Mám motherboard Gigabyte GA 56S-S3, Dual Core Athlon 64 4800+, Gforce 8800GT, 2 DDR2 800 RAM moduly a 3 HDD (200GB ATA, 250 a 500 GB SATA).
Objevil se u mne následující problém.
Zapnul jsem počítač který před pár hodinama bez problémů fungoval a zmrznul na logu Gigabyte (nebral ani přechod do BIOSu ani jinou z funkcí tý desky), zkusil jsem restart.. nic. Zkusil jsem postupně vyndat DDR moduly, nic. Zkusil jsem jumperem restartovat nastaveni BIOSu.. nic. Až když jsem vyndal ten 500GB disk, normálně se počítač nabootoval z tý 250tky. (Zkusil jsem tu 500ku bootovat ze stejnýho kabelu jako tu 250tku a ten samej problém.)
Takže závěr je ten, že se ten počítač nechce nabootovat dokud je ta 500ka jakkoliv připojená. Zkusil jsem na ní dát pin kterej omezuje přenos. rychlost na 1/2 a žádná změna. Ten disk se normálně točí a ani necvaká, když je zapojenej. A ani dřív nic nenasvědčovalo tomu, že by byl nějak poškozenej.
Takže, je nějaká možnost, že by to bylo něčim jiným než požkozeným HDD? Né že by byla požkozená motherboard o tolik lepší, ale mám na tom disku asi 400 GB dat o který bych nerad přišel. A kdyby ne, nevíte orientační cenu za data restore takovýhleho rozsahu, pokud je to vůbec možný?