Potíže s novým HDD

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Zbozmi
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: listopad 09
Pohlaví: Muž

Potíže s novým HDD

Příspěvekod Zbozmi » 19 zář 2021 13:12

zdravím, mám problémy s novým HDD (mám Win 10, deska : g1.Sniper.b5) procesor i7
v PC byli původně 2 disky HDD a SSD, teď jsem přidal další HDD

začnu u Biosu, bios nový HDD občas vidí občas ne (někdy nevidí ani disk ze kterého bootuje). ale když dám Save and exit, tak mám možnost vybrat si disk ze kterého chi bootovat a jsou tam vždy všechny 3 (samozřejmě OS mám jen na jednom)
Když nabootuje Win tak nový disk není ve správci disků.

ALE je vidět jen v ´Prostory úložišť´ (fond ůložiště) .. když ho takto přidám (přidat jednotku) tak se mi zobrazí i v průzkumníkovi souborů a všude normálně i ve správci disků. takže ho můžu i naformátovat jenže když ho pomalu naformátuju a potom odeberu z fondu úložiště tak zase nikde není jako před tím
nejdřív jsem dal pomalé formátování a ve Fondu úložišt mi to ukazovalo že disk maximálně plny a vyhazovalo mi to oznámení (průzkumník souboru ale ukazoval 0mb využito), teď jsem dal jen rychlý formát a je to zaplněné jen minimálně (průzkumník ale stále ukazuje 0mb využito a když na něj nějaká data dám tak ukazuje kolik vážně těch dat je)

co chci vyřešit je.. přidat nový disk aby byl jako ty původní (žádný fond úložiště) nevím totiž jestli to nebude problém až budu jednou chtít dát HDD do jiného PC (tak jako teď jsem si z toho starého PC připojil HDD a vše přesunul do nového PC). nebo nevím v čem obecně je to jiné a kdy to může být problém. snad je to srozumitelné :D
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Reklama
Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5488
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Potíže s novým HDD

Příspěvekod gogo1963 » 19 zář 2021 13:35

zapomeň na nějaké fondy, zruš to všechno, pokud to jde ... systém máš na SSD, nevím proč rozděleném a předtím jsi měl systém na HDD? stáhni si nějaký partition manager,(třeba minitool) otevři ho na celý display a udělej screen, v té správě disků toho moc vidět není ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

Zbozmi
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: listopad 09
Pohlaví: Muž

Re: Potíže s novým HDD

Příspěvekod Zbozmi » 19 zář 2021 13:52

minitool je placený. stačí EaseUs?

jinak systém je od toho co jsem PC Koupil od borca na SSD
na screenu je nový disk jako disk 3 (M:)

právě chci ten fond zrušit. nevím co to je a uráží mě to

ale když disk odeberu z prostoru úložiště tak zase nikde není a v EaseUs
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5770
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Potíže s novým HDD

Příspěvekod RIKI22 » 19 zář 2021 13:59

Možno si zle klikol.Môžeš aj AOMEI Partition Assistant Standard https://www.aomeitech.com/download.html#pa

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5488
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Potíže s novým HDD

Příspěvekod gogo1963 » 19 zář 2021 14:42

ten fond ... nevíš, co to je, uráží tě to :D ale nějak se ti povedlo iniciovat jej ... samo se to neudělalo ... nic ve zlém ... jak píše Riki, špatně jsi klikl, ty nástroje jsou pro domácí použití zdarma, ale ty stránky často samy podsouvají tlačítka na zakoupení licence ... zdá se, že máš zavaděče na víc než jednom disku, na tom hdd je potřeba ten 100 mega oddíl odstranit, zůstane ti tam nepřidělené místo, pokud je to MBR ... (ssd rozdělený nemáš, omlouvám se za to nařčení :D viděl jsem tam "500", to je jen v megabajtech, oddíl pro obnovení ... )
ten disk 3 ... těch 128 mega nechápu ... odstraň oba oddíly, 128MB i ten velký a vytvoř jeden velký nový ... ten fond jje potřeba někde v nastavení vypnout
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

Zbozmi
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: listopad 09
Pohlaví: Muž

