Prosim o kontrolu HJ

Místo pro vaše HiJackThis logy a logy z dalších programů…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Martinor
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Prosim o kontrolu HJ

Příspěvekod Martinor » 29 lis 2008 23:03

Thx :),Spěchá to .... a mám problém s .NET Framework a zkoušel jsem to odinstalovat a stáhnout pres Update MS ale nejde znovu nainstalovat ..... Ale nějak mě to neomezuje ....takže nwm .... Program PrimoPDF mě hlásil že NET Framework není nainstalovaný ......

Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.2
Scan saved at 22:55:10, on 29.11.2008
Platform: Windows XP SP3 (WinNT 5.01.2600)
MSIE: Internet Explorer v7.00 (7.00.6000.16735)
Boot mode: Normal

Running processes:
C:\WINDOWS\System32\smss.exe
C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
C:\WINDOWS\system32\services.exe
C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\S24EvMon.exe
C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware\aawservice.exe
C:\WINDOWS\Explorer.EXE
C:\Program Files\Intel\Wireless\bin\ZCfgSvc.exe
C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\ifrmewrk.exe
C:\WINDOWS\RTHDCPL.EXE
C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\egui.exe
C:\Program Files\A4Tech\Mouse\Amoumain.exe
C:\Program Files\System Control Manager\MGSysCtrl.exe
C:\Program Files\VibrateGameDeviceDriver\RFPIcon.exe
C:\Program Files\Java\jre6\bin\jusched.exe
C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
C:\Program Files\Common Files\Nero\Lib\NMIndexStoreSvr.exe
C:\Program Files\Microsoft ActiveSync\wcescomm.exe
C:\Program Files\Internet Download Manager\IDMan.exe
C:\Program Files\QIP Infium\infium.exe
C:\PROGRA~1\MI3AA1~1\rapimgr.exe
C:\Program Files\Common Files\AVerMedia\AVerQuick\AVerHIDReceiver.exe
C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
C:\WINDOWS\system32\agrsmsvc.exe
C:\Program Files\Common Files\AVerMedia\Service\AVerRemote.exe
C:\Program Files\Common Files\AVerMedia\Service\AVerScheduleService.exe
C:\Program Files\IVT Corporation\BlueSoleil\BlueSoleilCS.exe
C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\ekrn.exe
C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\EvtEng.exe
C:\Program Files\Canon\IJPLM\IJPLMSVC.EXE
C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe
C:\Program Files\Nero\Nero8\Nero BackItUp\NBService.exe
C:\Program Files\System Control Manager\edd.exe
C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
C:\WINDOWS\system32\IoctlSvc.exe
C:\WINDOWS\system32\PnkBstrA.exe
C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\RegSrvc.exe
C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\SearchIndexer.exe
C:\Program Files\Common Files\Nero\Lib\NMIndexingService.exe
C:\Program Files\IVT Corporation\BlueSoleil\BsHelpCS.exe
C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\Dot1XCfg.exe
C:\Program Files\Internet Download Manager\IEMonitor.exe
C:\WINDOWS\system32\wbem\wmiapsrv.exe
C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe
C:\WINDOWS\system32\PnkBstrB.exe
C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
C:\Program Files\Webteh\BSplayerPro\bsplayer.exe
C:\WINDOWS\system32\wuauclt.exe
C:\WINDOWS\system32\msiexec.exe
\?\C:\WINDOWS\system32\WBEM\WMIADAP.EXE
C:\Program Files\Trend Micro\HijackThis\HijackThis.exe

