chtěl bych se zeptat na následující položku, kterou mi nabízí ESET Smart Security. U firewallu můžu zapnout "Filtrování protokolů".
ESS mi k tomu píše:
Filtrování protokolů
Personální firewall umožňuje kontrolu dat přenášených pomocí aplikačních protokolů POP3 a HTTP díky technologii ThreatSense.
Pokud filtrování zapnu, naskočí možnosti přesměrování komunikace k filtrování:
- pouze na základě portů pro HTTP a POP3
- pouze pro aplikace označené jako internetové prohlížeče nebo poštovní klienty
- na základě portů a aplikací vybraných jako internetové prohlížeče nebo poštovní klienty
Abych řekl pravdu, vůbec tomu nerozumím, co to všechno znamená, takže proto se obracím na pc-help.cz

K čemu to filtrování slouží? Je potřeba to mít zaplý? Pokud jo, tak jaký přesměrování mám zvolit?
Doteď jsem to zapnutý měl (přesměrování bylo nastavený na poslední možnost), ale zjistil jsem, že mi NetLimiter ukazuje dvojnásobný datový přenosy. Nevím, jestli to byla nějaká chyba komunikace mezi ESS a NetLimiter, ale každopádně, pokud jsem např. stáhl 10 MB download managerem, tak NetLimiter ukázal, že download manager stáhl 10 MB a proces ekrn.exe (patří pod ESS) taky 10 MB... Což mi samozřejmě nevyhovuje, abych měl dvojnásobný přenosy (i když nevím, jestli opravdu mám dvojnásobný přenosy nebo ne).
Když jsem filtrování vypnul, tak rázem NetLimiter ukazuje přenosy jenom normální, proces ekrn.exe už nemá nic...
Takže každopádně díky za jakýkoliv podněty!