Zesílení zvuku ?! Vyřešeno

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Sektor
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Zesílení zvuku ?!

Příspěvekod Sektor » 05 kvě 2008 12:12

Zdravím.

Mám jeden takovej dotaz, kterej už jsem za život řešil několikrát a nikdy nedořešil, jelikož to vždy upadlo do zapomění.

Předem prosim, aby si všichni přečetli body, které zde napíšu ... nechci se jako v každém threadu 5x opakovat.

Problém : Chci zesílit zvuk ve Windows (XP/VISTA) tak, aby mi to vyhovovalo dost nahlas,

1. V ovladaších zvukovky je vše na max.
2. Ve windows nastavení je vše na max.
3. V přehrávači je vše na max (pro loosery rejpalisty - ve všech programech je to na max)
4. Sluchátka nemají regulaci hlasitosti a ikdyž třeba mají, přesto to chic hlasitěji.
5. nevím jak bych měl popsat jinak to, že chci nějakým způsobem dostat zvuk hlasitěji, než mi dovoluje samotný "hardware" a nastavení windows .... občas je to totiž strašně mega potichu a mé uši milují dunění - a jsem si jist, že sluchátka by zvládly i 2x tolik ....

-NECHIC ZASAHOVAT DO HW
-NECHCI SLUCHATKA Z REGULACI
-NECHCI SLYSET NECO Z TECH 5 BODU FORMOU OTAZKY.

Děkuji :-* :inlove:
[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Zesílení zvuku ?!

Příspěvekod Pic » 05 kvě 2008 13:15

A co máš za zvukovou kartu? Co to řešit výkonnějším zesilovačem na výstup zvukové karty. Možná, že sluchátka nemají odpovídající impedanci výstupu zvukové karty, nebo kde je máš připojeny.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 05 kvě 2008 15:03

Doufám, že odpověď na otázky, kterou položím, nejsou obsaženy v tvých pěti bodech:
1. jakou máš zvukovou kartu - pokud možno uveď výrobce a typ
2. jaká máš sluchátka - pokud možno uveď výrobce a typ
Bez těchto základních údajů těžko usuzovat, zda jsou sluchátka přizpůsobena výstupu karty.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 05 kvě 2008 15:36

Napadá mě kverulantská otázka. Co navštívit ušaře? Můj kamarád, kytarista, si začal stěžovat, že mu patrně odchází sluch a pln obav šel k ušnímu. Ten mu natlačil do uší obrovské stříkačky a propláchl mu uši čímsi čistícím. Říkal, že nechápal, co za hrůzy mu z uší do misky, proud vody ze stříkaček vyplavil. Doktor ho pak poučil, že se nemusí stydět, že by byl prase, které si nečistí uši, ba právě naopak. Častým čištěním uší, si vatičkou napěchoval maz hluboko do uší a ten mu tak vytvořil zvukotěsný špunt. Po tomto zákroku kamarád slyšel mouchu na pět metrů :wink:
Pokud je toto v pořádku, pak se poohlédnout po poněkud ostřejším aparátku, přičemž vedle údaje o příkonu je důležitým údajem, účinnost v dB (na rozdíl od šumu, čím více, tím lépe).
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Sektor
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Sektor » 05 kvě 2008 16:13

Omlouvám se ... já věděl, že jsem některé věci (body) určitě zapoměl napsat ... takže : :)

6. Zvukovka : Creative SB Live , Audigy za 2tis CZK , 3x "jina" zvukovka v desce , Trust 5.1 SSC, ...
7. Sluchátka : Koss , Philips (2 druhy) , Thomson (ty tu teď leží) , staré genius šmejdy , ....

Shrnuto : Zvukovkou , sluchátkama ani mýma ušima (good joke hh) to není. Já totiž nehledám problém lidi ... já jen chci, aby mi celkový zvuk v PC šel dát hlasitěji a to definitivně, ikdyž mám všechny běžné věci na max .... nehledejte v tom něco jiného !

Představte si , že máte já nevím ... luxusní sluchátka i s regulací , luxusní zvukovku , vše na max co to jen jde .... a sluchátka zní pěkně, nahlas ... ale chtěli byste VIIIIIIC !!!! já nechci nic víc, než jen více zvuku co se týče hlasitosti.... je nějaký jiný způsob, než to narvat přes zesilovač, a v pohodě si to zesílit na "125%" třeba když vím, že sluchátka (i bedny ..) budou hrát čistě a v pohodě i při 175% hlasitosti než samy "momentálně" hrajou ?

* Dvakrát prosím - nepište mi tady, že ty sluchátka tím můžu odrovnat nebo něco ... si to rovnou můžu hodit raději, než zase strávit celý večer brekem z některých příspěvků :-D

Existuje nějaký soft nebo prostě způsob, jak tohle vyčešit ???

ZNAČKA ZVUKOVKY ANI SLUCHATEK S TIN NEMA NIC SPOLECNEHO ... predstavte si, ze mate uplne uplne uplne vsechno co jen jde (nastavit v beznych podminkach) na max a stejne to chcete hlasiteji !!!

Děkuji :inlove:
[2008-07-12] BAN na 60 dní. Pravidlené urážky uživatelů, vyvolávání hádek, neúcta k moderátorům a nerespektování pravidel fóra. Slova jako Debil, imbecil, idiot opravdu nepovažujeme za slušná, nemohou být tolerována.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Re: Zesílení zvuku ?!  Vyřešeno

Příspěvekod karlos » 05 kvě 2008 16:18

Nejde.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Sektor
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Sektor » 05 kvě 2008 16:26

Pokud je tomu tedy tak jak říká Karlos a potvrdí tu ještě někdo, tak se holt smířímk s tím, že si holt s některýma sluchátkama neužiju music na plno, ikdyž stojí 4600 CZK apod :-( ... co se dá dělat - demence, jak kdyby Windows nemohly mít tu lištu na zesílení zvuku alespoň 2x tolik vyšší !?

cicero
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod cicero » 05 kvě 2008 17:50

Kamarád měl stejný problém s příposlechem pro bubeníka rockové skupiny.bylo to napojený taky přímo do Pc.ale v tom kraválu taky tvrdil že je to málo slyšet.Postavil jsem mu zesilovač pro sluchátka a potom to bylo OK.Každý sluchátka jsou jiná muselo se to přizpůsobit aby hrála čistě a bez zkreslení.Určitě něco takového prodávaj.

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 05 kvě 2008 17:54

Povrzuji slova Karlose. Dáváš sluchátka do Line-out1, doufám.Kdybys měl Audigy2ZS Platinum- tam máš ext. panel a je tam i možnost regulace hlasitosti sluchátek.Existují i ext. sluchátkové zesilovače, ale všechny mají daný výkon v mW, které nelze překročit ( hrozí zničení sluchátek).Pamatuji se , že v mládí při hře na el. kytaru jsem byl taky nespokojen s hlasitostí, a tak jsem otevřel zesík a zmenšil předřadné odpory-zvuk se zesílil, ale dlouho to netrvalo a sluchátka jsem spálil.Jediná možnost u Tebe je snad zapnout ekvalizér trochu všechny pásma vyjet nahoru....
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Sektor
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Sektor » 05 kvě 2008 19:22

Takhle jsem to taky řešil občas (ve škole hlavně, tam je jeden z hlavních míst problému) ... ale uši to po pár chvilkách přestane bavit a není to moc příjemný, právě že uši mám si myslím docela vnímavý na tohle a pokud mi někdo lehce hne s equalizérem, taxe doslova na*eru :-D

Nicméně, zkusím říct známému, jestli by vyrobil nějakou "redukci" která by se bodla na kabel a sluchátkům by tak přitlo na zvuku - když už tedy nemaj regulaci hlasitosti samy na kablu ;-)

Díky za typy.

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 05 kvě 2008 19:42

Pokud se jedná o nějaké písničky, co jsou slabé, jdou zesílit v Gold Wave například. Jestli budeš hlasitost přehánět, tvé uši to odrovná a nebudeš slyšet za chvíli nic.

Sektor
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Sektor » 05 kvě 2008 19:49

Nejde jen o mp3 - tech bych musel prevadet asi 75 gb :lol: Jde spise o to, ze zni vsechno slabe ... a u hudby je to nejcitelnejsi :-(

Nicméně už je téma vyřešeno a to tak, že to prostě nejde - jedině zásahem fyzickým a to nejjednodušeji do kablu alá regulátor hlasitosti apod. Nic nového do PC jako zvukovku kupovat nechci, já s tím doma problém nemám ... ale v okolí je takových lidí nějakolik a není jich málo ... + celá škola a každej druhej co si přinese sluchátka, proto mi je cokoliv jako zvukovka a jine sluchatka na prd, kdyz u nich doma to hraje OK a jinde zase KO :-)

Není soft - není pomoci :-)

DIKY - LOCK ! ;-)

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”