Router TP-LINK (tvrdý reset)

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

Odonn
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: září 23
Pohlaví: Muž

Router TP-LINK (tvrdý reset)

Příspěvekod Odonn » 18 zář 2023 16:34

Zdravím,
router TP-LINK, model: TL-WR841N. Dle ipconfigu výchozí brána je nastavená na: 192.168.2.1
Načte se mi pouze na adrese 192.168.2.1, ale nemohu se připojit. Přímo na routeru na zadní části je napsáno, že je defaultně nastavené uživatelské jméno: admin a heslo admin. Několikrát se pokouším o TVRDÝ reset a stále se mi ASI nepodařilo.

Postupoval jsem takhle, dle např. tohoto:
https://www.o2.cz/podpora/internet/tova ... mu-tp-link
https://www.tp-link.com/cz/support/faq/202/
i nějaká videa na youtube..

Potřebuji konkrétně nastavit bezdrátovou síť (Wi-fi), která nefunguje. Přímo na kabel funguje naprosto bez problémů.

Dělám nějakou blbou, hloupou chybu? Nevím si už rady. Děkuji.

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 23458
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Router TP-LINK (tvrdý reset)

Příspěvekod ITCrowd » 18 zář 2023 17:09

tplink nemívá IP 192.168.2.1. Ale 192.168.1.1.
Každopádně:
- odpoj tplinka od všeho. připojen zůstane jen PC kabelem, přes který budeš nastavovat.
- proveď reset do továrního nastavení
- pomocí ipconfig najdeš ip adfresu toho tplinka
- a po zadání této adresy se ti objeví rozhraní.
BTW - nemáš náhodou toho tplinka jako AP?
S něčím ti pomohou mé články v podpisu - např. jak na diagnostiku sítě.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

RIKI22
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6364
Registrován: únor 16
Pohlaví: Muž

Re: Router TP-LINK (tvrdý reset)

Příspěvekod RIKI22 » 18 zář 2023 17:33

Nemáš náhodou pre ten TP-LInk,po resete IP 192.168.0.1 ? Reset si podržal dovtedy,kým nepreblikli všetky led ?
Naposledy upravil(a) RIKI22 dne 18 zář 2023 17:40, celkem upraveno 1 x.

Odonn
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: září 23
Pohlaví: Muž

Re: Router TP-LINK (tvrdý reset)

Příspěvekod Odonn » 18 zář 2023 17:39

Děkuji, ráno to zkusím (až budu u PC).
Dám vědět, zda je vyřešeno nebo ne.

Popravdě nevím, co je to AP (Access Point?). Nemám s tím žádnou zkušenost. Pokusím se o tom si nastudovat a zjistit, zda je jako AP.


Bohužel ne, stále je 192.168.2.1 (tedy předpokládám, že se tvrdý reset nepovedl?), zkoušel jsem to mockrát a nic. Nikdy.. dříve jsem s tím neměl problém (jednalo se o jiné routery). A ano, přeblikly všechny led.

Uživatelský avatar
pcmaker
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1201
Registrován: březen 18
Bydliště: Soukromý byt
Pohlaví: Muž

Re: Router TP-LINK (tvrdý reset)

Příspěvekod pcmaker » 18 zář 2023 18:24

Kdysi jsem měl také TP-Link. Do továrního nastavení se dával tak, že se zmáčnul a držel Reset, připojil se napájecí adaptér, počkalo se 10s a tlačítko Reset se uvolnilo. Teprve poté se krabička nastavila do Továrního nastavení. Pouhý stisk tlačítka Reset zařízení jen zrestartoval, ale nastavení zůstalo.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Guru Level 13
Guru Level 13
Příspěvky: 23458
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Router TP-LINK (tvrdý reset)

Příspěvekod ITCrowd » 18 zář 2023 19:36

Ono té 841 je 14 verzí. Ale postup by měl být správný - tedy při zapnutém routeru držet reset cca 10s, dokud se blikání stavové LED nezmění z pomalého na rychlé. Pak pustit, počkat, až LEDky doblikají a je hotovo.
IP 192.168.0.1 (z manuálu v10, v14), admin, admin.
Pokud ten tplink funguje jako AP, pak síť řídí jiný router a pc může pořád dostávat adresu z routeru 192.168.2.1, takže i když je reset správně, v podstatě se to nemusí projevit. Rozhodně ale bude nefunkční wifi. Jak může router fungovat jako AP? Článek v mém podpisu - router jako switch :-)
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 10822
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Router TP-LINK (tvrdý reset)

Příspěvekod zeus » 18 zář 2023 22:47

ITCrowd píše:- odpoj tplinka od všeho. připojen zůstane jen PC kabelem, přes který budeš nastavovat.


Timhle rano zacni.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Odonn
nováček
Příspěvky: 3
Registrován: září 23
Pohlaví: Muž

Re: Router TP-LINK (tvrdý reset)

Příspěvekod Odonn » 19 zář 2023 09:47

Tvrdý reset proběhl díky kabelu pouze do pc a napájení. Dostal jsem se do konfigurace. Našel jsem zde nesrovnalosti, kde WPS je zaplé, ale přitom nefunguje. Ale nabízí mi to jiný název (pres kabel na pripojene wifi samozrejme nefunguje, který je nejspis pres jiny router - ke kteremu uz pristup nemam. Jednoduse receno, potrebuji zapnout WPS, nejspis si nekdo hral s tlacitkem na routeru.

TP-LINK není nastaven jako AP (našel jsem v konfiguraci).

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Příspěvky: 10822
Registrován: únor 12
Bydliště: Pankrac
Pohlaví: Muž

Re: Router TP-LINK (tvrdý reset)

Příspěvekod zeus » 19 zář 2023 10:10

Tak si wifi na tplinku nastav k obrazu svemu a tu druhou nech na pristrojich zapomenout.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • TP-Link C6 a TP-LINK Archer T2U Plus si nerozumí?
    od trefort » 14 pro 2022 21:38 » v Sítě - hardware
    8
    1566
    od petr22
    15 pro 2022 15:35
  • PC zmrzne -> blackscreen -> svévolný reset
    od Glicker » 23 pro 2022 01:21 » v Problémy s hardwarem
    10
    1408
    od meda2016
    05 led 2023 07:35
  • Reset BIOS před každým spuštěním PC
    od sasshrek » 27 lis 2023 13:49 » v Problémy s hardwarem
    6
    502
    od RIKI22
    27 lis 2023 19:07
  • Je lepší před pomalý router dát switch 1Gbit/s, nebo pořídit dražší router 1Gbit/s?
    od atari » 27 zář 2023 11:15 » v Sítě - hardware
    3
    1307
    od ITCrowd
    27 zář 2023 14:06
  • Dva routery tp link za sebou a nefunkční wifi na počítači
    od Bary-Jan » 09 bře 2023 18:24 » v Sítě - hardware
    6
    1380
    od Bary-Jan
    10 bře 2023 14:11

Zpět na “Administrace sítě”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů