Router-nejde internet VYŘEŠENO Vyřešeno

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
SeJa
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: leden 07
Bydliště: Frýdek-Místek
Pohlaví: Nespecifikováno

Router-nejde internet VYŘEŠENO  Vyřešeno

Příspěvekod SeJa » 02 bře 2008 19:12

Zdravím.
Mám problém. Už tři dny se snažím rozchodit nový router - ZyXEL Prestige 334.
Nemůžete mi prosím, pomoci se zapojením routeru, podle návodu mi to nejde.
Síťovou kartu mám nastavenou takto:(ipconfig /all)

Adaptér sítě Ethernet ZyXel
Přípona DNS podle připojení..:
Popis...............................: Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabyte Ethernet NIC
Fyzická adresa.................: 00-1A-4D-49-CB-0C
Protokol DHCP povolen...: Ne
Adresa IP.........................: 192.168.1.2
Maska podsítě..................: 255.255.255.0
Výchozí brána..................: 192.168.1.1
Servery DNS....................: 192.168.1.1

Do Opery zadám adresu 192.168.1.1 najede mi konfigurační rozhraní routeru,
spustím WIZARD SETUP a zadávám:

WAN IP Address Assignment
Use fixed IP address.
My WAN IP Address............: 192.168.1.131
My WAN IP Subnet Mask....: 255.255.255.240
Gateway IP Address...........: 192.168.1.129

DNS Server Address Assignment
First DNS Server.............: 212.65.193.157
Second DNS Server.........: 212.65.242.210
Third DNS Server.............: None

(Tyto hodnoty mám od providera.)

Uložím konfiguraci a restartuji router. Použiji příkaz "ping 192.168.1.1" vše
vypadá v pořádku, ale nejde se připojit na internet.
V připojení problém není (internet do WAN, počítače do LAN zdířek).

V konfiguraci WAN routeru jsem nastavil statickou IP - 192.168.1.131.
Klonování MAC adresy mám zapnuté. Problém je, že se nedostanu na internet.
Zkoušel jsem udělat ping - na router v pohodě, ale na internet to nejde.

Poskytovatel internetu je firma http://www.mcnet.cz/.

(Zkoušel jsem i dynamické přidělování IP se stejným výsledkem.)

Předem děkuji za každou radu.
Naposledy upravil(a) SeJa dne 04 bře 2008 19:01, celkem upraveno 1 x.

Reklama
toncis
Level 2
Level 2
Příspěvky: 188
Registrován: srpen 05
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Router-nejde internet

Příspěvekod toncis » 02 bře 2008 20:01

caf nejsom odbornik ale mam taky pocit ze dhcp musis mat povolene cize mal by si mat enable a potom v nastaveni routru by si mohol skusit dynamicku ip ze mas a ono by sa ti to malo same nastavit tak to chodi bezne daj v nastavenich automaticky aby ti bastavil ip adresu aj dns a tak dalej a malo by ti to chodit!!ak nie skus iny router bezne sa stava ze treba vymenit router ja som meni az 3 nez mi to chodilo takze cau a vela stastia!!

MUGi
nováček
Příspěvky: 49
Registrován: březen 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod MUGi » 02 bře 2008 20:04

Ja osobne bych opravdu zkontroloval nastaveni IP adres od poskytovatele. Nezda se mi totiz, ze by poskytovatel dal adresy v rozsahu 192.168.1.0/8, ale je to mozne. Nerozumi tomu, ze je navrdo nastavena adresa 192.168.1.131. Ta je od poskytovatele?
Pak bych si asi teda zmenil lokalni sit a zkontroloval spravne nastavene DNS servery.
Do konfigurace WAN portu se zadavaji IP od poskytovatele, pak je treba jeste teda nakonfigurovat LAN sit (zde pouzit DHCP ci manual) a zvolil bych jinou podsit nez poskytovatel.

Uživatelský avatar
zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1760
Registrován: duben 06
Bydliště: Slaný
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod zlobyl » 02 bře 2008 20:38

Nevím, jakého máš poskytovatele, ale ta IP je přinejmeším podivná-skus nastavit dynamickou.

Zkontroluj také, jestli máš dobře nastavený protokol. (PPPoA/PPPoE atd.)
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

Uživatelský avatar
Unholy
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 675
Registrován: září 06
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Unholy » 02 bře 2008 22:10

Jsem taky připojený přes router a pokud si nastavím pevné IP adresy (ve tvaru 192.168.xxx.xxx) nepustí mě to dál než na rout. Musím mít zapnuté DHCP jinak si ani něškrtnu (stejně mám pak u každé MAC adresy nastavenou napevno IP, ale musí to přidělit ten router jinak to prostě nešlape)
Jsi-li bez miny, hoď kamenem...
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost :twisted:

Uživatelský avatar
SeJa
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: leden 07
Bydliště: Frýdek-Místek
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod SeJa » 03 bře 2008 11:06

Zdravím.
Dnes jsem opět zkoušel zprovoznit svůj http://www.zyxel.cz/web/product_family_detail.php?PC1indexflag=20040520161313&CategoryGroupNo=DF89431C-2E48-4C85-9511-C602E7C6958B ZyXel Prestige-334.
Vyzbrojen vašimi radami jsemse vrhl na konfiguraci routeru.

Nyní k dotazům.

MUGi
Adresa 192.168.1.131 i adresy DNS serverů jsou samozřejmě od providera, jsou to hodnoty, které mám uvedené ve smlouvě a technických podmínkách.
Podle tvoji rady jsem změnil LAN stranu routeru na neveřejnou adresu 10.10.1.1,povolil jsem automatické přidělování adres (DHPC) a dopadlo to takto:
Síťovou kartu mám nyní nastavenou takto:(ipconfig /all)

Konfigurace protokolu IP systému Windows
Název hostitele..................: hall-9000
Primární přípona DNS........:
Typ uzlu..............................: neznámý
Povoleno směrování IP......: Ne
WINS proxy povoleno........: Ne

Adaptér sítě Ethernet ZyXel
Přípona DNS podle připojení..:
Popis......................................: Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabyte Ethernet NIC
Fyzická adresa......................: 00-1A-4D-49-CB-0C
Protokol DHCP povolen........: Ano
Automatická konfigurace povolena..: Ano
Adresa IP..............................: 10.10.1.33
Maska podsítě.......................: 255.255.255.0
Výchozí brána.......................: 10.10.1.1
Server DHCP.........................: 10.10.1.1
Servery DNS.........................: 10.10.1.1

Ovšem internet ani ťuk.

zlobyl
Dynamickou adresu jsem zkusil, ale výsledek veškerý žádný.
Protokol mám nastaven na Ethernet, k internetu jsem připojen pomocí kabelu stále a nemusím zadávat žádné přihlašovací údaje.
Poskytovatel internetu je firma http://www.mcnet.cz/.

Unholy
Tady jsem to trochu nepochopil, jak můžeš mít napevno nastavenou adresu když máš povolen DHCP server.
(stejně mám pak u každé MAC adresy nastavenou napevno IP, ale musí to přidělit ten router jinak to prostě nešlape)

Děkuji všem kdo se snaží pomoci.

Uživatelský avatar
Weslo
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3548
Registrován: červenec 06
Bydliště: Obříství/Praha
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Weslo » 03 bře 2008 16:39

problém vidím v módu routeru.Máš tam někde položky jako mode:static IP routing nebo dynymic IP routing?
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

MUGi
nováček
Příspěvky: 49
Registrován: březen 07
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod MUGi » 03 bře 2008 20:49

Jeste bych mozna zkusil jednu vec a to je napevno nastaveni DNS serveru od poskytovate, primo do konfigurace site, jestli nahodou tam neni problem s preklapenim v routeru, ale tento router by to mel zvladat bez problemu.
Dale bych se zameril na tu MAC adresu. Prestoze je tam CLONE, tak jsem se setkal, ze i to nemusi fungovat 100%. Jestli je moznost, vyzkouset nebo si zapujcit jiny router, tak i timto smerem bych to zkusil dale (klidne i pripadne jinou znacku).
Nic vic se priznam me nenapada. :(

