WMP11 - sdílení hudby mezi domácími PC (Vista a XP Prof.)

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Verxes
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

WMP11 - sdílení hudby mezi domácími PC (Vista a XP Prof.)

Příspěvekod Verxes » 24 zář 2008 11:40

Nazdar,
snažím se nějak rozchodit funkci ve WMP11 - sdílení knihovny s ostatními v privátní síti. Veškerou hudbu mám na hlavním pc, a z NB chci přistupovat ke knihovně.

Na tom hlavním PC mám Visty Business a na NB XP Professional - v tom bude možná zakopanej pes, protože jsem na netu našel, že sdílení knihovny lze ve Vistách zapnout, ale na druhém pc musí být totožná verze OS.

Každopáně jsem nastavil sdílení médií, síť jsem dal jako privátní, povolil jsem přístup pro všechny pc v síti. Na NB jsem ve WMP11 nastavil taktéž sdílení, ale druhý počítač není v knihovně zobrazen. Když jsem ale povolil sdílení na tom NB, tak druhej PC - ten jak na něm jsou Visty, tak to hned našel a v knihovně už záložka byla. Takže je to sice hezké, ale chtěl jsem to přesně naopak.

Jde to tedy pod XPčkama rozchodit, nebo bych musel mít na NB taktéž Visty?

EDIT: Teď jsem ještě zkusil sdílení s jiným NB, na kterým jsou Visty Basic - a taky to fuguje parádně, dostanu se na ten hlavní PC, i na můj NB (protože jsem povolil sdílení u sebe). Takže asi musím mít Visty.. :huh:

EDIT 2: Kdyby teda někdo věděl, že by se dalo nějak nastavit to klasické sdílení souborů - jak jsem popisoval výše, tak dejte vědět (ale u těch XPček to asi fakt nepůjde). Jinak to zatím řeším nasdílením celé složky hudba v hlavním pc a na NB se do toho takhle dostanu a přehraju si to..

Dík

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”