Taktovat či netaktovat ?

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

peta501
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Taktovat či netaktovat ?

Příspěvekod peta501 » 24 úno 2008 10:30

rozděleno od původního příspěvku zde - Weslo

:lol: proc se omezovat 5000+ BE ? :lol:
protoze ho natakujou daleko nad tvoji 6400+ a da vetsi vykon za mensi cenu za kterou si muzem treba koupit chladic :wink: a pokud nejsem nejakej paran tak bych nevrazil ani nahodou 600 do drat klavesnice (pokud koukam dobre teda)
jinak podle me este je blbost davat 3x1GB radsi 2x2GB (uz jak rikas kuli tem cenam) a hlavne kuli moznostem dualu
¨jinak sestava dobra
Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

Reklama
Sektor
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Re: Změnit !!!

Příspěvekod Sektor » 24 úno 2008 11:59

peta501 píše::lol: proc se omezovat 5000+ BE ? :lol:
protoze ho natakujou daleko nad tvoji 6400+ a da vetsi vykon za mensi cenu za kterou si muzem treba koupit chladic :wink: a pokud nejsem nejakej paran tak bych nevrazil ani nahodou 600 do drat klavesnice (pokud koukam dobre teda)
jinak podle me este je blbost davat 3x1GB radsi 2x2GB (uz jak rikas kuli tem cenam) a hlavne kuli moznostem dualu
¨jinak sestava dobra

Mno, s deskama za 2800Kč a výše si poradíš s taktováním naprosto v pohodě a to i s klasickým BOXEM ... 6400+ = 3200Mhz jsme bezproblémově dali na 3600mhz a jede ... takže bych nějaké 5000+BE naprosto neřešil. Taktování beru jako tuZing PC - dříve nebo později člověku dojde, že je to spíše na škodu než k užitku.
-600CZK do klávesnice mi přijde naprosto v pohodě cena, pokud totiž člověk u PC sedí více jak 1/3 dne, měl by si uvědomit, že za 10-20 let si bez klávesnice ani neuprdne ... už teď lidi sotva umí psát rukou a psacím písmem, tak buďme sakra hrdí na to že žijeme v rozkvětu těchto technologií (ať jsi starý 15 nebo 45 let to je jedno) a využijme toho dokud můžeme ... v prvním ročníku na naší škole je kluk s 597 úhozy za minutu , je mu 15 let a nikdy nad tím nějak nekoumal, přijde mu to normální. Což mi přijde zcela normální, jelikož kdybych měl před 5ti lety možnosti jako mají současná mládež, byl bych rád ... špatnou klávesnicí si maximálně tak ublížíš, ikdyž ti to připadat nebude (Viz třeba lidé ve Fábii 1.2 HTP ...) ... ale dělej jak myslíš.
-Ty 3Gb jsem jen navrhl kdyby chtěl ušetřit 500CZK ... ono totiž ta těch 500CZK potom přídáš jen onich 200-400Mhz, ale samozřejmě mám taky a doporučuji 2x2Gb po +- 1x1000CZK a pohoda jazz ;-)
[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.

peta501
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod peta501 » 24 úno 2008 12:07

no osobne bych chtel videt 6400+ s box chladicem na 3600mhz .... v zatezi tak hodinu 6400+ uz je na hranici svejch moznosti...
s tou klavesnici asi souhlasim
teda co sem cetl .... 500kc mi nepride tak moc taky maj moznosti s 1GB (2x512mb ne ? )
osobne mi pride blbost ale kupovat procak od amd za 4000 za tu cenu uz mam c2d E8200 ... a ten je vykonove nikde jinde bohuzel na c2d je zase potreba dobry zaklad
Core i7 9700KF, MSI Z390A Pro, 32GB RAM , 3070, 1TB, 650W Corsair, Creative X-fi Windows 7 HP
O2 VDSL 16MB

Xbox One

Kein
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Kein » 27 úno 2008 14:07

stim CPU nesouhlasim... ber radsi 5000+ BE...nebo 6400+ BE ja BE nemam a ted toho lituju...ale zase v te dobe byl drazsi a bez chladice..ted stoji mene nez normalni EE a tudiz se to vyplati...ale jak uz tu nekdo rek a psal jsem to i na predchozi strance c2d 8200 se vyplati vice...na co se drzet jednoho vyrobce kdyz ted ma navrh intel...mensi spotreba a vyssi vykon..otazka pak je jakou desku
Naposledy upravil(a) Kein dne 27 úno 2008 14:24, celkem upraveno 4 x.

