Ahoj,
potrebuju poradit. Prave jsem potreboval defragmentovat disk. Mam ho rozdelen na 2 oddily a systemovy oddil jsem nechal pred defragmentaci zkontrolovat OO defragem, ktery ma v sobe kontrolu disku CHKDSK nebo jak se to jmenuje. Po kontrole disku to naslo chybu. Zkusil jsem ve Viste 64b spustit CHKDSK(poradne to neumim, ale napsal jsem jen chkdsk do radku, ktery je v nabidce START a spustila se nejaka kontrola, ale psalo to, ze nebyl zadan parametr F, kontrola probehla a zadnou chybu to nenaslo). Co mam delat abych neco nepotento?
1) Da se to nejak opravit?
2) Muzu spustit defragmentaci?
3) Proc CHKDSK ve Viste chybu nenasel?
4) Existuje nejaky program na kontrolu disku, ktery chybu urcite najde?
5) Mam verit tomu OO Defragu, ze tam chyba je?
Dik.
OO Defrag hlasi chybu disku CHKDSK Vyřešeno
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: OO Defrag hlasi chybu disku CHKDSK
Chyba disku není, chyba jako chyba. Jsou chyby opravitelné i fatální. Zadej znovu "chkdsk /f" (bez uvozovek). Parametr f právě případnou chybu opraví.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
A co kdyz tam zadna chyba neni? Hledal jsem po netu a nekomu to prave pres CHKDSK odrovnalo par set giga dat.
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
tak si stáhni utilitu na kontrolu disku ze stránek výrobce toho disku a otestuj ho
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Ok, zkusim se podivat, jestli neco takovy Samsung dela.
- tamagoci
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
MSI K9N Platinum/AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4800+,~2.5GHz/WD160Gb/4 Gb RAM/Asus HD 6670
Něco od nás z Mladé Boleslavi
MalwareRemove
Bezpečnostní skener
Čištění PC
Něco od nás z Mladé Boleslavi
MalwareRemove
Bezpečnostní skener
Čištění PC
tamagoci píše:http://www.samsung.com/cz/support/download/supportDownMain.do?group=computersperipherals&type=harddiskdrive&subtype=&model_nm=&prd_ia_cd=&disp_nm=&vType=R#
Tam uz jsem davno byl http://www.samsung.com/cz/support/downl ... u=download ale bohuzel nic takovy nemaji. Je tam neco jen na CD drive a FDD.
Naposledy upravil(a) radek178 dne 11 bře 2009 13:36, celkem upraveno 1 x.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Asi někdo zaměnil příčinu a důsledek. Chkdsk pravděpodobně již zjistil poškozená data na disku a ne je sám poškodil. Teprve touto kontrolou to uživatel zjistil. Ono je pro některé uživatele lepší vydávat vlastní hloupost za chybu programu či zařízení. Takových fám najdeš v diskuzních fórech hafo. Nepřiznají, že při stahování všeho co na netu najdou, že si občas stáhnout i vyložené škůdce, či nekompatibilní programy, jež napáchají v PC více škody než užitku. Jinak dokud nebude kontrola disku bez chyby, nedoporučuji spustit defragmentaci.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Dobre to chapu. Myslim ted ty uzivatele.
Takze mam udelat to, cos radil s tim parametrem F?
JInak je divne, ze ten OO Defrag chybu nasel(pri kontrole pise, ze pouziva chkdsk, ale nevim, jestli neco svoje a nebo tu soucast ve win) a prave ten chkdsk ve win, zadnou chybu nenasel.
Takze mam udelat to, cos radil s tim parametrem F?
JInak je divne, ze ten OO Defrag chybu nasel(pri kontrole pise, ze pouziva chkdsk, ale nevim, jestli neco svoje a nebo tu soucast ve win) a prave ten chkdsk ve win, zadnou chybu nenasel.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Chkdsk ve Win dokáže opravovat chyby u souborů s dlouhými názvy, což chkdsk v DOS okně neumí. O jiném rozdílu nevím. Já před defragmentací spouštím jen kontrolu ve Winech a je-li bez problémů, spouštím defragmentaci.
Ok, dik. Spustil jsem chkdsk nekolikrat i program Tune Up a nikdy to nenaslo zadnou chybu. Tak je to snad v poradku a asi to spatne oznacil ten program. Pokud odejde partition C, vezme to s sebou i data co mam na D?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nevezme! Proč máš strach z defragmentace? Už jsem jich dělal několik desítek, ne-li více a nikdy nezpůsobila žádné problémy. Jen ji spustím a do dokončení nic na PC nedělám.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
PS5 se odmítá připojit k 5GHz síti - hlásí špatné heslo
od Renee » 19 srp 2024 09:13 » v Vše ostatní (inet) - 14
- 7750
-
od Renee
Zobrazit poslední příspěvek
19 srp 2024 14:01
-
-
- 8
- 3217
-
od sabrik
06 pro 2024 15:35
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3157
-
od šulda
06 říj 2024 20:58
-
-
- 3
- 5056
-
od petr22