Re: Potíže s novým HDD

Příspěvekod Zbozmi » 19 zář 2021 17:41

:thumbup: ok. tady je screen z minitoolu. promiň ale nechápu jak odstranit oddíl a spojit to

ale to hlavní je.. že pokud HDD nemám ve fondu úložišť.. tak v systému ho nikde neuvidím.. vážně nikde ani v minitool, proto jsem ho tam přidal s tím že jsem si myslel že ho naformátuju a budu moct odebrat a pak to bude vidět i ve správci disků ale houby. zkrátka když ho odstraním z Fonfu úložišť tak s ním nic neudělám protože není nikde, nikde nikde :roll:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5488
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Potíže s novým HDD

Příspěvekod gogo1963 » 19 zář 2021 17:45

musíš odstranit i ten 1853GB oddíl, pak se ten prostor sám spojí, vytvoříš jeden velký oddíl ... ten disk máš pořád přiřazen někde v tom "úložišti", musí se odebrat ve správě toho úložiště a zrušit to pak celé ... někde ve "spravovat prostory úložiště" ... nevím, kde jsi to aktivoval ...
stejně tak odstraň těch 100MB na disku 2 ... pak, až tam nebudeš mít data, odstraníš i ten druhý oddíl a spojí se dohromady
zruš to úložiště, pak když tak ten disk odpoj a zapoj ... v biosu je vidět?
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

RIKI22
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5770
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Potíže s novým HDD

Příspěvekod RIKI22 » 19 zář 2021 17:56

Disk2, po odstránení 100MB stačí rozšíriť D na spojenie.

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5488
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Potíže s novým HDD

Příspěvekod gogo1963 » 19 zář 2021 17:59

někdy to nejde, nabídka je šedá ... zkusit může ...
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

Zbozmi
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: listopad 09
Pohlaví: Muž

Re: Potíže s novým HDD

Příspěvekod Zbozmi » 19 zář 2021 18:02

A! pozor tak teď nám nastala změna, disk není není přiřazen ve správě fondů. ale přesto ho vidím v minitool i ve sprvávě úložiště :clap: co mám teď dělat? kam kliknout? sory že jsem tak natvrdlej ale za těch pár let co jsem neměl PC tak téhle pile nerozumím :oops:
teď je to vidět jako disk 2. a ve správě disk 1
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
gogo1963
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Příspěvky: 5488
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Potíže s novým HDD

Příspěvekod gogo1963 » 19 zář 2021 18:04

proč je tam zase těch 128MB? :D odstraň i ten, pak z celého toho místa vytvoř nový ... "create new..."
i7 10700/Grandis 3/ z490 Meg Unify/XPG GAMMIX S11 Pro 500GB/Samsung 970 EVO PLUS 1TB/ Define R5/ Patriot Viper 4 16GB Kit 3400/ 4TB Skyhawk/ RX 6600 XT/ CORSAIR 750W RM750x/sound blaster zx/ Dell S2721DGF

Zbozmi
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: listopad 09
Pohlaví: Muž

Re: Potíže s novým HDD

Příspěvekod Zbozmi » 19 zář 2021 18:08

takto? ale pořád není ve sprvávci souborů
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Potíže s novým PC - zelené čáry přes půl monitoru
    od Pizzaboy » 27 zář 2021 18:50 » v Problémy s hardwarem
    2
    268
    od petr22
    27 zář 2021 19:19
  • Problém s novým PC
    od Liou » 01 led 2021 18:13 » v Problémy s hardwarem
    18
    745
    od gogo1963
    03 led 2021 18:10
  • Problém s fps na novým PC
    od Felmex » 07 pro 2020 15:59 » v Hry
    16
    1902
    od Vondrys
    02 bře 2021 11:21
  • Zamrzaní ps s novým procesorem
    od vlkodlak99 » 24 lis 2021 08:26 » v Problémy s hardwarem
    11
    345
    od vlkodlak99
    26 lis 2021 19:11
  • VGA Q-LED a žádnej obraz na novým HW
    od second32 » 30 čer 2021 17:13 » v Problémy s hardwarem
    14
    543
    od second32
    07 črc 2021 11:30

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů