services.exe

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

amis
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

services.exe

Příspěvekod amis » 06 úno 2008 07:38

Zdravím. Včera se mi vyskytl následující problém. (Mám Win XP Home SP2.)
Při vypnutí počítače mi to hodilo nějakou hlášku, kterou jsem bohužel nestačil celou přečíst, ale týkalo se to souboru services.exe (Windows/system32/services.exe.)
Po opětovné zapnutí PC jsem se najednou musel přihlašovat do Windows, ačkoli před tím jsem se nepřihlašoval. Nevím, jak to přihlašování zase zrušit.
Hned po startu Windows to chce instalovat nějakou PhotoGallery. Vůbec nevím, co to je. Víte někdo co to je?
A co je to services.exe? Dá se říct, co se vlastně stalo a co to mohlo způsobit?
Díky

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 06 úno 2008 08:23

services.exe

je důležitý systémový proces, který má na starosti spouštění-ukončování služeb a zavádění systému po startu (doufám, že jsem to přibližně přeložil)

Description

services.exe is a part of the Microsoft Windows Operating System and manages the operation of starting and stopping services. This process also deals with the automatic starting of services during the computers boot-up and the stopping of services during shut-down. This program is important for the stable and secure running of your computer and should not be terminated.

Co se stalo těžko říct. Pokud jde o PhotoGalery, nepracoval jsi s nějakým fotoprogramem.
K services.exe - chtělo by to znát tu hlášku.
Můžeš v Nouzovým režimu zkusit poslední funkční konfiguraci.

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”