelský avatar
renek11
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 666
Registrován: leden 18
Pohlaví: Muž

Re: PC v garáži

Příspěvekod renek11 » 24 črc 2021 19:12

Dej ho z garáže do pokoje, třeba to bude lepší :lol: :lol: :lol:
Trochu nechápu tu souvislost a informaci pro nás, že je PC v garáži, ale jinak souhlas, že tenhle PC prostě víc nedá. Spíš by nás mohlo zajímat, jestli je to stav dlouhodobej a nebo jestli se to stalo až teď?
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS GeForce TUF RTX 3070 O8G GAMING; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + SanDisk SSD Ultra 3D-2TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech Gaming Keyboard G510; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48225
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: PC v garáži

Příspěvekod petr22 » 24 črc 2021 19:19

Ten pocitac je stary presne 10 roku, dalo by se rici, ze to ze online hra bezi na 30 fps lze povazovat za uspech.

Hra nebude automaticky vyuzivat 100% vykonu cpu i gpu - u procesoru zavisi na vyuziti jader. Predpokladejme,
ze 4 jadta GTA V vyuzit umi, ale tady prave zalezi na tom, jak hra jadra vyuziva - jestli nejaka kriticka uloha
jako je vypocet dat pro bgrafiku umi vyuzivat vice nez jedno jadro - pokud ne, to jedno jadro je na 100% a na zbytku
zalezi co zbyne na zpracovani dat. To, ze cpu je na 80% a gpu na 30% znamena pouze to, ze to cpu je prilis slabe
na danou grafiku. Grafika bude vyuzita na 100% jhen v pripade, ze procesor stiha grafiku krmit daty - coz nestiha.

A pokud jde o vykon 1 jadra procesoru - je to AMD FX, takze stoji za starou backoru. Kdyz tam das desku s Intelem
socket 1155 nebo 1150, tak vykon poskoci znatelne nahoru se stejnou grafikou.

Uživatelský avatar
Baggy
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1433
Registrován: srpen 12
Pohlaví: Muž

Re: PC v garáži

Příspěvekod Baggy » 24 črc 2021 19:46

Čekal jsem stupidní odpoved od Petra ve smyslu je to staré mi máme ve sberu lepší.. na tohle jsem se neptal a upřímně už jsem na to na tomto fóru od tebe vážně alergický. Tot ot které už jsem musel vypustit. Teď k věci, jde o to že jádra jsou všechny 4 kolem 60-80% tzn ani cpu ani gpu nejsou na svém limitu. Jde o to že pc se využívá jednou za uherak při nějaké akcicce u auta a po pár pivech. Nic od toho nečekám, jen bych rád aby se to úplně netrvalo tzn 30+. Jde o to že s Cpu na mém hlavním pc viz podpis ta grafika taky nejde přes 30-40% využití. Proto se ja to ptám. Nepotřebuji hloupé připomínky že je to staré. P.s - tu garáž jsem zmínil aby bylo jasné že se to pc moc nevyužívá, možná jsem to měl naznačit jinak. Díky za rady

Dodatečně přidáno po 12 minutách 9 vteřinách:
Btw ani pri zapojeni dvou 460 do šli to není lepší spíše naopak
CPU:Ryzen 5 3600x @4,35GHz Cooler:Gelid Phantom MB:Gigabyte Aorus x570 Elite RAM:2x8GB Corsair RGB Pro 3200Mhz SSD:Gigabyte Aorus 500GB PCIe 4.0 PSU:Corsair RM650 GPU:Gigabyte Aorus 5700XT @2070Mhz 8GB @1800Mhz CASE:Corsair iCue 220T
MOUSE:Razer DeathAdder Esentials KEYBOARD:Razer Blackwidow Elite(orange switch)
AUDIO:Skytec SPL 400 + Tesla ARS 744

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48225
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: PC v garáži

Příspěvekod petr22 » 24 črc 2021 20:02

Posledni aktualizaca GTA V online - kterou musis mit nainstalovanou - je z cervence 2021.

Lepe ti to na 4 jadru AMD FX z roku 2010, slabsim nez Core Duo z roku 2008 (Athlon 635 ma pouze 2000
passmark bodu a to je to 4 jadro, Core Duo 8xxx je 2 jadro a ma 2200 bodu) fungovat nebude.

https://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cp ... 635&id=170

Kdyby to nebyl AMD FX procesor ale stejne stary Intel, bude to lepsi, protoze i5 3 nebo 4 generace ma 2x
vyssi vykon (press 4000 passmark bodu). Grafika neni zatizena na 100%, tedy je zatim OK, nicmene nemusi
byt kdyz vymenis procesor.

S Geforce 1030, vykonnejsi nez Geforce 460, je s Athlonem 635 porad 30-35 fps:
https://www.youtube.com/watch?v=ttas4jtWysw

To ze se ti to nelibi nemeni nic na tom, ze zkratka mam pravdu - problem je slaboucky procesor (jen 2000
bodu v passmarku) s cimz se bud smiris, nebo s tim neco udelas (vymena za Intel i5 1155/1150, muzes pouzit
stavajici DDR3 RAM).

