Ubuntu - programy na CD
Ubuntu - programy na CD
Vážení,naistaloval jsem si UBUNTU ,na zkoušku.Něco funguje a něco ne.CD z časopisů se mi neotevře jako z WinXP.Pokud je tam hudba nebo video,tak jo ,ale ostatní mi hlásí chybu.Chybu asi dělám já-ale jakou?Také jsem se pokoušel stahnout hru z internetu.Soubor .exe jsem ale opět neotevřel-opět hlásilo chybu.Může mi prosím někdo poradit?
Re: Ubuntu - programy na CD
Ubuntu je Linux, v něm neotevřeš programy určené pro Windows. Jde to jen u některých pomocí programu Wine. Lepší je použít nativní programy pro Ubuntu.
Takže to znamená,že neotevřu normálně CD z časopisu třeba PPk,nebo PC extra atd?To by byl docela velký handicap,jinak by se mi Linux docela líbil.
Jaké potřebuješ konkrétně programy? V Linuxu jsou jejich alternativy, ale ne všech.
Prostě když dám CD z časopisu do mechaniky, tak mi to nahlásí chybu autorun,pak Cd najdu ve složce,otevřu tam video,nebo třeba mp3 ,pokud tam jsou ale toť vše.Na ostatní když poklepám,tak mi to odkáže třeba na otevírání archivu,pak na chybu v příkazovém řádku a tam končím.To co teď ti píšu,tak je to co si pamatuju možná nepřesně,protože to mám na jiném počítači v jiné místnosti,na starém a na kterém se chci Linux naučit.
Jak jsem psal výše: programy určené pro Windows neotevřeš v Linuxu. Jedná se o zcela jiný operační systém.
Rozumím ,přesto jsem se domníval,že CD z prominentních časopisů v Linuxu otevřu.UBUNTU jsem nainstaloval z nejnovější knihy,kde by neměly důležité programy chybět.Možná to v té knize někde je.Ale je tam spousta pro mě neznámých.Než se tím prokošu,tak zestárnu.Prosím tě,pokud jsi byl tak hodný a radíš mi,mohl bys ni říct tvé zkušenosti s otevíráním těchto CD.
Pokud potřebuješ nějaký konkrétní program, tak ekvivalenty programů Windows jsou třeba v této tabulce (poněkud zastaralé):
http://proc.linux.cz/ekvivalenty.html
http://proc.linux.cz/ekvivalenty.html
Tak jo,zítra se na to podívám.Zatím dík a dobrou noc.
Zpět na “LiNuX a ostatní alternativní OS”