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 27 úno 2008 14:20

Sektor píše:. Taktování beru jako tuZing PC - dříve nebo později člověku dojde, že je to spíše na škodu než k užitku.

to může napsat jen ten který o tom nic neví :roll:
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Sektor
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Sektor » 27 úno 2008 15:35

Weslo píše:
Sektor píše:. Taktování beru jako tuZing PC - dříve nebo později člověku dojde, že je to spíše na škodu než k užitku.

to může napsat jen ten který o tom nic neví :roll:

Nebo člověk, který složil i 36 PC za den, doma měl DOPOSUD vše taktované a vždy po pár letech (PC davam mezi rodinou generacne, takže třeba Voodoo2 z 1997 porad funguje jako server PC...), odesly.
-Klidne si tam dejte vodni chlazeni a ja nevim co vsechno, nicmene je vzdy lepsi dane frekvence nahodit v zakladu a se zakladnim prislusenstvim BEZ PROBLEMU, nez neco "trapit" a davat penize do toho, aby to jelo ... Jestli mám 6000+ a dám to na 6400+ nebo tam 6400+ narvu je mi jedno - keinuv CPU mi ukazal v 3D MARKU (demence ja vim, ale byl to v ten den jediny test na stabilitu PC) o 110 bodu mene, coz je samozrejme zanedbatelna hodnota a vliv maj na takove veci spise grafiky apod. Nicmene je to hezky priklad toho, ze u CPU ala 6000+ a vyse nema smysl pridavat 200Mhz protoze to stejne nepoznate (v bezne praxi - par vterin v komprimaci WinRaru nebo grabovani videa je pro mne absolutne nezajimave , v soucasnych hrach pak to 1-2 FPS uz tim tuplem ....

Jako nic proti taktování nemám, ale beru to jako chiptuning na auto ... jasně, přidá to výkon (většinou REALNYCH 10% MAX, u novych her pocitejme tak 1-3 FPS(crysis 1-2 hh) - od toho je tu grafika, ktera na taktu taky extra moc neprida) a zaver je ten, ze to sice 2 roky jede v pohode, ale pak uz nemusi jet vubec. Ruku na srdce a paradox je ten, ze kdo z nas ma doma grafiku 2 roky, CPU 2 roky apod ... takoveto veci maj svou zivotnost a pokud jim "vetsinou zbytecne" pridavate na vykonu, zbytecne to pak take putuje do srotu.
-To mas to stejne, jako si nekdo poridi 2x 8800GTS, pritom mu to bude zrat 2x více W a porad vyjde draz a pojede v nekterych vecech mnohem hure , jak 3870X 2. Ale do toho vám mluvit více nebudu ... pro mne jsou doby 500Mhz@900Mhz (XP temer NEJELY/ pak JELY) davno pryc a takove simrani v zadecku uz nemam , abych vytahl z dane veci co mam co nejvice jen proto, abych proste byl "PAN TAKTER" ;)
[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 27 úno 2008 15:49

to je akorát tak na hádku mezi overclockerama a těma co se toho bojí nebo to neumí...nic takovýho nemůžeš tvrdit já mám v pc přetočený všechno kromě pamětí a nárůst výkonu kur*a pocejtím kdyby si nevěřil tak ti udělám test na základnách taktech a přetočený...btw: o 400Mhz přetočit BE to ste se moc nepochlapili teda
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 27 úno 2008 16:54

Sektor:nevím proč bych taktoval X2 6000+.Koupím slabý CPU (třeba E2140 za 1600,-) a přetočím ho na 3,2Ghz tak že nakrmí i výkonnou grafiku.Pokud nepřidávám voltáž tak naprosto nesnižuji životnost CPU a to jestli pojede PC s ním 8 let nebo 9 let je mi jedno.Stejně ho do dvou let vyměním.

Mě zajímá reálný výkon který vidím.A pokud si budu moc dovolit díky svým znalostem dovolit koupit za málo peněz HW a donutit ho pracovat jako HW za hodně peněz pak není co řešit.Stejně tak jako když si koupím HD 3850 512MB a provedu voltmod + overclock na HD 3870 512MB a ušetřím další prachy.Pokud si skládal 36 PC denně tak si se tím evidentně živil.A tedy si byl rád že si lamky kupujou drahé komponenty kde máš vyšší marže.

A nakonec ty bláboly o tom že to není poznat.Tvé zákazníky celkem lituju... :roll:
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate

Marfy
Moderátor
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Marfy » 27 úno 2008 17:04

To co ty neuděláš doma,tak to udělají ve fabrice a prodají dráž.Příklad: Dvoujádrový AthlonX2 4400+ nebo 4800+ jsou ve skutečnosti totožné procesory,jen jim už v továrně nastavili jiný násobič a tím vzrostla jejich frekvence a samozřejmě i cena. Ty násobič změnit téměř ve všech případech nemůžeš-je zamklý (vyjma procesorů AMD Black Edition) ale zvýšením FSB uděláš prakticky to samé jak v továrně a ušetříš peníze.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x

Sektor
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Sektor » 27 úno 2008 18:14

Samozřejmě, já to beru ...

Nicménězrovna grafika 3850 nebyl dobrý příklad, když samotnou 3870 512 koupíš o 200CZK dráze, ale když mrknu na testy ala pctuning či ddworld, vždy mi to jede lépe (testuju stejnou metodikou jako oni (většinou 2 různé). Ono je taky asi každé PC individuální, viz můj problém že se mi vypne i když vyměním vše v PC :)

I tak ale radši koupím normálnímu člověku AMD Athlon 64 X2 6000+ + BOX chladič za 3200CZK, než AMD Athlon 64 X2 5000+ Black Edition BOX za 2200CZK a bez větráku ... rozdíl je tam 400Mhz a jestli chcete dávat 5000+ (2600Mhz) na PODSTATNĚ více jak 3000Mhz aby byl znatelný rozdíl, tak nevím nevím - to je jak chtít po ženě, ať nádobí umyje ještě jednou, protože to tak prostě chcete a "měla by to zvládnout"... až ti (to/ona) dá facku, taxe nediv ... jsou věci, ve kterých nejde o peníze ale o zbytečné dělání něčeho co by se všeobecně dělat, né že nemělo, ale nemuselo ... pokud tedy nechceš 6400+ BE hodit na frekvenci 4000Mhz s klasickym větrakem do 800CZK - ano, pak by taktování možná smysl mělo ....a to by si uvědomili i výrobci.... ve crysis už to nebude 1-3 FPS ale 3-5 ... úžasné :)
*Nicméně tak či tak je tento trh nastolen jinak než před X lety, kdy se za +20gb disk připlácelo 1000CZK a procesor byl od 3-30 tis CZK v rozmezich , 3/6/9/12/15/18 tis apod ... teď stojí např. AMD 6400+ BOX hezkých 3700CZK a pokud chce clovek neco lepsiho, da 800CZK a ma vv soucasnosti ykonnejsiho intela a to s vetsim rozdilem, nez si nataktujete já nevím, s vodnim chlazenim za 3500CZK (to se ale v lete zase opet otoci na stranu AMD). Procesory 6000+ a 6400+ se za pár týdnů přestanou vyrábět a přijdou na řadu nové řady, čekejte tedy další pád cen.

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 27 úno 2008 19:20

když už jsme se dostali do téhle nesmyslné debaty:
1)u AMD neroste výkon tolik po přetaktování jako u Intelu.Navíc nevím proč pořád operuješ X2 6000+ a podobně - pokud si koupíš nejvyšší model řady tak je jasné že přetaktovávat nemusíš.Já tady mluvím o tom že koupím X2 4000+ za 1200,- a udělám z něj X2 6000+ za 3300,-.To je rozdíl 2000,- CZK.A u Intelu je tento rozdíl ještě dramatičtější.
2)HD 3850 512MB nejlevnější za 3700,- a HD 3870 512MB za 4200,- - rozdíl je 500,- CZK

Investice které bych udělal bez ohledu na přetaktování jsou výměna referenčních chladičů jelikož uši mám jen jedny.Pokud tobě hluk z BOXu který se pokouší uchladit X 6000+ s TDP 125W a hučení HD 3850 referenčního chladiče nevadí tak mě ano.A myslím že většina zákazníků chce PC o kterém neví že je zapnutý.

Přetaktovává se proto že chceš ušetřit.....to by si mohl vědět když už si měl všechno přetaktované.

Sektor
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Sektor » 27 úno 2008 19:40

Že ale někomu záleži na tichu apod. je věc druhá ... od 3800CZK se dá pořídit skříň s vodním chlazením a proti-hlukovýma vymoženostma žejo :)

Grafika je ale to poslední co bych slyšel, mám verzi Sapphire. Nicméně s tím hlukem souhlasím, né každému to vyhovuje ... mám teď v PC (celkem) 7 větráčků a pominu-li ten co mám přídavný nad grafikou (za 125CZK a více jak mile mne překvapil, grafika jede v klidu na 35 stupnu misto 40 , PC nejde slyšet. Vše mám od značky Artic-cooling "za pár kaček", ale to jsem odbočil.
*K té grafice : Každý nakupuje jinde, ceny jsou různé ...

**Přetaktovává se proto že chceš ušetřit ..... bohužel na prodaný/přetaktovaný PC se nevztahuje záruka, ba naopak ... pokud někdo takový se zárukou přijde a bude trvat na reklamaci, ještě si šáhne do kapsy, že si dělá z obchodu p*del (ano, někde to tak funguje a je to správné) ... ale já se tím neživím a ani mi to už nevynáší, takže to byla jen teorie;)
ps : Viděl jsem na vlastní oči od exploze monitorů, ulítnutí větráčku na CPU (kdysi Cool Master za 1100CZK - jen rozbaleno a nasazeno) , shoření grafiky na díru skrz , kouř z každé druhé věci co jen může hořet a v neposlední řadě mi před rokem a půl zasáhl blesk střechu domu ... ozvala se detonace jako p*ase, odešla mi mikrovlnka, topinkovač, částečně pračka ... a 2 věci v PC ... processor a grafika ... hádej co bylo přetaktováno a rok a něco předtím jelo v pohodě ...
-to je jeden z důvodů, proč už prostě netaktuju ... stačí "prd" a je poprd**i :)))

Zpět na “Vše ostatní (hw)”