"Btw ani pri zapojeni dvou 460 do šli to není lepší spíše naopak"

Coz odpovida tomu, ze problemem je procesor a ne graficka karta. SLI je narocnejsi na vykon cpu a ten nestaci
ani na jednu grafiku, natoz na dve najednou.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 24 črc 2021 20:14, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Baggy
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1433
Registrován: srpen 12
Pohlaví: Muž

Re: PC v garáži

Příspěvekod Baggy » 24 črc 2021 20:13

Ja vím ze je to staré ale nevyplatí se mi při dnešních cenách to upgradovat když je to pro srandu jednou za čas. A 1150 či 55 je teď přemrštěné . 2000 za desku s Cpu fakt nedám. Každopádně děkuji. Někde bych možná našel c2q , ovšem s deskou pouze na ddr2 , bude tam vidět nějaké zlepšení?
CPU:Ryzen 5 3600x @4,35GHz Cooler:Gelid Phantom MB:Gigabyte Aorus x570 Elite RAM:2x8GB Corsair RGB Pro 3200Mhz SSD:Gigabyte Aorus 500GB PCIe 4.0 PSU:Corsair RM650 GPU:Gigabyte Aorus 5700XT @2070Mhz 8GB @1800Mhz CASE:Corsair iCue 220T
MOUSE:Razer DeathAdder Esentials KEYBOARD:Razer Blackwidow Elite(orange switch)
AUDIO:Skytec SPL 400 + Tesla ARS 744

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48225
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: PC v garáži

Příspěvekod petr22 » 24 črc 2021 20:16

Ja osobne bych tam nedaval nic co ma jen 2 jadra (urcite ne Core Duo ani i3 co ma jen 2 fyzicka jadra).

Zlepseni by bylo videt s Core Quad (socket 775 ctyrjadro), ale to je cele 12 let stare a muze kdykoliv umrit,
precijen 4 generace Intelu je rok 2014.

Kdyz jsme u toho sberneho dvora - skutecne doporucuji obejit sberne dvoy v okoli, v kancelarskych pocitacich
jde najit kdyz ne i5 procesor, tak aspon deska do ktere pujde. Zalezi na obsluze a tomu kdo to provozuje -
v Praze se clovek nesmi na kontejnery ani podivat, mimo Prahu jsou radi kdyz si clovek neco odnese. Lidi
dokazi vyhodit i plne funkcni veci, clovek se nestaci divit.

Jeste over jake procesory podporuje zakladni deska - jestli existuje vyrazne vykonenjsi Athlon nez tam je ted,
tak bude zlepseni bez vymeny desky.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 24 črc 2021 20:19, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Baggy
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1433
Registrován: srpen 12
Pohlaví: Muž

Re: PC v garáži

Příspěvekod Baggy » 24 črc 2021 20:19

Nasel jsem core 2 quad s deskou na ddr2 ale zas mám jen 5gb ddr 2 zde to zas tak růžové není, vše je pod kamerama , ani kapotu z auta mi nevzali jelikož na to nemám IČO...
CPU:Ryzen 5 3600x @4,35GHz Cooler:Gelid Phantom MB:Gigabyte Aorus x570 Elite RAM:2x8GB Corsair RGB Pro 3200Mhz SSD:Gigabyte Aorus 500GB PCIe 4.0 PSU:Corsair RM650 GPU:Gigabyte Aorus 5700XT @2070Mhz 8GB @1800Mhz CASE:Corsair iCue 220T
MOUSE:Razer DeathAdder Esentials KEYBOARD:Razer Blackwidow Elite(orange switch)
AUDIO:Skytec SPL 400 + Tesla ARS 744

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 48225
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: PC v garáži

Příspěvekod petr22 » 24 črc 2021 20:22

Co je v tom za desku ?

Vzhledem k DDR3 predpokladam minimalne socket AM3.

Uživatelský avatar
Baggy
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1433
Registrován: srpen 12
Pohlaví: Muž

Re: PC v garáži

Příspěvekod Baggy » 24 črc 2021 20:25

GA-990X-Gaming SLI
CPU:Ryzen 5 3600x @4,35GHz Cooler:Gelid Phantom MB:Gigabyte Aorus x570 Elite RAM:2x8GB Corsair RGB Pro 3200Mhz SSD:Gigabyte Aorus 500GB PCIe 4.0 PSU:Corsair RM650 GPU:Gigabyte Aorus 5700XT @2070Mhz 8GB @1800Mhz CASE:Corsair iCue 220T
MOUSE:Razer DeathAdder Esentials KEYBOARD:Razer Blackwidow Elite(orange switch)
AUDIO:Skytec SPL 400 + Tesla ARS 744


Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti