Mám zatím jeden správcovský účet. Chci vytvořit ještě jeden s úplně stejným nastavením (nabídka start, plocha, tapeta, firefox, IE, Outlock express apod ), ale s omezeným přístupem.
Už jsem to zkoušel, ale nepovedlo se. Nový účet jsem tedy odstranil. V průzkumníku v " C:\Documents and Settings " se ten profil ale stále zobrazuje i se všemi složkami. Jak se to dá odstranit ? Zkoušel jsem to natvrdo vymazat do koše, ale u některých souborů to házelo hlášky, že to nejde, že to používá nějaký program.
kopírování uživatelského účtu
Re: kopírování uživatelského účtu
Tak tu složku profilu jsem z průzkumníku již odstranil pomocí programu Unlocker.
Teď už jen nějak provést to kopírování uživatelského účtu. Když jsem to předtím zkoušel přes systém - upřesnit - nastavení profilů uživatelů, tak tam u uložených profilů nebylo vysvíceno tlačítko odstranit a zkopírovat. Je to pouze u účtu Guest.
Teď už jen nějak provést to kopírování uživatelského účtu. Když jsem to předtím zkoušel přes systém - upřesnit - nastavení profilů uživatelů, tak tam u uložených profilů nebylo vysvíceno tlačítko odstranit a zkopírovat. Je to pouze u účtu Guest.
Tak se s tím zase od rána trápím. Našel jsem dole uvedený postup, ale při tom kopírování jsem narazil na to, že jako uživatel, který se neshoduje s uživatelem zdrojového ani cílového profilu nemůžu otevřít složku "C:\Documents and Settings\Původní_uživatel". Hlásí to, že přístup byl odepřen. Zdrojový i cílový profil má při tom úplně stejná práva.
Zvolený postup podle tohoto odkazu :http://support.microsoft.com/?scid=811151
Vytvoření nového profilu uživatele v systému Windows XP Home Edition
1. Přihlaste se jako správce nebo jako uživatel s oprávněním správce.
2. Klepněte na tlačítko Start a pak vyberte položku Ovládací panely.
3. Poklepejte na panel Uživatelské účty.
4. V části Vyberte úkol klepněte na odkaz Vytvořit nový účet.
5. Zadejte název účtu a pak klepněte na tlačítko Další.
6. Vyberte přepínač určující typ účtu a pak klepněte na tlačítko Vytvořit účet.
Zpět nahoru
Kopírování souborů do nového profilu uživatele
1. Přihlaste se jako uživatel, který se neshoduje s uživatelem zdrojového ani cílového profilu, které použijete pro kopírování souborů.
2. V Průzkumníku Windows vyberte v nabídce Nástroje příkaz Možnosti složky, klepněte na kartu Zobrazení zaškrtněte políčko Zobrazovat skryté soubory a složky, zrušte zaškrtnutí políčka Skrýt chráněné soubory operačního systému a pak klepněte na tlačítko OK.
3. Vyhledejte složku C:\Documents and Settings\Původní_uživatel, kde C označuje jednotku s instalovaným systémem Windows XP a Původní_uživatel je název profilu, ze kterého chcete zkopírovat uživatelská data.
4. Stiskněte a podržte klávesu CTRL a postupně klepněte na jednotlivé soubory a podsložky v této složce s výjimkou těchto souborů:
* Ntuser.dat
* Ntuser.dat.log
* Ntuser.ini
5. V nabídce Úpravy vyberte příkaz Kopírovat.
6. Vyhledejte složku C:\Documents and Settings\Nový_uživatel, kde C označuje jednotku s instalovaným systémem Windows XP a Nový_uživatel je název profilu uživatele, který jste vytvořili v části Vytvoření nového profilu uživatele.
7. V nabídce Úpravy vyberte příkaz Vložit.
8. Odhlaste se od počítače a pak se přihlaste jako nový uživatel.
Zvolený postup podle tohoto odkazu :http://support.microsoft.com/?scid=811151
Vytvoření nového profilu uživatele v systému Windows XP Home Edition
1. Přihlaste se jako správce nebo jako uživatel s oprávněním správce.
2. Klepněte na tlačítko Start a pak vyberte položku Ovládací panely.
3. Poklepejte na panel Uživatelské účty.
4. V části Vyberte úkol klepněte na odkaz Vytvořit nový účet.
5. Zadejte název účtu a pak klepněte na tlačítko Další.
6. Vyberte přepínač určující typ účtu a pak klepněte na tlačítko Vytvořit účet.
Zpět nahoru
Kopírování souborů do nového profilu uživatele
1. Přihlaste se jako uživatel, který se neshoduje s uživatelem zdrojového ani cílového profilu, které použijete pro kopírování souborů.
2. V Průzkumníku Windows vyberte v nabídce Nástroje příkaz Možnosti složky, klepněte na kartu Zobrazení zaškrtněte políčko Zobrazovat skryté soubory a složky, zrušte zaškrtnutí políčka Skrýt chráněné soubory operačního systému a pak klepněte na tlačítko OK.
3. Vyhledejte složku C:\Documents and Settings\Původní_uživatel, kde C označuje jednotku s instalovaným systémem Windows XP a Původní_uživatel je název profilu, ze kterého chcete zkopírovat uživatelská data.
4. Stiskněte a podržte klávesu CTRL a postupně klepněte na jednotlivé soubory a podsložky v této složce s výjimkou těchto souborů:
* Ntuser.dat
* Ntuser.dat.log
* Ntuser.ini
5. V nabídce Úpravy vyberte příkaz Kopírovat.
6. Vyhledejte složku C:\Documents and Settings\Nový_uživatel, kde C označuje jednotku s instalovaným systémem Windows XP a Nový_uživatel je název profilu uživatele, který jste vytvořili v části Vytvoření nového profilu uživatele.
7. V nabídce Úpravy vyberte příkaz Vložit.
8. Odhlaste se od počítače a pak se přihlaste jako nový uživatel.
Pomáhám si sám. Nějak jsem to zprovoznil. Co šlo tak jsem natvrdo v průzkumníku nakopíroval z účtu správce do uživatelského účtu s omezeným přístupem.
Při zapnutí počítače se ale neobjeví obrazovka s výběrem uživatelských účtů. Automaticky se přihlásí správcovský účet.
Prosím o pomoc.
Při zapnutí počítače se ale neobjeví obrazovka s výběrem uživatelských účtů. Automaticky se přihlásí správcovský účet.
Prosím o pomoc.
Povedlo se úvodní obrazovka s účty se zobrazuje.
Nyní řeším dva problémy :
1) jak nastavit na úvodní obrazovce zobrazení pouze uživatelského účtu s omezeným přístupem, druhý správcovský aby nebyl vidět
2) když čistím PC CCleanerem, tak musím oba dva účty zvlášť ?, zkoušel jsem registry ve správcovském účtu, co našel jsem smazal, pak jsem zkoušel registry v druhém účtu, myslel jsem si, že už to nic nenajde, ale našlo to
Nyní řeším dva problémy :
1) jak nastavit na úvodní obrazovce zobrazení pouze uživatelského účtu s omezeným přístupem, druhý správcovský aby nebyl vidět
2) když čistím PC CCleanerem, tak musím oba dva účty zvlášť ?, zkoušel jsem registry ve správcovském účtu, co našel jsem smazal, pak jsem zkoušel registry v druhém účtu, myslel jsem si, že už to nic nenajde, ale našlo to
Cau.
ad 1) Editor registru: Start -> Spustit a napiš příkaz regedit. Vyhledej klíč HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList. Na pravé straně vytvoř novou hodnotu DWORD a tu pojmenuj přesně podle konkrétního uživatele. Nyní na ni dvakrát poklikej a přiděl, respektive ponechejte jí hodnotu 0. Pokud budeš chtít uživatele zobrazovat, potom ji kdykoliv změň na 1.
jinak s tema profilama si taky nevim rady
. ale nejak to jit musi...snad Bill nechce abysme kazdej ucet znova nastavovali..:-)
ad 1) Editor registru: Start -> Spustit a napiš příkaz regedit. Vyhledej klíč HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList. Na pravé straně vytvoř novou hodnotu DWORD a tu pojmenuj přesně podle konkrétního uživatele. Nyní na ni dvakrát poklikej a přiděl, respektive ponechejte jí hodnotu 0. Pokud budeš chtít uživatele zobrazovat, potom ji kdykoliv změň na 1.
jinak s tema profilama si taky nevim rady

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 4037
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek