Tisk ve wifi síiti.(Vyřešeno) Vyřešeno

Problematika administrace LAN či WIFI sítí

Moderátor: Mods_senior

alias75
Level 4
Level 4
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Tisk ve wifi síiti.(Vyřešeno)  Vyřešeno

Příspěvekod alias75 » 18 lis 2008 15:46

Ahoj.
Mám router od ADSL k němuž mám připojen stolní PC.K němu je přes USB připojena tiskárna Canon MP 520.K routeru ADSL mám připojený WiFi router SMC na , který jede stolní počítač tchýně , notebook manželky a můj Asus EEE .Potřeboval bych abych se z ostatních počítačů dalo tisknout na výše popsané tiskárně.

Poradíte postup?

Kritéria:
* Svůj stolní PC chci mít připojený přímo přes router ADSL (mapování portů pro přímý přístup z internetu)
* Rád bych aby tiskárna zůstala u nás nahoře a ne na tchýniným stolním PC , který je už připojen do wifi , takže by to bylo asi jednoduší.

Děkuji za rady.Vůbec si stím nevím rady.Tedy že bych připojil tiskárnu do PC , který je ve wifině je jasný , ale jinak?
Naposledy upravil(a) alias75 dne 18 led 2009 14:59, celkem upraveno 1 x.
Největší životní moudro je,vědět na koho se VYSRAT a před kým POSRAT .

Reklama
zao
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Tisk ve wifi síiti.

Příspěvekod zao » 18 lis 2008 16:31

ten pc ke kterýmu je připojená tiskárna musí být zaplej jinak potom stačí už tisknout a když dáš síť tak tam bude vše zobrazený včetně tiskárny
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

alias75
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod alias75 » 18 lis 2008 17:24

Zapnutý jinak ??
No tak tomu říkám rada nad zlato.Jestli takto radíš každému tak to potěš . Sice jsem tu dlouho nebyl a doba , kdy jsem tu trávil každou volnou chvilku je dávno pryč , ale ani tenkrát nikdo kdo měl level 5 nedokázal takto dokonale poradit.

Budu sebekritický a řeknu si asi jsem špatně položil otázku.
Tak tedy , poradíte mě jak nastavit síť podle výše popsaných kritérií ? Myslím tím nějaký trochu srozumitelný postup anebo alespoň odkaz kde čerpat. Asi jsem nenašel správnou formulaci pro strýčka Googla , ale na něm jsem nic podobného nenašel.

Díky

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 18 lis 2008 17:40

Nevim co na to nechápeš. PC, ke kterýmu je tiskárna připojena musí bejt zapnutý aby se z toho PC dalo tisknout. Jinak normálně na PC, ke kterýmu je tiskárna připojená, tak tu tiskárnu nasdíliš a v ostatních PC jí pak přes Místa v síti najdeš dáš nainstalovat tiskárnu nebo tak něco. Vycházim z Visty, kde je to mnohem jednodušší. U XP to může bejt jiný.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

alias75
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod alias75 » 18 lis 2008 17:54

Slovní spojení "zapnutý jinak" vypadá také jako , že musí být zapnuté jiným způsobem.Proto to nepochopení.To je ale samozřejmé , tak mne nenapadlo , že se rada týká zapnutí počítače.Ok zapnutí je nostop neb na něm běží ftp server.
Podle mne to tak snadné nebude , protože jsou tam defakto dva routery.Jeden ADSL na který je připojeno to nonstop PC a pak ještě wifi router.Klasické nasdílení v domácím PC a pak nahrání ovladačů na připojovaná PC bylo první co mne napadlo.
Bohužel to tak nejde.

Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Rewqa » 18 lis 2008 19:18

Aha, jestli to máš přes dva routery, tak to bude asi složitější.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zao » 18 lis 2008 19:19

co udělá jedna čárka v souvětí:-D...když otevřeš u visty start-síť v xp tuším že ovládacích panelech tak tam vidíš tu tiskárnu??
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

ini808
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod ini808 » 18 lis 2008 20:20

Základ je, abys ze všech počítačů viděl ten pc, ke kterému je připojená tiskárna. Pokud ti funguje sdílení souborů (pokud jsem se dobře koukal, tak jsi to nezmiňoval) funguje, tak by mělo být možné stejným způsobem sdílet tiskárnu. Neuvědomuji si teď, jak je to v XP, které asi máš, ale ve Vistách je to tak, že když si zobrazíš počítače v síti a zobrazíš si nějaký konkrétní pc, tak u něj kromě sdílených souborů vidíš i sdílené tiskárny. Potom už je nainstalování ovladačů triviální.
Jestli soubory nesdílíš, tak to bude trochu oříšek. Asi bych si zkusil pohrát s IP adresami a maskami podsítě, případně jeden router nastavit jako bridge (nebo jak se jmenuje ten mód, kdy router sám nepřiděluje IP, ale ptá se jiného routeru). Možná se zkus také podívat zde po fóru, mohl by tu být nějaký návod.

alias75
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod alias75 » 18 led 2009 14:59

Tak je to ok.
Na každém počítači Start/Ovládací Panely/Tiskárny . Přidat tiskárnu \\xx.x.x.xxx\Název tiskárny . A je to ok.Na PC kde je Tiskárna připojena , pojmenovat Tiskárnu a povolit sdílení.Firewall ohlídat a povolit jim přístup.

Díky .

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jakou laserovou tiskárnu pro domácí tisk
    od Miranda6 » 10 dub 2025 18:52 » v Vše ostatní (hw)
    9
    4392
    od zeus Zobrazit poslední příspěvek
    10 dub 2025 23:23
  • Tisk sloupců vedle sebe na A4 - Excel
    od atari » 24 dub 2025 10:51 » v Kancelářské balíky
    5
    4062
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    26 dub 2025 09:11
  • WIFI 4,5,6
    od draxxx » 10 kvě 2025 17:26 » v Sítě - hardware
    7
    5416
    od peta501 Zobrazit poslední příspěvek
    10 kvě 2025 18:58
  • Rozšíření wifi
    od ps » 17 zář 2024 15:23 » v Sítě - hardware
    0
    3599
    od ps Zobrazit poslední příspěvek
    17 zář 2024 15:23
  • Prepojenie pc a tv cez wifi Příloha(y)
    od mandes » 31 led 2025 01:09 » v Sítě - hardware
    1
    2832
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    31 led 2025 07:08

Zpět na “Administrace sítě”