Uživatelský avatar
Unholy
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 675
Registrován: září 06
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Unholy » 03 bře 2008 22:00

SeJa píše:Unholy
Tady jsem to trochu nepochopil, jak můžeš mít napevno nastavenou adresu když máš povolen DHCP server.
(stejně mám pak u každé MAC adresy nastavenou napevno IP, ale musí to přidělit ten router jinak to prostě nešlape)


Je to prosté, můj router umožnujě pro každou MAC adresu síťové karty mít nastavený rozsah IP adres ze kterých pak vybírá ,když přiděluje přes DHCP (pokud mu dám rozsah těch adres na jednu nenadělá nic a šlape to jak má... Nevím proč se tak děje, jde pouze o mou zkušenost. Asi debatu přenechám erudovanějším odborníkům :)
Jsi-li bez miny, hoď kamenem...
V nebi je lepší vzduch, ale v pekle lepší společnost :twisted:

Uživatelský avatar
SeJa
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: leden 07
Bydliště: Frýdek-Místek
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod SeJa » 04 bře 2008 19:00

Zdravím.
Děkuji všem za snahu hlavně MUGimu, problém je konečně vyřešen.
Nakonec pomohla ta změna LAN sítě na 10.10.1.1. I když to zpočátku nefungovalo nakonec se tato
rada ukázala jaako funkční.
Postup:
Po přepnutí síťové karty na přidělení IP adresy DHCP serverem následovala změna adresy LAN strany routeru na 10.10.1.1.

Současný stav pak vypadá takto:(ipconfig /all)

Konfigurace protokolu IP systému Windows
Název hostitele..................: hall-9000
Primární přípona DNS........:
Typ uzlu..............................: neznámý
Povoleno směrování IP......: Ne
WINS proxy povoleno........: Ne

Adaptér sítě Ethernet ZyXel
Přípona DNS podle připojení..:
Popis......................................: Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabyte Ethernet NIC
Fyzická adresa......................: 00-1A-4D-49-CB-0C
Protokol DHCP povolen........: Ano
Automatická konfigurace povolena..: Ano
Adresa IP..............................: 10.10.1.33
Maska podsítě.......................: 255.255.255.0
Výchozí brána.......................: 10.10.1.1
Server DHCP.........................: 10.10.1.1
Servery DNS.........................: 10.10.1.1

Zbytek jsem tak trochu nepochopil. Při zadání této konfigurace internet opět nefungoval.
Už mne nebavilo zkoušet vše znovu tak jsem vypnul počítač a šel vařit.
Za dvě hodiny jsem počítač opět zapnul a světe div se internet NAJEL a funguje dodnes.
(Podotýkám, že nejsem úplně blbý a po každé změně nastavení síťové karty následoval restart počítače
a po každé změně nastavení routeru restart routeru.)


Ještě jednou všem děkuji.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • O2 router
    od Claudio » 17 led 2022 18:29 » v Sítě - hardware
    11
    1356
    od ITCrowd
    03 úno 2022 15:41
  • Router do 1 200
    od Don1k » 06 črc 2022 10:48 » v Administrace sítě
    4
    709
    od Don1k
    06 črc 2022 12:25
  • Router
    od BodyCount100+ » 08 zář 2022 09:57 » v Sítě - hardware
    1
    270
    od ITCrowd
    08 zář 2022 16:27
  • Nový router
    od Rumek23 » 20 zář 2022 15:53 » v Sítě - hardware
    0
    161
    od Rumek23
    20 zář 2022 15:53
  • Mikrotik router
    od Honzous » 30 čer 2022 19:52 » v Sítě - hardware
    8
    816
    od zeus
    30 čer 2022 23:48

Zpět na “Sítě - hardware”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů