Jaký mi doporučíte FW na Visty 32bit + Avast + Google Chrome?
popis NTB je v podpisu. Jsem na net připojen přes wi-fi poskytovatele tak nevím zda má význam
mít FW prý? mají již oni dobrou FW ochranu (asi blbost co?).
Chtěl bych nějaký free a čeština by bodla, ale není podmínkou
a aby něco uměl (né vždy jsou free varianty použitelné víc než ten od MS).
Uvažuji nad:
- Online Armor Free 3 - již podporuje visty, ale asi není v češtině
- Subnet Personal Firewall 4.6.1861 - nevím zda nedělá problémy v kombinaci s Avastem?
- PC Tools Firewall Plus 4.0.0.45 - snad by na něj měla být i čeština?
- Comodo
- Zone Alarm Free
Mám zatím jen ten integrovanej od MS a nevím zda si změnou nějak pomohu.
Dříve jsem na starém notesu pod XP používal Comodo a na tomhle chvíli ten PC tools.
Po reinstalu OS jsem doteď jel bez FW, ale chtěl bych se pojistit.
Co by jste mi doporučili a proč? Předem díky za příspěvky.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Jaký free FireWall na vistu?
používám Zone Alarm a naprostá spokojenost
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- foto1977
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
memphisto píše:používám Zone Alarm a naprostá spokojenost
a nevíš zda jede korektně s Avastem?
Ta free verze 8 je mým favoritem, ještě uvažuji nad tím Subnet... kterej je česky, ale někde jsem čet
recenzi na verzi 4 a prý to neumí hlídat odchozí data. Ale to ještě byla verze co neuměla vistu,
teď je aktuální verze 4.6.
Má ještě někdo dobrou zkušenost s těmito dvěma či jinou?
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
ZA je naprosto bezkonfliktní
asi bych volil ověřené Comodo, ZA, PC Tools Firewall Plus, Outpost Free atd. v testech se umísťují pravidelně na prvních příčkách

PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Neměň co funguje. Vista má vlastní firewall, a místo Avasta zvol jiný antivir. A nic Ti tam nevleze, neboj.
PC XT 8086, 640 Kb ram, 20mb hdd, Hercules monochrome, 14" Philips monochrome, 5/4 fdd 360kb.
- Rewqa
- Moderátor
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak takhle hardcorově bych do toho zas nešel.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
Pravidla PC-Help
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Vista firewall je sice lepší než XP,ale stejně pořád nedostačující. AVASTa klidně nechej. je to spolehlivý antivir
to hroch123: už jsem říkal (a néjen já), že AVAST je velice kvalitní antivir, tak prosím nepomlouvej něco, co neumíš nastavit
to hroch123: už jsem říkal (a néjen já), že AVAST je velice kvalitní antivir, tak prosím nepomlouvej něco, co neumíš nastavit

- foto1977
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
ahoj avasta asi nechám i když uvažuji vyskoušet Aviru.
Nevěděl jsem, že existuje Outpost i ve free verzi. Nevíte zda je i pro vistu, nikde jsem to nenašel.
Nevěděl jsem, že existuje Outpost i ve free verzi. Nevíte zda je i pro vistu, nikde jsem to nenašel.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
ve free existuje a to TADY, ale na Vistu podle infa nefunguje
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
netvrdil bych něco co nemám ověřeno
používám firewall na Vistě už pěkně dlouho a zatím bez problémů a jednou týdně projedu PC spybotem a no problém
u Visty si už vystačíte s integrovaným firewallem - není nutné hledat jinde.
ps: tvrdit že u Visty je firewall nedostačující je evidentní že dotyčný s ním ještě nepracoval .
používám firewall na Vistě už pěkně dlouho a zatím bez problémů a jednou týdně projedu PC spybotem a no problém
u Visty si už vystačíte s integrovaným firewallem - není nutné hledat jinde.
ps: tvrdit že u Visty je firewall nedostačující je evidentní že dotyčný s ním ještě nepracoval .
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
na Vistě už jedu přes rok.Vista firewall už má kontrolu příchozí i odchozí komunikaci,ale pořád není nad FW zvlášť
samozřejmě pokud používáš při serfování mozek, tak FW nepotřebuješ, ale pojistka by měla být 

- foto1977
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
tak asi přeci jenom zkusím ten Sunbelt a uvidím.
Je to nástupce Keria a snad z něj zachoval ještě něco pozitivního.
Teď vyšla nová verze tak snad zas nějaké mouchy vychytali.
Je to nástupce Keria a snad z něj zachoval ještě něco pozitivního.
Teď vyšla nová verze tak snad zas nějaké mouchy vychytali.
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”