Dobrý den, Mám problém s přidělením "nepřiřazeného" místa na disku. Když otevřu Správu disků a kliknu na vytvořit nový jednoduchý svazek, tak mi to na konci napíše že není dostatek místa na disku. Disk mám rozdělenej na 4 svazky. Na 140GB mám vindows vista. Pak mám 2 svazky, jeden 10GB a druhý 3GB už od výrobce, s nějakou konfigurací sběrnic EISA, to nevim co to je a na 20GB mám linux. Pak tam je 243MB volného místa a 123GB nepřiřazeného. A tady je ten problém. Pro pochopení screen.
Budu vděčnej za jakoukoliv pomoc, už si stím nevím rady.
nepřiřazené místo na disku
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: nepřiřazené místo na disku
Nevím jak se Ti to povedlo, ale právě volné místo jen pár MB je tím problémem, protože systém se snaží oddíl vytvořit právě tam.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Re: nepřiřazené místo na disku
Disk je možné rozdělit maximálně na 4 primární oddíly.
Pro větší počet diskových oblastí slouží rozšířené oblasti, což jsou jakési kontejnery na plusminus libovolný počet logických jednotek.
Máš-li ale na disku, jak vidím, 4 primární oddíly, už tam žádný oddíl nevytvoříš. Ani ten rozšířený.
Pro větší počet diskových oblastí slouží rozšířené oblasti, což jsou jakési kontejnery na plusminus libovolný počet logických jednotek.
Máš-li ale na disku, jak vidím, 4 primární oddíly, už tam žádný oddíl nevytvoříš. Ani ten rozšířený.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Něco mi žere misto na szstemovem SSD Příloha(y)
od Ketty02 » 13 zář 2024 12:36 » v Vše ostatní (bezp) - 14
- 5814
-
od buchtik
Zobrazit poslední příspěvek
14 zář 2024 10:56
-
-
-
Zapojení grafické karty na 12 pinů místo 14
od windroid2 » 16 pro 2024 12:22 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 4
- 2101
-
od windroid2
16 pro 2024 13:53
-
-
- 3
- 5029
-
od petr22
27 úno 2025 11:31
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3153
-
od šulda
06 říj 2024 20:58
-
-
- 8
- 3188
-
od sabrik