diskC,D- antiviry

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Bomiňo
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

diskC,D- antiviry

Příspěvekod Bomiňo » 10 pro 2008 20:09

Na disku C mám Windowsy a na D svá data a ostatní prográmky, které používám. Na který disk mám umístit antivirové a čistící prográmky? Na C nebo zkopírovat na oba? Díky za pomoc.

Reklama
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: diskC,D- antiviry

Příspěvekod memphisto » 10 pro 2008 20:34

stačí nainstalované na C, kde je systém. jinak programy jako HijackThis můžeš mít kdekoliv :smile:
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 10 pro 2008 20:37

Čisticí prográmky nejlépe na D, protože se spouštíš příležitostně, ale antivirový program a Firewall, nejlépe na C, jelikož ty kontrolují všechnu komunikaci na PC a se sítí průběžně. Záleží též na Tobě, jak to vyhovuje.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 10 pro 2008 20:39

Nerozumím přesně. Popíšu alespoň, jak to mám já:
Programy mám komplet neinstalované v "Program Files", na céčku.
Tam mám i antivirus (Avast).
Mám tam také firewall (Comodo).
Programy obecně patří do tohoto adresáře a nemáš-li nějaký smysluplný důvod, neměň zaběhané zvyklosti.

Něco jiného může být „jednorázový antivirus“, jako např. mwav, který před každým spuštěním tak jako tak aktualizuješ.
Takový program můžeš mít třeba na flashce a spouštět z ní.

Nerozumím také, co máš na mysli formulací zkopírovat na oba – jestli nainstalovat, tak to je pitomost. Naopak není od věci uchovávat instalační soubory (já na to mám například adresář "T:\!!!_S_O_F_T_!!!\" a stínuju jej ještě na externím HDD).
I když zrovna instalační soubory antivirů mají velmi malou morální životnost, protože poměrně často vycházejí nové subverze (nemluvím teď o virových databázích), takže řekněme půl/čtvrt roku stará instalačka antiviru je vcelku na nic (obdobně instalačky prohlížečů).

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 10 pro 2008 21:37

Já mám instalačky zde:

Obrázek

Jinak samozřejmě stačí nainstalovat antivir do jednoho umístění a v jeho nastavení zvolit kontrolované harddisky.

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”