R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Page_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Default_Search_URL = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R1 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Search Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=54896
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=69157
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Odkazy
O2 - BHO: IDM Helper - {0055C089-8582-441B-A0BF-17B458C2A3A8} - C:\Program Files\Internet Download Manager\IDMIECC.dll
O2 - BHO: Podpora odkazu pro Adobe PDF Reader - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll
O2 - BHO: Java(tm) Plug-In SSV Helper - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\ssv.dll
O2 - BHO: Java(tm) Plug-In 2 SSV Helper - {DBC80044-A445-435b-BC74-9C25C1C588A9} - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jp2ssv.dll
O2 - BHO: JQSIEStartDetectorImpl - {E7E6F031-17CE-4C07-BC86-EABFE594F69C} - C:\Program Files\Java\jre6\lib\deploy\jqs\ie\jqs_plugin.dll
O4 - HKLM\..\Run: [IntelZeroConfig] "C:\Program Files\Intel\Wireless\bin\ZCfgSvc.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [IntelWireless] "C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\ifrmewrk.exe" /tf Intel PROSet/Wireless
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\system32\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
O4 - HKLM\..\Run: [RTHDCPL] RTHDCPL.EXE
O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\Program Files\Common Files\Nero\Lib\NeroCheck.exe
O4 - HKLM\..\Run: [NBKeyScan] "C:\Program Files\Nero\Nero8\Nero BackItUp\NBKeyScan.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [Adobe Reader Speed Launcher] "C:\Program Files\Adobe\Reader 8.0\Reader\Reader_sl.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [egui] "C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\egui.exe" /hide /waitservice
O4 - HKLM\..\Run: [CanonSolutionMenu] C:\Program Files\Canon\SolutionMenu\CNSLMAIN.exe /logon
O4 - HKLM\..\Run: [WheelMouse] C:\Program Files\A4Tech\Mouse\Amoumain.exe
O4 - HKLM\..\Run: [MGSysCtrl] C:\Program Files\System Control Manager\MGSysCtrl.exe
O4 - HKLM\..\Run: [RTBatteryMeter] C:\Program Files\VibrateGameDeviceDriver\RFPIcon.exe
O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe" -atboottime
O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre6\bin\jusched.exe"
O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k
O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\ctfmon.exe
O4 - HKCU\..\Run: [IndxStoreSvr_{79662E04-7C6C-4d9f-84C7-88D8A56B10AA}] "C:\Program Files\Common Files\Nero\Lib\NMIndexStoreSvr.exe" ASO-616B5711-6DAE-4795-A05F-39A1E5104020
O4 - HKCU\..\Run: [H/PC Connection Agent] "C:\Program Files\Microsoft ActiveSync\wcescomm.exe"
O4 - HKCU\..\Run: [IDMan] C:\Program Files\Internet Download Manager\IDMan.exe /onboot
O4 - HKCU\..\Run: [Infium] "C:\Program Files\QIP Infium\infium.exe"
O4 - HKUS\S-1-5-19\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'LOCAL SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-20\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'NETWORK SERVICE')
O4 - HKUS\S-1-5-18\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'SYSTEM')
O4 - HKUS\.DEFAULT\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\system32\CTFMON.EXE (User 'Default user')
O4 - Global Startup: AVer HID Receiver.lnk = C:\Program Files\Common Files\AVerMedia\AVerQuick\AVerHIDReceiver.exe
O8 - Extra context menu item: E&xportovat do aplikace Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\EXCEL.EXE/3000
O8 - Extra context menu item: Stáhnout s IDM - C:\Program Files\Internet Download Manager\IEExt.htm
O8 - Extra context menu item: Stáhnout s IDM obsah FLV videa - C:\Program Files\Internet Download Manager\IEGetVL.htm
O8 - Extra context menu item: Stáhnout s IDM všechny odkazy - C:\Program Files\Internet Download Manager\IEGetAll.htm
O9 - Extra button: Create Mobile Favorite - {2EAF5BB1-070F-11D3-9307-00C04FAE2D4F} - C:\PROGRA~1\MI3AA1~1\INetRepl.dll
O9 - Extra button: (no name) - {2EAF5BB2-070F-11D3-9307-00C04FAE2D4F} - C:\PROGRA~1\MI3AA1~1\INetRepl.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Vytvořit mobilní oblíbenou položku… - {2EAF5BB2-070F-11D3-9307-00C04FAE2D4F} - C:\PROGRA~1\MI3AA1~1\INetRepl.dll
O9 - Extra button: Research - {92780B25-18CC-41C8-B9BE-3C9C571A8263} - C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office12\REFIEBAR.DLL
O9 - Extra button: ICQ6 - {E59EB121-F339-4851-A3BA-FE49C35617C2} - C:\Program Files\ICQ6\ICQ.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: ICQ6 - {E59EB121-F339-4851-A3BA-FE49C35617C2} - C:\Program Files\ICQ6\ICQ.exe
O9 - Extra button: Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Windows Messenger - {FB5F1910-F110-11d2-BB9E-00C04F795683} - C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe
O23 - Service: Lavasoft Ad-Aware Service (aawservice) - Lavasoft - C:\Program Files\Lavasoft\Ad-Aware\aawservice.exe
O23 - Service: Agere Modem Call Progress Audio (AgereModemAudio) - Agere Systems - C:\WINDOWS\system32\agrsmsvc.exe
O23 - Service: AVerRemote - AVerMedia - C:\Program Files\Common Files\AVerMedia\Service\AVerRemote.exe
O23 - Service: AVerScheduleService - Unknown owner - C:\Program Files\Common Files\AVerMedia\Service\AVerScheduleService.exe
O23 - Service: BlueSoleilCS - Unknown owner - C:\Program Files\IVT Corporation\BlueSoleil\BlueSoleilCS.exe
O23 - Service: BsHelpCS - Unknown owner - C:\Program Files\IVT Corporation\BlueSoleil\BsHelpCS.exe
O23 - Service: Eset HTTP Server (EhttpSrv) - ESET - C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\EHttpSrv.exe
O23 - Service: Eset Service (ekrn) - ESET - C:\Program Files\ESET\ESET NOD32 Antivirus\ekrn.exe
O23 - Service: Intel(R) PROSet/Wireless Event Log (EvtEng) - Intel Corporation - C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\EvtEng.exe
O23 - Service: PIXMA Extended Survey Program (IJPLMSVC) - Unknown owner - C:\Program Files\Canon\IJPLM\IJPLMSVC.EXE
O23 - Service: Java Quick Starter (JavaQuickStarterService) - Sun Microsystems, Inc. - C:\Program Files\Java\jre6\bin\jqs.exe
O23 - Service: Nero BackItUp Scheduler 3 - Nero AG - C:\Program Files\Nero\Nero8\Nero BackItUp\NBService.exe
O23 - Service: SCM Driver Daemon (NishService) - Unknown owner - C:\Program Files\System Control Manager\edd.exe
O23 - Service: NMIndexingService - Nero AG - C:\Program Files\Common Files\Nero\Lib\NMIndexingService.exe
O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service (NVSvc) - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\system32\nvsvc32.exe
O23 - Service: PLFlash DeviceIoControl Service - Prolific Technology Inc. - C:\WINDOWS\system32\IoctlSvc.exe
O23 - Service: PnkBstrA - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\PnkBstrA.exe
O23 - Service: PnkBstrB - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\PnkBstrB.exe
O23 - Service: Intel(R) PROSet/Wireless Registry Service (RegSrvc) - Intel Corporation - C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\RegSrvc.exe
O23 - Service: Intel(R) PROSet/Wireless Service (S24EventMonitor) - Intel Corporation - C:\Program Files\Intel\Wireless\Bin\S24EvMon.exe

--
End of file - 9908 bytes
Lenovo IdeaPad S540-15IWL- verze 81SW000VCK

Reklama
jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Prosim o kontrolu HJ

Příspěvekod jaro3 » 30 lis 2008 09:22

Fix v HJT:

Kód: Vybrat vše

O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\Program Files\Common Files\Nero\Lib\NeroCheck.exe
O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\Program Files\QuickTime\qttask.exe" -atboottime    
O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 –k

vyčisti systém CCleanerem
a RegCleanerem
Aktualizuj javu:
Java SE Runtime Environment 6u10

Vyber OS ( předpokládám Windows), zatržítko agree-continue
Vyber:
Windows Offline Installation
jre-6u10-windows-i586-p.exe
Ostatní javy odeber v přidat/odebrat programy.

Toto otestuj na Virustotal
C:\Program Files\System Control Manager\MGSysCtrl.exe

Nemáš poškozený Windows Installer?
Stáhni si SREng -klikni pravým na odkaz a vyber uložit cíl...
- rozbal na plochu a spusť ho
- "zvol Smart Scan", nech nastaveni tak jak je
- zvol "Verify the digital signature of process modules"
- klik na "Scan"
- klik na Save Reports, ulož log na plochu a cely obsah logu zkopiruj sem.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Martinor
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Martinor » 30 lis 2008 12:59

Takže vše provedeno ....

Soubor C:\Program Files\System Control Manager\MGSysCtrl.exe - není třeba kontrolovat ... je to od MSI program na malé tlačítka (noťas)

SREng - Nejde stáhnout stránka už neexistuje a Windows Installer nemám poškozen,už jsem dělal několikrat update z microsoft.com (naposledy včera)

Co dál ? :)

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 30 lis 2008 14:43

Na ten odkaz se nekliká levým , ale pravým-uložit cíl odkazu...máš to tam napsaný.

Stáhni si Dial-a-fix
Můžeš zkusit něco z tohoto:
Fix Windows Installer - Opraví problémy při instalaci programů v podobě .msi souborů nebo programů postavených na starších verzích instalátoru.
Policies: Otevře přehled všech použitých omezení nastavených v registru, například na použití editoru registru, správce úloh atd.
SFC scan - Spustí nástroj pro kontrolu systémových souborů (případná potřeba instalačního media Windows).
Stačí kliknout (dát zatržítko) a pak klik na Go.
Možná by to chtělo pročistit a odinstalovat zbytky NetFramework a pak to zkusit nainstalovat znovu.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.

Martinor
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Martinor » 30 lis 2008 17:28

To jsem samozřejmně zkusil .... ale soubor měl 2kb a když jsem ho zkoušel otevřít tak WinRAR hlásil že soubor je poškozený ....

A chtěl jsem to vyscreenovat a přišel vzpoměl jsem si na to že mám problém s Malováním .... Když jdu ukládat soubor a zvolím místo ... Zobrazí se hláška :

K dokončení operace není dost paměti nebo prostředků.
Zavřete některé programy a akci opakujte

Tudíž mi nejde ani vypnout Malování (musím na něj přes CTRL+ALT+DEL)
Přitom na disku je 54gb místa a mám puštený jen Firefox a přehrávač hudební .....

Nevíš co s tím ?

Tam ty programy co jsi psal vyzkouším a dám vedět ....

Martinor
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Martinor » 30 lis 2008 17:36

Tak jsem zkoušel najít SFC Scan na netu a vyvolal jsem ho příkazem sfc /scannow
Ale bohužel jsem nenašel doma CD originalni windows XP .... mam originálku ale netuším kde .... zkusím pohledat a dám vědět ... zatím bys mohl poradit s tím malováním :) Screenovat potřebuju docela často :)

Martinor
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Martinor » 01 pro 2008 18:22

Jaro mrkneš na to prosím ? :)
Nechces jeste log z HJ ?

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 01 pro 2008 18:37

Ten SREng mě stáhnout jde...má zabalený 844kB.
Zkus START-ovl.panely-systém-upřesnit-výkon-nastavení-upřesnit-virtuální paměť-změnit-nepoužívat stránkovací soubor-nastavit-OK a restartuj comp.

Stáhni si Malwarebytes' Anti-Malware
Nainstaluj a spusť ho
- na konci instalace se ujisti že máš zvoleny/zatrhnuty obě možnosti:
Update Malwarebytes' Anti-Malware (Aktualizace Malwarebytes' Anti-Malware) a Launch Malwarebytes' Anti-Malware (Spustit aplikaci Malwarebytes' Anti-Malware), pokud jo tak klikni na tlačítko Finish
- pokud bude nalezena aktualizace, tak se stáhne a nainstaluje
- program se po té spustí a nech vybranou možnost Perform Quick Scan (Provést rychlý sken) a klikni na tlačítko Scan (Skenovat)
- po proběhnutí programu se ti objeví hláška tak klikni na OK a pak na tlačítko Show Results
- pak zvol možnost Save Logfile a ulož si log na plochu
- po té klikni na tlačítko Exit, objeví se ti hláška tak zvol Ano
(zatím nic nemaž!).
Vlož sem pak obsah toho logu.

Martinor
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Martinor » 01 pro 2008 19:18

Tak tady je log

Malwarebytes' Anti-Malware 1.30
Verze databáze: 1306
Windows 5.1.2600 Service Pack 3

1.12.2008 19:00:14
mbam-log-2008-12-01 (19-00-11).txt

Typ skenu: Rychlý sken
Objektu skenováno: 49736
Uplynulý cas: 53 second(s)

Infikované procesy pameti: 0
Infikované pametové moduly: 0
Infikované klíce registru: 0
Infikované hodnoty registru: 0
Infikované položky dat registru: 0
Infikované složky: 0
Infikované soubory: 0

Infikované procesy pameti:
(Žádné zákerné položky nebyly zjišteny)

Infikované pametové moduly:

Infikované klíce registru:

Infikované hodnoty registru:

Infikované položky dat registru:

Infikované složky:

Infikované soubory:

A co se týče toho Malování .. zaškrtl jsem to tam ... a vše vypadalo OK ale nefunguje pořád,hlásí furt to stejne ....Co stim ?

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod jaro3 » 01 pro 2008 19:22

Nejspíš asi vložit Cd s windows a zkusit opravit win. Nebo pokud máš XP Manager.v TuneUp myslím také. Viry to není, takže bys mohl zadat téma do sekce Windows.

Martinor
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Martinor » 01 pro 2008 20:10

Ok vyzkouším to .....
Jinak díky za ochotu :)