Ahoj,
momentálně řeším tuto situaci:
Mám 3 disky. Na jednom primárním mám veškerou zálohu fotek aktuální (přidávám nové věci pouze sem).
Jednou za čas celou složku vezmu a zkopíruju na 2 zbylé disky, čímž přemažu všechna data znovu + se tam přidají ty nové věci.
Je nějaká elegantnější cesta jak mít neustále aktuální zálohu na všech 3 discích?
Děkuji za pomoc
Jak spolehlivě a pohodlně zálohovat fotky?
Re: Jak spolehlivě a pohodlně zálohovat fotky?
Ty dalsi dva disky musi byt trvale odpojene od PC pokud se tomu ma rikat zaloha.
Tudiz musis fyzicky kazdy dalsi disk pripojit predtim, nez na nej zkopirujes data a pak
ho opet fyzicky odpojit. Toto nelze automatizovat.
Pohodlnejsi je zalohovat na LTO pasky, to lze automatizovat, ale pouzita LTO mechanika
a pasky jsou o neco drazsi nez disk. Dalsi moznost je palit na BluRay disky s keramickou
zaznamovou vrstvou.
Jeste dalsi moznost je cloud, to take lze automatizovat, ale stoji to penize.
Tudiz musis fyzicky kazdy dalsi disk pripojit predtim, nez na nej zkopirujes data a pak
ho opet fyzicky odpojit. Toto nelze automatizovat.
Pohodlnejsi je zalohovat na LTO pasky, to lze automatizovat, ale pouzita LTO mechanika
a pasky jsou o neco drazsi nez disk. Dalsi moznost je palit na BluRay disky s keramickou
zaznamovou vrstvou.
Jeste dalsi moznost je cloud, to take lze automatizovat, ale stoji to penize.
Jo, to mě nenapadlo, že by se mohl stát zkrat nebo něco, že by to poškodilo všechny disky zároveň... asi bych si měl pořídit aspon jeden externí, jelikož všechny 3 využívám i na jiné věci, takže musí být stále zapojené.
Cloud nechci, nerad bych veškeré fotky měl někde na netu :)
Díky za rady.
Cloud nechci, nerad bych veškeré fotky měl někde na netu :)
Díky za rady.
Budto elektricka zavada ktera disky znici nebo malware, ktery zasifruje vsechna data.
Muzes poridit NAS, kde jsou aspon 2 disky, v pripade havarie jednoho disku mas stale data na druhem.
Pristup po siti je ale treba chranit, aby se k datum nedostalo co nemelo (napr malware).
LTO pasky maji vyhodu v tom, ze je muzes mit ulozene na vice mistech. Pokud mas vice externich disku,
muzes to udelat take. Kdyz vyhori byt a prijdes o PC i vsechny disky, tak nepomuze ani 10 zaloh.
Muzes poridit NAS, kde jsou aspon 2 disky, v pripade havarie jednoho disku mas stale data na druhem.
Pristup po siti je ale treba chranit, aby se k datum nedostalo co nemelo (napr malware).
LTO pasky maji vyhodu v tom, ze je muzes mit ulozene na vice mistech. Pokud mas vice externich disku,
muzes to udelat take. Kdyz vyhori byt a prijdes o PC i vsechny disky, tak nepomuze ani 10 zaloh.
Jasně, díky moc za rady!
Nějak tak podobně to řeším taky
V PC ssd systém plus dvakrát hdd. Tyto tzv zrcadlím ručně. Proč? Protože mě to baví
Potom další dva v rámečku 3.5
Ty dva nikdy nejsou připojeny spolu a je mezi nimi zhruba týden. Připojím na zálohování, prohřeju ho
To znamená že velmi důležitá data jsou fyzicky na čtyřech discích
V PC ssd systém plus dvakrát hdd. Tyto tzv zrcadlím ručně. Proč? Protože mě to baví
Potom další dva v rámečku 3.5
Ty dva nikdy nejsou připojeny spolu a je mezi nimi zhruba týden. Připojím na zálohování, prohřeju ho
To znamená že velmi důležitá data jsou fyzicky na čtyřech discích
Pozri si GoodSync : https://www.goodsync.com/personal
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 18
- 3325
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek